No Banner to display

Koncerti

Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Recenzije

THE CRANBERRIES – “IN THE END”

Dostojanstveno “Zbogom”

Glazbena povijest je puna posthumnih albuma, često u cilju da odaju priznanje samom autoru.

Smrt Dolores O’Riordan u siječnju 2018. godine baca dugu sjenu na konačni album ‘In The End’ njezina sastava The Cranberries, završen posthumno. Mnogi od naslova kao da su nesvjesno aludirali na to.

Njezina smrt bila je tragično slučajna – bila je uzbuđena zbog novog materijala i motivirana svojim pisanjem. Prepoznavši ovaj kreativni pokret u kvaliteti nedovršenih vokalnih snimki, sastav je izdao album s jedinom namjerom da bude njoj u čast.

Zapis je klasični The Cranberries album; sastav koji je postigao zvuk koji je oduvijek bio kompleksan: na površini blažen i lepršav melodični pop, u dubini težak, sumoran, ostavljajući gorkast okus dugo nakon slušanja.

Kao što je nagoviješteno njegovim naslovom, ‘In The End’ ima jake teme gubitka, konačnosti, zatvaranja i osvrtanja, sa vokalom Dolores O’Riordan prekrivenog slojem slatke tuge, što ga čini grubljim, ali još više istinitijim i tvrdokornijim.

Međutim, kada slušate očigledno s ljubavlju izrađen album, prihvatite rezigniranu tugu u stihovima koji zazvone, gledajući unatrag, kao zvono upozorenja.

Postoji, međutim, neobično uzdižući duh na kraju; osjećaj ispravno završenog posla, te pametan i stilski oproštaj.

‘In The End’ nam potvrđuje da će konačno O’Riordan i njezin sastav ostati vječni. Nemojte tražiti tragove ili čitati bilo kakve znakove izvan onoga što je ovaj album, već ga prihvatite onako kako nam je O’Riordan uvijek nudila – pjesme napisane iz njezina vlastitog srca da dotakne vaše vlastito.

Nijedna pjesma nema ovaj učinak više od posljednje, naslovne ‘In The End’. “Nikada ne mogu uzeti tvoj duh”, pjeva O’Riordan u refrenu, podsjećajući nas da će, čak i ako putovanje završi, uvijek postojati način na koji će se živjeti.

Upravo tako će i ostati zapamćena. Uostalom, nema kraja bezvremenskoj ostavštini.

‘In The End’ ili kako dostojanstveno reći “Zbogom”.


The Cranberries – “All Over Now”

The Cranberries – “In The End”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe The Cranberries

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 03.07.2019Pregledi: 218

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana