No Banner to display

Koncerti

Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

„LOVESTOCK – KAšTELA GRAD LJUBAVI“ – KAšTELA / 13 – 16 LIPNJA-2019. / PROGRAM!

“Love Is All Around”

„Istražite skrivene dragulje i otkrijte Kaštela u pravom svjetlu. Tijekom festivala upoznat ćemo vas sa našom poviješću i kulturom, kušat ćete naša tradicijska jela i probati bogatstvo okusa naših vina. Upoznat ćemo vas sa radom naših udruga i umjetnika, a sve to začinit ćemo dobrom muzikom i druženjem…“, stoji u najavi na Facebook stranici novog kaštelanskog festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“.

Lovestock – Kaštela grad ljubavi

Na prostorima u i oko Kulturnog centra, a u samoj blizini dvoraca legendarnih ljubavnika Miljenka i Dobrile, u Kaštel Lukšiću ovog četvrtka započinje nova ljubavna priča: LOVESTOCK festival – Kaštela grad ljubavi!

Ova jedinstvena manifestacija kroz cjelodnevni program tijekom tri dana donosi novi zamašnjak rastućem turizmu u Kaštelima, ali i priliku za zabavu i opuštanje domaćem stanovništvu.

Program festivala namijenjen je svim generacijama i uključuje večernje koncerte, dnevne radionice i partije na plaži te bajkaonice, igraonice i zumba ples namijenjen djeci.
Važno je napomenuti kako su ulazi na ovaj ovaj festival i učešće u radionicama besplatni za sve zainteresirane, a na prostorima festivala svoje šarene štandove sa rukotvorinama postaviti će umjetnici te ponuditi posjetiteljima poneki suvenir kao uspomenu na ovogodišnji festival.
Valja spomenuti kako će svoje proizvode pokazati štičenici Centra Mir, udruga ATC Hrvatska koja sva prikupljena sredstva ulaže u svoje humanitarne projekte, Vibe Hand Pan sa svojim svjetski poznatim hang drumovima, udruga ARKA i mnogi drugi…

Tijekom festivala predstaviti će se i prva kaštelanska pivovara „Familija“ sa svojim hvaljenim pivom Ferata, a o programu i događanjima više nam je kazao umjetnički ravnatelj festivala Joško Grgin.

Festival počinjemo u četvrtak u 21 sat uvodnim programom u kojem će se predstaviti naš kaštelanski KUD Ante Zaninović nakon kojeg će djecu i odrasle zabaviti i nasmijati skupina malih i velikih klaunova te KAM Hram showom sa vatrom.

Prvu večer svojim koncertom začiniti će i zagrebačla techno live atrakcija ABOP koja je već nadaleko poznata po svojim live nastupima.”, ističe Grgin, te dodaje: “Nakon prve večeri, u petak program otvaramo bajkaonicom Nataše Jukić koja započinje u 11 sati i nastavlja se u subotu u 10 sati ujutro. Galeb Bepo donosi vam priču “Biseri prosuti morem”, a autorica slikovnice provest će vas pričom kroz ljepote i znamenitosti Kaštela. Naime, djeca Kaštela i svi naši gosti imaju priliku graditi nastavak priče, na način koji im mašta naloži. Svi prijedlozi udruženi pod geslom „Samo ljubav“ biti će razmotreni, a najzanimljiviji svakako i usvojeni. Vrijeme je da se Bepo zaljubi. Možda u grlicu iz Kaštela? Splita? Trogira? Mašti na volju.
Na bajkaonicama/radionicama djeca će imati priliku čuti priču, crtati, igrati se stvarajući. A imat ćemo i jednu malu tombolu.
A u subotu u 10 sati dolazi nam u goste jedna sasvim posebna krijesnica. Krijesnica koja se zove baš kao TI! Djeca će sudjelovati u debati, crtati likove onakve kakvima su ih doživjeli. Na kraju naravno imamo i mini tombolu u kojoj najsretniji osvaja slikovnicu.
 .

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu, posjetitelje očekuju beach partiji koji će se u petak i subotu sa početkom u 14 sati odigrati na plaži Shoulavy u ralizaciji ruske plesačice, a za ovu priliku i DJ-a, Angelike Anokhine. Dvodnevne radionice plesa, pokreta i glume početi će u 18 sati a realizirati će ih Martina Kartelo i Nataša Pavlov, umjetnice poznate po svojim brojnim performansima i instalacijama.  Zumbu za djecu organizirati će voditeljica Dea Dia studija Marina Kuzmanić sa početkom u subotu u 17 sati…

Večernji program festivala započinje u 21 sat pa će publika u petak moći pogledati nagrađivanu predstavu hrvatske kazališne dive Senke Bulić, „Dream of Life“ u kojoj se Senka pretvara u Patti Smith, a čiji drugi dio je koncert u kojem bend izvodi hitove sa njenog prvog albuma. Drugi dio večeri ostavljen je za sarajevski bend Foxy Head.“, kazuje Grgin.

„Svoj posljednji koncert u Hrvatskoj u subotu će održati Punčke, a večer i ovogodišnji festival ljubavi zatvoriti će bihaćka skupina Grefran u tzv grunge koncertnoj večeri.“

Besplatan program festivala omogućili su Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtke CEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i hotel Kastel, a sve ostale informacije možete pratiti na Facebook stranici i na web stranici Lovestock festivala.

*Tekst je prenesen s promo materijala festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 10.06.2019Pregledi: 512

Flash news

Još jedna trakavica vezana uz ime Led Zeppelin se nastavlja. Omot petog albuma „Houses of the Holy“, koji je 1974. godine dobio Grammyja kao najbolji omot albuma te godine, je zabranjen na Facebooku, jer krši uvjete korištenja mreže!? Sam se Facebook oglasio da rade na problemu (ma što to značilo!).
Dakle, nekada najbolji omot, danas zabranjen!
Koja vremena!
The Rolling Stones održali prvi koncert dugo očekivane turneje koja je bila odgođena zbog operacije Mick Jaggera. Koncert je održan na Soldier Field stadionu u Chicagu.
Boz Scaggs odgodio početak najavljene turneje.
Razlog, zdravlje.
David Gilmour rasprodao sve svoje gitare (osim jedne!). Dakako, najveću cijenu je „uhvatila“ …, zna se! Kako su svi svjetski magazini donijeli detaljne cifre za koje su gitare otišle, malo mi je glupo sve skupa ponavljati. Samo to, da je cijeli prihod otišao u dobrotvorne svrhe.
Koji beg!
Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
——————————
Tides From Nebula – “From Voodoo to Zen”
Fog Light – “New Element”
Mathukey – “Familiar Daydreams”
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana