No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vijesti

CHRISSIE HYNDE – “VALVE BONE WOE” / NAJAVA!

mirne vode?

Chrissie Hynde je najavila novi album “Valve Bone Woe”.

Puno je toga neobičnog vezano za ovaj album, pogotovo u svjetlu prošlosti i početaka same Chrissie. Poznato je da je pod svjetla reflektora dospjela kao leaderica grupe Pretenders, koju je uskoro prerasla i krenula u solo vode. Dakako, povremeno se vraćajući pod okrilje grupe, snimajući i nastupajući s njima.

Kako je “krenula u svijet” u eri punka, bila je normalna agresivnost i beskompromisnost koju je ispoljavala, dakako, paralelno sa skladateljskim i uopće muzičkim talentom.

U tom kontekstu, iako s odmakom od skoro 40 godina, ipak pomalo s iznenađenjem stiže najava novog albuma na kojem će se naći obrade “starih majstora”. Na album će biti zastupljene kompozicije Beach Boysa, samog Brian Wilsona, Charles Mingusa, Hoagy Carmichaela, John Coltranea, Nick Drakea, Ray Daviesa i Rodgers and Hammersteina. Sam pogled na imena ipak pomalo baca maglu na izbor, jer Beach Boys i Brian Wilson, Ray Davis s jedne strane i cijela krema jazzera s druge strane, baca kost pred slušatelja i upitnik, kako će sve skupa izgledati?
Kako će album egzistirati kao cjelina?

No, znajući Chrissie, bit će to kompaktni uradak u kojem će se naći njene verzije “ukalupljene” u poznati „Hynde“ izričaj.

Sam naslov albuma “Valve Bone Woe” isto tako priča svoju priču, a naslov je haiku pjesme koju je Chrissie dobila kao odgovor na saučešće preminulom Bob Brookmeyer. Učinilo joj je da je stih sasvim prikladan kao naslov albuma.

Album je snimljena s novooformljenim bendom, istog imena, Valve Bone Woe Ensemble.

Datum izlaska albuma je zakazan za 06. Rujna, dok će Chrissie u međuvremenu, 06. Srpnja održati ekskluzivni koncert u Hollywood Bowl u Los Angelesu.


Chrissie Hynde (Beach Boys) – “Caroline, No”

Chrissie Hynde (Charles Mingus) – “Meditation on a Pair of Wire-Cutters”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Pretenders & Chrissie Hynde

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 11.06.2019Pregledi: 124

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana