No Banner to display

Koncerti

Split Open Jazz Fair /Evo Ruke/ – Split, 23.-24. Kolovoza-2019.
Rock in Solin – Solin, 23. Kolovoza-2019.
Kries – Solin, 26. Kolovoza-2019.
Peter Smith & Hosters /Evo Ruke/ – Split, 29. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Go Lilly /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Mind Zoo /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Desafinados /Evo Ruke/ – Split, 05. Rujna-2019.
Let 3 & Psihomodo Pop – Trogir, Kula Kamerlengo / 08. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

BANCO DEL MUTUO SOCCORSO – NOVI ALBUM, NAJAVA!

Velika vijest? DA!

Banco del Mutuo Soccorso, velikani Apeninskog progresivnog rocka prošlog stoljeća ponovo jašu.

Vijest i nije iznenađujuća za sljedbenike ove grupe, jer već prije četiri godine je jedan od osnivača grupe, Vittorio Nocenzi pokrenuo novu inkarnaciju, uz obrazloženje, da jest nemoguće nadomjestiti gubitak Francesca Di Giacoma, koji je poginuo u saobračajnoj nesreći 2014. godine, ali da jednostavno moraju krenuti dalje. Jer, Banco je bila i ostala grupa koja je osvjetljavala put novim nadama u progresivnom miljeu.

Premjerni nastup nova inkarnacija je imala 2015. godine, točno godinu nakon Francescove smrti, simbolično pokazujući da je njegov duh unutar formacije i lebdi nad pozornicom.

Francesco Di Giacomo

Proteklih godina su nastupali većinom po Apeninima, Francuskoj i Njemačkoj, gdje još uvijek uživaju ogroman ugled. Pokrenuli su zaboravljeni projekt “Orlando Furioso”, rock operu, i bili stalni gost otvorenih ljetnih festivala.

I ovih dana stiže lijepa vijest, Banco del Mutuo Soccorso je potpisao ugovor za novi album. Datum izlaska je negdje krajem ove godine. Bit će to prvorazredna senzacija u prog svijetu, koja s ove vremenske distance asocira na „uskrsnuće uz veliko svjetlo“.

Banco del Mutuo Soccorso je uz Le Orme, Premiata Forneria Marconi i New Trolls, bio okosnica progresivnog pokreta na Apeninskom poluotoku, ali i bend čiji je utjecaj prešao uske granice države i razlio se diljem Europskog kontinenta.

Prodavali su albume u milijunskim tiražama, a potpisali su svojevremeno i za Manticore, diskografsku kuću u vlasništvu Emerson, Lake & Palmera, koja ih je lansirala na UK i američko tržište.

Novo stoljeće ih nije uhvatilo nespremne, ali je prst sudbine pomiješao karte i 2014. godine su ostali bez pokretača svih projekata unutar grupe, pjevača, pjesnika, ali naviše svega, karizmatika, Francesca Di Giacoma.

Bez njega se činilo da Banco više nema razloga za postojanje, ali skeptici su demantirani!

I da li treba reći da će nadolazeći album biti jedan od najočekivaniji u prog miljeu!


Banco del Mutuo Soccorso / oproštaj!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Banco del Mutuo Soccorso

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 07.02.2019Pregledi: 181

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana