No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

JEFF BECK .. ROD STEWART ..

i još ponešto !

Jeff Beck je najavio kratku solo turneju (pet koncerata!) po sjevernoj Americi, koja počinje u Rujnu. No, ova je najava samo završnica ostalih, jer Jeff Beck je isto tako najavio datume nastupa na Crossroads Guitar Festivalu, gdje je gost Eric Claptonu (koji organizira ovaj festival, ili još bolje rečeno, pod čijim se imenom organizira ovaj festival!).

No, to nije sve, jer ono najvažnije ostaje na kraju. Naime, Jeff Beck je najavio nastup s Rod Stewartom. 27. Rujna u Hollywood Bowlu će po prvi put nakon 35 godina ovaj duo biti zajedno na sceni. (kratki izlasci na kojima su izvodili po jednu pjesmu se i ne računaju, posljednji je bio 2009. godine)

Oni manje upućeni u zbivanja šezdesetih prošlog stoljeća neće znati da je Rod Stewart bio član The Jeff Beck Group i aktivno je sudjelovao u snimanju prvog “Truth”, s kojim je Jeff Beck počeo “solo” karijeru, te djelom drugog albuma “Beck-Ola” .

U trenutku izlaska album “Truth” je bio direktni rival prvom albumu Led Zeppelina, kojima je na čelu bio Jeffov kompanjon iz Yardbirdsa, Jimmy Page.

Iako se činilo da je The Jeff Beck Group u apsolutnoj prednosti i dominaciji nad Led Zeppelinima, jer album “Truth” je primljen s nepodijeljenim simpatijama, dok je prvijenac Led Zeppelina bio redom popljuvan, situacija se lagano mijenja po odlasku Led Zeppelina u Ameriku, a definitivnu prevagu Led Zeppelin odnose po izlasku drugog albuma i trijumfalne turneje po Americi (koja u biti i nije bila prekidana od izlaska prvog albuma!).

U tom kontekstu je danas malo poznato da je tandem Beck-Stewart bio ravnopravni, pa čak u nekim segmentima, nadmoćan pandan tandemu Page-Plant. No, nakon drugog albuma Rod Stewart napušta Becka, odlazi najprije u grupu Faces, a potom u solo vode, gdje s prva četiri albuma briljira u žanru.

Jeff pak odlazi u fuziju i njoj stječe kredite koji ga prate do današnjih dana. Iz fuzije seli u rock, pa u neku mješavinu, pa u bezbrojne hibride, da bi posljednjim albumom “Loud Hailer” sebi priskrbio auru rock heroja, koja ga je ionako pratila cijelog života u muzičkim krugovima.

I sada, tandem Jeff Beck i Rod Stewart najavljuju zajednički nastup. Dakako, na programu će biti album “Truth”, ali i standardi koji su uslijedili nakon njega, kako od strane Jeff Becka, tako i od Stewarta. Nisam siguran koje će još kompozicije izvoditi na koncertu, ali za jednu sam siguran da sigurno neće. „Do You Think I’m Sexy” sigurno neće biti na repertoaru, jer Jeff Beck po tom pitanju dijeli moje mišljenje (iako ga nismo usuglašavali 🙂 ), a to je da je pjesma infantilna i stupidna u svim segmentima. (čudno, jer znajući ko-autora, hm, ..)

Bilo kako bilo, Jeff Beck je u punom pogonu, ali nažalost, njegovo se djelovanje za sada ograničilo na sjevernoamerički kontinent na kojem uživa kultni status, te veličine dvorana nisu pod znakom pitanja. Ali Jeff ne bi bio to što jest, kad bi se povinuo potražnji, koncerti će sigurno biti održani u manjim dvoranama ili većim klubovima.

Svi koji ga iole malo poznaju, znaju zašto je tome tako!


Jeff Beck & Rod Stewart – “I Ain’t Superstitious”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Jeff Becka

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.06.2019Pregledi: 97

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana