No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vijesti

„LOVESTOCK – KAšTELA GRAD LJUBAVI“ – KAšTELA / 13 – 16 LIPNJA-2019. / PROGRAM!

“Love Is All Around”

„Istražite skrivene dragulje i otkrijte Kaštela u pravom svjetlu. Tijekom festivala upoznat ćemo vas sa našom poviješću i kulturom, kušat ćete naša tradicijska jela i probati bogatstvo okusa naših vina. Upoznat ćemo vas sa radom naših udruga i umjetnika, a sve to začinit ćemo dobrom muzikom i druženjem…“, stoji u najavi na Facebook stranici novog kaštelanskog festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“.

Lovestock – Kaštela grad ljubavi

Na prostorima u i oko Kulturnog centra, a u samoj blizini dvoraca legendarnih ljubavnika Miljenka i Dobrile, u Kaštel Lukšiću ovog četvrtka započinje nova ljubavna priča: LOVESTOCK festival – Kaštela grad ljubavi!

Ova jedinstvena manifestacija kroz cjelodnevni program tijekom tri dana donosi novi zamašnjak rastućem turizmu u Kaštelima, ali i priliku za zabavu i opuštanje domaćem stanovništvu.

Program festivala namijenjen je svim generacijama i uključuje večernje koncerte, dnevne radionice i partije na plaži te bajkaonice, igraonice i zumba ples namijenjen djeci.
Važno je napomenuti kako su ulazi na ovaj ovaj festival i učešće u radionicama besplatni za sve zainteresirane, a na prostorima festivala svoje šarene štandove sa rukotvorinama postaviti će umjetnici te ponuditi posjetiteljima poneki suvenir kao uspomenu na ovogodišnji festival.
Valja spomenuti kako će svoje proizvode pokazati štičenici Centra Mir, udruga ATC Hrvatska koja sva prikupljena sredstva ulaže u svoje humanitarne projekte, Vibe Hand Pan sa svojim svjetski poznatim hang drumovima, udruga ARKA i mnogi drugi…

Tijekom festivala predstaviti će se i prva kaštelanska pivovara „Familija“ sa svojim hvaljenim pivom Ferata, a o programu i događanjima više nam je kazao umjetnički ravnatelj festivala Joško Grgin.

Festival počinjemo u četvrtak u 21 sat uvodnim programom u kojem će se predstaviti naš kaštelanski KUD Ante Zaninović nakon kojeg će djecu i odrasle zabaviti i nasmijati skupina malih i velikih klaunova te KAM Hram showom sa vatrom.

Prvu večer svojim koncertom začiniti će i zagrebačla techno live atrakcija ABOP koja je već nadaleko poznata po svojim live nastupima.”, ističe Grgin, te dodaje: “Nakon prve večeri, u petak program otvaramo bajkaonicom Nataše Jukić koja započinje u 11 sati i nastavlja se u subotu u 10 sati ujutro. Galeb Bepo donosi vam priču “Biseri prosuti morem”, a autorica slikovnice provest će vas pričom kroz ljepote i znamenitosti Kaštela. Naime, djeca Kaštela i svi naši gosti imaju priliku graditi nastavak priče, na način koji im mašta naloži. Svi prijedlozi udruženi pod geslom „Samo ljubav“ biti će razmotreni, a najzanimljiviji svakako i usvojeni. Vrijeme je da se Bepo zaljubi. Možda u grlicu iz Kaštela? Splita? Trogira? Mašti na volju.
Na bajkaonicama/radionicama djeca će imati priliku čuti priču, crtati, igrati se stvarajući. A imat ćemo i jednu malu tombolu.
A u subotu u 10 sati dolazi nam u goste jedna sasvim posebna krijesnica. Krijesnica koja se zove baš kao TI! Djeca će sudjelovati u debati, crtati likove onakve kakvima su ih doživjeli. Na kraju naravno imamo i mini tombolu u kojoj najsretniji osvaja slikovnicu.
 .

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, posjetitelje očekuju beach partiji koji će se u petak i subotu sa početkom u 14 sati odigrati na plaži Shoulavy u ralizaciji ruske plesačice, a za ovu priliku i DJ-a, Angelike Anokhine. Dvodnevne radionice plesa, pokreta i glume početi će u 18 sati a realizirati će ih Martina Kartelo i Nataša Pavlov, umjetnice poznate po svojim brojnim performansima i instalacijama.  Zumbu za djecu organizirati će voditeljica Dea Dia studija Marina Kuzmanić sa početkom u subotu u 17 sati…

Večernji program festivala započinje u 21 sat pa će publika u petak moći pogledati nagrađivanu predstavu hrvatske kazališne dive Senke Bulić, „Dream of Life“ u kojoj se Senka pretvara u Patti Smith, a čiji drugi dio je koncert u kojem bend izvodi hitove sa njenog prvog albuma. Drugi dio večeri ostavljen je za sarajevski bend Foxy Head.“, kazuje Grgin.

„Svoj posljednji koncert u Hrvatskoj u subotu će održati Punčke, a večer i ovogodišnji festival ljubavi zatvoriti će bihaćka skupina Grefran u tzv grunge koncertnoj večeri.“

Besplatan program festivala omogućili su Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtke CEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel, a sve ostale informacije možete pratiti na Facebook stranici i na web stranici Lovestock festivala.

*Tekst je prenesen s promo materijala festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 10.06.2019Pregledi: 650

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana