No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Recenzije

TOTO – “40 TOURS AROUND THE SUN”

Ili kako zadržati liniju

Što sluša zadrti prog-fan skrivajući se u podrumu?
Toto!

Zašto?
Jer je to najomraženiji sastav u prog zajednici, premda glazbenici svjetske klase, usudili su se proslaviti svojim podlim AOR-om izvodeći ga već četrdeset godina.
Naravno, nesporno je da pjesme poput “Africa”, “Rosanna” ili “Hold The Line” spadaju upravo u ovu kategoriju naslova, koje se često moglo čuti na radiju.

Iako je Toto uvijek bilo teško definirati u smislu glazbenog stila, postali su mjerilo po kojem mnogi umjetnici temelje svoj zvuk i produkciju, nastavljajući nadilaziti vlastite standarde, što je jednostavno sinonim za njihov glazbeni kredibilitet.

Kao značajan dio pop-rock kulture i jedan od rijetkih sastava 70-ih koji su podnijeli promjenjive trendove i stilove u karijeri uživajući multi-generacijsku svjetsku bazu fanova, njihov repertoar je i dalje aktualan putem širokog medijskog profila.

Prošle godine, povodom njihovog 40. rođendana, Toto je otišao na jednu od svojih najvećih europskih turneja, gdje su popunili niz ogromnih dvorana, koju nastavljaju od lipnja ove godine startajući u Njemačkoj.

U sklopu ovog obljetničkog obilaska, ovaj live album snimljen je tokom koncerta u Ziggo Domeu u Amsterdamu u ožujku 2018. godine, pred više od 18.000 posjetitelja.

Ono što je započelo početkom 2018. s vrlo sličnim zvučnim naslovom albuma ’40 Trips Around The Sun’, sada pronalazi svoj vrijedan nastavak u ovom atraktivnom paketu naslovljenom ’40 Tours Around The Sun’ koji kombinira DVD i CD izdanje s debelim digipakom od 12 stranica.
Čak i vinilni čudaci dobivaju za svoj novac 3-LP izdanje.

Toto je izveo širok spektar pjesama, uključujući hit singlove, rijetko izvođene naslove i dvije nedavno snimljene pjesme koje su se pojavile na njihovom prošlogodišnjem albumu ‘Greatest Hits (40 Trips Around The Sun)’.
Također je uključen i takozvani “40 Tours Featurette”, set potpuno novih intervjua s članovima sastava: Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro i Joseph Williams.

Ovim koncertom i pripadajućim albumom, sastav još jednom potvrđuje da su još uvijek jedan od rijetkih sastava koji su tako dugotrajno utjecali na svjetsku pop-rock scenu kao izuzetan sastav koji ima globalni status uz najveće poštovanje.


Toto – “Rosanna”

Toto – “Dune Desert Theme”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Toto

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 29.05.2019Pregledi: 240

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana