No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Recenzije

JORDAN RUDESS – “WIRED FOR MADNESS”

glazbeni rollercoaster

Ono što najviše otkriva kohezivnu prirodu sastava je bilo koji solo izlaz njegovih pojedinačnih članova.
Za neke, glazba koju stvaraju pojedinačno ne pokazuje nikakve oznake u materijalu matičnog sastava, što može biti dobro iz više razloga, ali primarna je demonstracija koliko takav glazbenik može biti pojedinac.
Drugi solo izleti mogu podnijeti upečatljivu sličnost s izrazom matičnog sastava koja pokazuje koliko je pojedinac važan za ukupni zvuk kolektiva.

To je slučaj i s najnovijim solo nastupom Jordan Rudess-a, vrlo talentiranog klavijaturiste sastava Dream Theater.

Uz iznimnu karijeru koja traje više od tri desetljeća, nakon nedavnih izleta u klasičnu i isključivo klavirsku glazbu, sa ‘Wired For Madness’, njegovim prvim albumom objavljenim za Mascot Records, vraća se profinjenom iako netipičnom, progresivnom rocku.

Da daroviti čarobnjak tipki, koji se, usput rečeno, voli igrati ovom slikom povremeno noseći čarobni šešir, ne samo da vlada svojim instrumentom, već ima i više nego privlačne kompozicijske vještine, možete se uvjeriti na ovom albumu.

Ovaj album predstavlja upravo ono što piše na omotu – to je portfelj Jordan Rudess-a koji stvara zadovoljavajući svoje kreativne potrebe, s obzirom na njegovu eksperimentalnu prirodu, s nizom različitih stilova koji vjerovatno nikad neće biti istraženi u matičnom sastavu.

U prvom dijelu paket sadrži glazbeno ozračje koje će zadovoljiti prog obožavatelje, dok druga polovica albuma sadrži barem jedan trag koji će se svidjeti svakome. Iako je čitav paket teško procijeniti zbog prirode glazbe, ideje ovdje imaju veliko obećanje, čija kompleksnost oduzima dah.
Glazba je toliko raznolika – ponekad je prog, u drugima je blues ili jazz, dok je u ostalima jednostavno nemoguće kategorizirati osim “prokleto dobro”.

Sveukupno mislim da je ravnoteža u redu – ima dovoljno mjesta za sve instrumente da zauzmu središnju poziciju, pri čemu vokali pomažu u održavanju zanimljivosti.

Jordan Rudess nam nudi svu zamršenost koju žudimo i očekujemo od člana Dream Theater-a, ali s osvježavajućom originalnošću koja može doći samo iz solo albuma.

‘Wired For Madness’ je glazbeni rollercoaster i samo dokazuje ono što mnogi u svijetu glazbe znaju: Jordan Rudess je eklektičan i nemilosrdno kreativan glazbenik.

Autor: Božidar Celić

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Jordan Rudess – “Wired For Madness pt. 1”

Jordan Rudess – “Why I Dream”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Jordan Rudessa

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 12.06.2019Pregledi: 295

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana