No Banner to display

Koncerti

Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crimson – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

LAIBACH – ZADAR, ARSENAL / 10. SVIBNJA-2019. / NAJAVA!

Arsenal spreman za arsenal?

Laibach se napokon vraća u Hrvatsku.

Na ruti su im Zadar, 10. Svibnja i Rijeka, dan kasnije. Završni koncert je planiran na krovu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, 15. Lipnja. Prethodit će mu izložba fotografija koje su nastale za vrijeme Laibachove turneje po Sjevernoj Koreji.

Laibach se profilirao kao najveći slovenski bend, iako svoje postojanje u mnogom duguje jednom drugom, opskurnom slovensko/talijansko/hrvatskom bendu, Devil Doll, te bih osobno stavio upitnik nad onim najveći. (a tu je još i Buldožer!). Ali, ako s medijske strane gledamo, da, apsolutno, jer Laibach su tresli scenu još za postojanja Yuge, ali i nesmiljenom žestinom nakon njene propasti. Dapače, usponom nacionalizma i neo-fašističke ideologije, dobivaju na aktualnosti daleko više nego u vremenu kad su provocirali s tom ideologijom.

Neshvaćeni od djela publike i proglašavani kao propagatori nacizma, prihvaćeni od većine koja razmišlja, kao najžešći kritičari iste, Laibach uspješno plovi već skoro 40 godina i pri tom kroči bez kompromisa.

Svjetsku su slavu „ubrali“ odlaskom u Sjeveru Koreju, kad ih je tamošnji diktator, tko zna i kojeg razloga, odabrao kao primjer zapadnog benda koji treba prvi nastupiti u toj izoliranoj državi. Tamo su održali dva koncerta i pri tom je snimljeno tone fotografija i dokumentarni film. Iako su bili cenzurirani u nastupima, ipak su ispunili ono za što su otišli u tu zemlju, a na globalnom nivou ostali zapisani kao prva i za sada jedina zapadna grupa koja je ikada dobila službeni poziv i održala koncerte u toj zemlji.

Turneja koju će Laibach odraditi po Hrvatskoj će donijeti stare standarde grupe, “Life Is Life”, “Resistance Is Futile”, “Smrt za smrt”, “Now You Will Pay”, “Eurovision”, “The Whistleblowers”, … , ali i nove obrade iz mjuzikla “Moje pjesme, moji snovi”.
Baš je taj dio opusa grupe označen kao nešto mekši, manje militantno orijentiran i donekle otupljuje oštricu njihovog nastupa i prezentacije uopće.

Kako će sve skupa izgledati, pridružite se koloni koja kreće prema Zadru i uvjerite se sami!

Kad budete čitali osvrt na koncert, nemojte žaliti za propuštenim, već potvrdite ono što ste vidjeli!


Laibach – “My Favorite Things”

Laibach – “Sound of Music”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite albume grupe Leibach

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 09.05.2019Pregledi: 772

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana