No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

„LOVESTOCK – KAšTELA GRAD LJUBAVI“ – KAšTELA / 13 – 16 LIPNJA-2019. / NAJAVA!

“Love Is All Around”

„Istražite skrivene dragulje i otkrijte Kaštela u pravom svjetlu. Tijekom festivala upoznat ćemo vas sa našom poviješću i kulturom, kušat ćete naša tradicijska jela i probati bogatstvo okusa naših vina. Upoznat ćemo vas sa radom naših udruga i umjetnika, a sve to začinit ćemo dobrom muzikom i druženjem…“, stoji u najavi na Facebook stranici novog kaštelanskog festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“.

Lovestock – Kaštela grad ljubavi

“Gosti festivala koji će ovo jedinstveno događanje posjetiti od 13. do 16. lipnja 2019. godine, moći će uroniti u obilje boja, zvukova i mirisa ovog jedinstvenog festivala čija je glavna misao i vodilja samo ljubav” – kazao nam je Joško Grgin, voditelj novog projekta koji će biti organiziran pod kapom Kaštelanskog kazališta, a odvijati će se u centru Kaštel Lukšića.

“Radi se o četiri međusobno povezane lokacije koje će tijekom tri dana biti pretvorene u jedno prekrasno događanje. Gradimo mali „Grad ljubavi„ u velikom gradu Kaštela – ništa kao što ste ikada vidjeli” – govori nam Grgin.

Kulturni centar predviđen je za večernja koncertna događanja, jer ne želimo bukom ometati naše sugrađane. Tijekom dana, u jutarnjim satima, u Novom parku organizirati ćemo dječje pričaonice i igraonice, popodne je predviđeno za kupanje i ples uz DJ-a na plaži Shoulavy, a predvečerje za program u velikom šatoru na parkingu ispred Kulturnog centra gdje će se organizirati razne radionice, predstavljanje kaštelanskih udruga i malih proizvođača, projekcije filmova, performansi i još mnogo toga.

Tu će biti zabave uživo, živa umjetnost, besplatne dječje aktivnosti, izvrsna hrana, štandovi i još mnogo toga, uključujući bendove i druge zabavljače spremne za animiranje publike, dok interaktivni ulični izvođači prolaze kroz festivalski prostor gradeći duh tolerancije, mira i ljubavi.

Za sada je organiziran kvalitetan koncertni line-up pa će posjetitelji tako prvog dana festivala, nakon ceremonije otvaranja, uživati u koncertu atraktivnih Zagrepčana, grupe ABOP, slijedećeg dana prikazat će se nagrađivana predstava/koncert kazališta Hotel Bulić, „Dream of Life“, u kojoj se naša glumačka diva Senka Bulić pretvara u Patti Smith.

Nakon toga uslijediti će iste večeri i koncert sarajevskog benda „Foxy Head“, a posljednju večer festivala zaključiti će koncerti grupa „Punčke“ iz Zagreba i „Grefran“ iz Bihača.

Trenutno se intenzivno radi na organizaciji dječjeg programa, raznih performancea i radionica, a naglasak je stavljen i na spontano druženje uz zabavu i glazbu samih posjetitelja. Besplatan kamping prostor biti će u Novom parku, a veliki šator s hranom i pićem na parkingu između koncertnog prostora i kampa.

Cijelo događanje, koncerti i sve radionice biti će besplatne što su omogućili Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, Županija Splitsko-dalmatinska te tvrtke CEMEX, Ribola, Marina Kaštela, Uni Rent i Hotel Kastel.

“Prepoznali su da se radi o kvalitetnom festivalu i na tome im hvala. Posebno želimo zahvaliti Gradskoj upravi i gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji nam je dao bezrezevnu podršku, bez njihove podrške festival se ne bi mogao ni organizirati” – naglasio je Grgin te dodao, “želimo Kaštela upisati na mapu festivalskih destinacija i povećati broj turista, stoga smo i odabrali termin u predsezoni. Kaštela imaju puno toga za ponuditi, a festival ljubavi samo je korak naprijed u brendiranju Kaštela kao poželjne turističke destinacije. Uostalom, puno više o festivalu doznati ćete u narednim danima kada se očekuju i informacije o kompletnom programu festivala.”

*Tekst je prenesen s promo materijala festivala „Lovestock – Kaštela grad ljubavi“!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 13.05.2019Pregledi: 857

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana