No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Lokalna scena, Osvrti

BLUES WEEKEND – SPLIT, JUDINO DRVO / 22. VELJAčE-2019.

Prvo pa muško!

Nakon (pre) puno godina u Split se vratio Blues Weekend.
Povratak bluesa je danas priznat kao činjenica, a tome su dokaz i mlade snage koje krče put u nove izričaje noseći u sebi esencu koja je rođena na delti Mississippija  i poljima pamuka.

Evolucija bluesa teče bez prestanka i današnji derivati nisu ništa drugo nego logična transformacija forme prilagođene suvremenom svijetu i novim pogledima. Dio tog trenda je najavljen u obliku BLUES Weekenda, stoga, Judino Drvo je bilo mjesto gdje se trebalo biti, a pročitajte i zašto!

InRoots

Prvi su nastupili InRoots.
Moram priznati, InRoots sam gledao poprilično puta i uvijek su mi bili dobri, jer u nekoj konstelaciji izričaja kojeg njeguju, načina na koji ga prezentiraju i naposljetku virtuoznim sviranjem, jednostavno ne mogu omanuti. No ono što je iznenadilo, jest bio zvuk koji je dopirao s pozornice i koji je od prvih nota bio, hm, bio nedoživljen u klubovima u našem okuženju.
Da, na pozornici su samo troje plus vokal, što toncu veoma olakšava “život”, ali ipak, gitara, usna harmonika i vokal su bili izvanredno ozvučeni, kristalno jasni, razgovijetni, ukratko, to je bilo to. Ali ne i kraj priče, bubnjevi su posebna, jer njihovo ozvučenje je bilo maestralno.

Šetajući od urbane agresivne varijante bluesa, pa vraćajući se polako korijenima, InRoots je bio idealan bend za otvorenje i najbolji mogući uvod u bend koji je došao iza njih.

Jeremiah’s

A taj bed se zove Jeremiah’s.
Ovaj je bend već poznat MLP-U portalu, jer je nedavno objavljena recenzija njihovog prvog albuma “Time to Rob” (možete je naći ovdje!).  No u živo ih nisam gledao, te sam s nestrpljenjem očekivao prve note.
Očekivano, dobiveno, najkraće rečeno kao ukupni utisak njihovog seta. Nove snage ovjekovječene u bendu Jeremiah’s su se očito rodili na pozornici, suvereno vladaju njome, bilo da izvode svoje (zarazne) kompozicije ili pak covere.

Šarmantni zadarsko / filip-jakovski bend je s pozornice podijelio osmjehe na licima prisutnih. Izveli su energični set pun dinamike i nekako se logično naslonili na InRoots, što se vidjelo i prema raspoloženju publike.
No, imali su jedan peh. Rokovoj gitari je falilo par decibela. U fragmentima krešenda kompozicije, jednostavno se loše ili se uopće nije čula. Šteta, jer samo je taj propust u biti dijelio bend od izvanrednog nastupa.
Jeremiah’s su pak isporučili sa svoje strane točno što se od njih očekivalo i potvrdili status svojeg prvog albuma.
Prst gore!

Afterfire

Afterfire je nastupio kao posljednji bend večeri. Krenuli su s obradama Creedence Clearwater Revival, The Doorsa, … , i u svojoj maniri korektno odradili set neupitne kvalitete. No, u svjetlu koncepta i nastupa InRoot i Jeremiah’s, njihov je nastup ipak bio van konteksta večeri, a i publika je to osjetila, jer se već po sredini seta počela osipati.
Šteta, jer hitovi koje oni izvode su uvijek rado slušani u bilo kojoj prilici.

Prva večer blues vikenda je iza nas, predstoji još jedna, na kojoj će nastupiti Harpoon Blues Band, Cima & Co i Go Lilly.

Ne oklijevajte, budite korisni, jer cijela zarada ove blues fešte ide za socijalne samoposluge, budite tu i uhvatite dašak Delte i urbanog Chicaga između refula bure!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.02.2019Pregledi: 1359

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana