Kako su dobili ime – Lynyrd Skynyrd?

Iza finalnog imena grupe Lynyrd Skynyrd stoji poprilično velika priča, bogata detaljima.

Dakle, ekipa koja je postala poznata pod imenom Lynyrd Skynyrd najprije se zvala My Backyard. Potom mijenjaju ime u The Noble Five, da bi naposljetku sebi nadjenuli ime One Percent. I ovo ime zaslužuje objašnjenje.

Naime, lokani mediji su im preko svojih objava dali da znanja da imaju 1% talenta, što ih je nagnalo na inat i ime, One Percent.

Kako su u to vrijeme išli u školu, ili bar oko nje, imali su za učitelja strogog Leonard Skinnera, koji im je brano dugu kosu i odijevanje u jeans (slično kao i profesor Lujo u Pomorskoj Školi u Splitu sedamdesetih! 🙂 ).

Kako bi mu se osvetili, jer neki su čak napustiti školu radi njega (ili su to naveli kao razlog!), nadjenuli su ime grupe iskrivljeno ime i prezime omraženog profesora. Toliko iskrivljenog da su morali objašnjavati kako se čita.

Priča nije ovim bila gotova, jer omraženi profesor je vremenom postao fan grupe, te je uz njegovu dozvolu unutrašnjost jednog njihovog albuma bila uveličana njegovom slikom. Čak im je prepustio i autorska prava bez ikakvih uvjeta.

Bilo kako bilo, južnjačka legenda je dobila svoje ime s kojim je upisana u povijest, po omraženom profesoru koji ih je naposljetku zavolio, a i oni njega.

Lijepa priča, ni izdaleka kao priča o ovom bendu, ali, ovo i nije mjesto za to …


Lynyrd Skynyrd – “Freebird” / Oakland Coliseum Stadium 1977.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci