No Banner to display

Koncerti

Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crimson – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

MAGMA – “ZëSS. LE JOUR DU NéANT” / NAJAVA!

Zeuhl moje mladosti

Magma slavi pola stoljeća života. Ne samo rada, već života, postojanja. Jer Magma nije samo bend, magma je način života, Magma je sociološki fenomen, Magma je društvo koje je razvilo svoj vlastiti jezik (da, postoji čak i rječnik Kobaïan jezika, jezika kojeg je razvila Magma).
Magma je simbol progresivnog, sinonim za slobodno i naposljetku, referenca kvalitete kad o muzici govorimo. Svojim eklektičkim pristupom i nepostojanjem bilo kojih tabua i ograda u muzici, izrodili su ogroman opus, kojeg prosječni ljubitelj njihove muzike ne može konzumirati za jednog života.
Ali i to je samo mali dio, Magma je “matica” Zeuhla, koja je othranila i u život pustila nebrojeno bendova s kojima je stvorila i održavala cijeli muzički pravac zvan Zeuhl.

Biti svjedok vremena njihovog postojanja i pratiti koliko je bilo moguće njihov rad, jest privilegija svakog tko se smatra ljubiteljem muzike prošlog, ali i ovog stoljeća.

I danas, pola stoljeća od nastanka projekta zvanog Magma, stiže vijest da bend u najnovijoj inkarnaciji izdaje novi album, “Zëss. Le Jour Du Néant”. Da se razumijemo naslov albuma je “Zëss”, a “Le Jour Du Néant”, francuski prijevod imena albuma, što pak na našem jeziku znači “Dan Ničega”. Ili drugim riječima ispričano, “prazni dan”.

Dakle naslov poprilično govori. Nažalost tu se manje više završava ono poznato o albumu, jer Magma nikada nije robovala, a ni podilazila medijima i pravilima businessa, pa tako ni promocionalnog segmenta .

O albumu se malo i ništa zna. Lansiran je pilot, na kojem se vidi da je Magma ovaj put ipak malo skrenula u neo-klasične jazz vode, za razliku od prethodnika, “Šlaǧ Tanƶ”, na kojem je carevao svojevrsni eksperiment.

Ono što se dade iščitati iz šturih informacija, da je album snimljen u suradnji s Prague Philharmonic Orchestra. Interesantno je da osnivač benda Christian Vander, bubnjar na svim albumima Magme, na ovom samo pjeva. Bubnjeve je preuzeo Morgan Agren. Čudnovato, ponavljam, jer Christian je u biti taj koji je svojim muzičkim stremljenjima i ritmikom određivao smjer kretanja grupa u kreativnom trženju.

No, nema druge nego sačekati 26. Lipnja, za kad je najavljeno službeno lansiranje albuma

Nakon izlaska album Magma kreće na turneju, najprije po Finskoj, potom se vraća u Francusku i u Parizu održava već obećani koncert za sljedbenike, te kreće za Japan, vraća se u Europu (Njemačka, Švedska, Engleska, Belgija), ukratko, Magma se kreće putanjom kojom plovi njihov kult zadnjih pola stoljeća.

O Lijepoj Našoj, hm … teško …. oni su neka druga galaksija …


“Zëss. Le Jour Du Néant”

1. Ẁöhm Dëhm Zeuhl Stadium (4:57)
Hymne au Néant
2. Da Zeuhl Ẁortz Dëhm Ẁrëhntt (6:22)
Les Forces de l’Univers – Les Eléments
3. Dï Ẁööhr Spracer (5:12)
La Voix Qui Parle
4. Streüm Ündëts Ẁëhëm (6:04)
Pont de l’En-Delà
5. Zëss Mahntëhr Kantöhm (8:08)
Le Maitre Chant
6. Zï Ïss Ẁöss Stëhëm (3:15)
Vers l’Infiniment
7. Dümgëhl Blaö (3:58)
Glas Ultime


Magma – “Zëss. Le Jour Du Néant” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Magma

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 07.05.2019Pregledi: 2302

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana