No Banner to display

Koncerti

Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Just Split Jazz – Split, Paradox / 22. Ožujka-2019.
Mile Kekin – Split, Quasimodo / 23. Ožujka-2019.
Little sister – Split, Plan B / 23. Ožujka-2019.
Dreamers – Split, Versi / 23. Ožujka-2019.
Debeli precjednik + Stepped out Split, Circus (Monty Python) / 23. Ožujka-2019.
Juraj Belković Band – Zagreb, Sax / 28. Ožujka-2019.
Dan Stuart & Don Antonio – Šibenik, Azimut / 30. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Gert Taberner i Matteo E. Basta – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
The Strange – Zagreb, Vintage Industrial Bar / 11. Travnja-2019.
Disciplin A Kitschme – Split, Judino Drvo / 12. Travnja-2019.
Ogenj – Šibenik, Azimut / 12. Travnja-2019.
Black Coffee – Šibenik, Azimut / 18. Travnja-2018.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
FNC Diverzant Split, Circus (Monty Python) / 04. Svibnja-2019.
Laibach – Rijeka, Pogon kulture / 11. Svibnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
ABOP (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 13. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
Dream of Life (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
Foxy Head (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
King Fest #5 – Knin, Tvrđava / 14. Lipnja-2019.
Grefran (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
Punčke (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019

Recenzije

STEVEN WILSON – “HOME INVASION:IN CONCERT AT ROYAL ALBERT HALL”

Potvrda genijalnosti

Najprije tko je Steven Wilson?

On je front man grupe Porcupine Tree koja je nažalost već dugo u hibernaciji. Zatim on je studijski guru koji vraća u novi život albume grupa Jethro Tull, King Crimson, Yes, Chicago... , uz to je autor nekih od naj albuma 21. stoljeća.

Steven Wilson je genije i mogu slobodno reći guru progresivnog muzičkog izričaja 21 stoljeća. On sam je unikatna ličnost. Genije multi-instrumentala, tehnički genije, studijski perfekcionist koji nam je to sve prezentirao na ovom albumu.

Koncert je snimljen na trećem (zadnjem) koncertu u Royal Albert Hallu. (Predmet recenzije je prošireno izdanje Blu-Ray + 2 CD-a.)

Jako je teško pisati recenzije Live albuma. Najčešće su to Best of kompilacije obrađene i prezentirane u novom pakovanju. Međutim postoje i izuzeci kao “Fillmore .. “ od Allmana, “Yessongs” od Yes, “Second out”, Genesisa, “Viva .. “ od Roxy Music, … . Live Albumi koji su za vijeke vjekova uhvatili *božji dodir trenutka*, te zacementirali besmrtnost umjetnika.

“Home Invasion” pripada tom uskom krugu naj live albuma odslušanih od autora recenzije.

Album je tehnički perfektan, slika na Blu Rayu je kristalno čista bez bloor efekata. Zvuk je senzacionalan. Svi instrumenti su izvanredno posloženi, te je stereo slika duboka i široka. Idealan CD za kalibrirati Hi-Fi sistem, ili ukratko Wilsonov standard.

U cca 2h i 30 min Wilson je prezentirao svoj prošlogodišnji album ‘To the Bone” , djelomično presjek svoje solo i karijere s Porcupine Tree.
Na albumu je ukupno 20 pjesama.

Album otvara pjesma ‘Nowhere Now’ , a poslije nje je prekrasan duet s Ninet, pjesma ‘Pariah’ . Osjeća se naboj na sceni koji se demonstriraju u prog složencu ‘Home invasion-Regret’. Fizički se osjeća uigranost benda te pozitivna strujanja na sceni.

Nastavlja se presjekom prijašnje karijere. Ističem genijalni ‘’Ancestral” pjesmu koja je progresivni nektar 21 stoljeća. Slijedi genijalna “Arriving Somewhere But Not Here” te ništa lošija pjesma “Sons of I” . Taj dio albuma zaključuje melakonlično malo remek djelo “Lazarus”.

Album se nastavlja redanjem uspješnica iz solo karijere te pjesama grupe Porcupine Tree, a završava u melankoličnom tonu pjesmom „The Raven That Refused To Sing“.

I to bi bilo to da nije Wilsonovog monologa prije pjesme ‘’Permanating’’. Ta pjesma je Wilsonov pogled na pop kulturu. Sam monolog publici postavlja pitanje, da li su snobovi, da li slušati ili ne slušati ABBU, te ostale pop grupe i grupice…. ?
Možda je ”Permanating ” odgovor…. !?

Odslušano i odgledano zaslužuje čistu 10-tku.
Bilo bi pogrešno reći da je album samo za Wilsonove fanove. Ovo je album za sve one koje žive i uživaju u prog izražaju. Odvojite vrijeme za ovo remek djelo. Vjerujte autoru vraćat će te mu se svakodnevno.

Ako niste sebi ništa poklonili za blagdane, kupite ovaj album, nikako samo CD, kupite prošireno Blu-Ray ili DVD izdanje, nećete zažaliti.

Imat će te u kolekciji REMEK DJELO!

Autor: Marin Hrabar

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Steven Wilson – “Home Invasion:In Concert at Royal Albert Hall” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Steven Wilsona

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 11.01.2019Pregledi: 694

Flash news

Organizator ovogodišnjeg Glastonbury Festivala objavio finalnu listu izvođača. Dakle, tko voli, nek’ izvoli.
Imena su: The Killers, The Cure, Stormzy, Kylie Minogue, Janet Jackson, George Ezra, Liam Gallagher, Miley Cyrus, Tame Impala, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Lauryn Hill, Janelle Monaé, Christine and the Queens, Billie Eilish, Hozier i Wu-Tang Clan.
Phil Collins najavio turneju simptomatičnog naziva, „Not Dead Yet“! Prvi koncert je najavljen za 23. Rujna u Dallasu. Većinu vremena na pozornici Phill će provoditi u invalidskim kolicima.
Objavljena finalna lista izvođača za The Woodstock 50. Pogled na nju baca nedoumice, a prva i najveća, rap na ovom festivalu je šaka u oko svakom rockeru. Potom ide ostalo.
Detalji uskoro!
“Live In Newcastle” je novo izdanje iz serije Collector’s Club, grupe King Crimson. Snimka je slučajno pronađena kod jednog od tonaca koji su producirali njihove koncerte daleke 1972. godine. Sam podatak da je snimka nastala neposredno prije nego je grupa ušla u studio i snimila antologijski album “Larks’ Tongues in Aspic”, daje joj pridjev MUST za sve ljubitelje ove grupe, ali i muzike uopće.
Datum izlaska 26. Travanj.
Francuska je prva zemlja koja je objavila da je streaming nadmašio fizičku prodaju nosaća zvuka ili brojkama, streaming je 2018. godine pokrivao 57 % od ukupne prodaje muzike.
Bernie Tormé – R.I.P.!
Preminuo gitarist koji je naslijedio Randy Rhoadsa u pratećem bendu Ozzy Osbournea. Bio je i gitarista Ian Gillan Benda.
Imao je 66 godina!
Alan White (Yes) najavio mogućnost izdavanja snimaka koje su nastale kao plod njegove suradnje s basistom Chris Squireom i Jimmy Pageom. Pri tom je pozvao Robert Planta da uđe u studio i “odradi” vokalni dio. Snimke su ostale iz perioda kad je lansirana kratkoživuća super grupa XYZ (Ex Yes & Led Zeppelin). Grupa nikad nije suživjela i raspala se poglavito radi još uvijek svježih rana koje su ostale odlaskom John Bonhama. No to je bio samo jedan od razloga.
——————————
Djam Karet – “A Sky Full of Stars for a Roof”
Inventions – “Logica”
Dreadnought – “Emergence”
Bjorn Riis – “A Storm Is Coming”
Huis – “Abandoned”
——————————