No Banner to display

Koncerti

Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
10. Gljevstock Festival – Gljev / 22. Lipnja-2019.
Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Recenzije

STEVEN WILSON – “HOME INVASION:IN CONCERT AT ROYAL ALBERT HALL”

Potvrda genijalnosti

Najprije tko je Steven Wilson?

On je front man grupe Porcupine Tree koja je nažalost već dugo u hibernaciji. Zatim on je studijski guru koji vraća u novi život albume grupa Jethro Tull, King Crimson, Yes, Chicago... , uz to je autor nekih od naj albuma 21. stoljeća.

Steven Wilson je genije i mogu slobodno reći guru progresivnog muzičkog izričaja 21 stoljeća. On sam je unikatna ličnost. Genije multi-instrumentala, tehnički genije, studijski perfekcionist koji nam je to sve prezentirao na ovom albumu.

Koncert je snimljen na trećem (zadnjem) koncertu u Royal Albert Hallu. (Predmet recenzije je prošireno izdanje Blu-Ray + 2 CD-a.)

Jako je teško pisati recenzije Live albuma. Najčešće su to Best of kompilacije obrađene i prezentirane u novom pakovanju. Međutim postoje i izuzeci kao “Fillmore .. “ od Allmana, “Yessongs” od Yes, “Second out”, Genesisa, “Viva .. “ od Roxy Music, … . Live Albumi koji su za vijeke vjekova uhvatili *božji dodir trenutka*, te zacementirali besmrtnost umjetnika.

“Home Invasion” pripada tom uskom krugu naj live albuma odslušanih od autora recenzije.

Album je tehnički perfektan, slika na Blu Rayu je kristalno čista bez bloor efekata. Zvuk je senzacionalan. Svi instrumenti su izvanredno posloženi, te je stereo slika duboka i široka. Idealan CD za kalibrirati Hi-Fi sistem, ili ukratko Wilsonov standard.

U cca 2h i 30 min Wilson je prezentirao svoj prošlogodišnji album ‘To the Bone” , djelomično presjek svoje solo i karijere s Porcupine Tree.
Na albumu je ukupno 20 pjesama.

Album otvara pjesma ‘Nowhere Now’ , a poslije nje je prekrasan duet s Ninet, pjesma ‘Pariah’ . Osjeća se naboj na sceni koji se demonstriraju u prog složencu ‘Home invasion-Regret’. Fizički se osjeća uigranost benda te pozitivna strujanja na sceni.

Nastavlja se presjekom prijašnje karijere. Ističem genijalni ‘’Ancestral” pjesmu koja je progresivni nektar 21 stoljeća. Slijedi genijalna “Arriving Somewhere But Not Here” te ništa lošija pjesma “Sons of I” . Taj dio albuma zaključuje melakonlično malo remek djelo “Lazarus”.

Album se nastavlja redanjem uspješnica iz solo karijere te pjesama grupe Porcupine Tree, a završava u melankoličnom tonu pjesmom „The Raven That Refused To Sing“.

I to bi bilo to da nije Wilsonovog monologa prije pjesme ‘’Permanating’’. Ta pjesma je Wilsonov pogled na pop kulturu. Sam monolog publici postavlja pitanje, da li su snobovi, da li slušati ili ne slušati ABBU, te ostale pop grupe i grupice…. ?
Možda je ”Permanating ” odgovor…. !?

Odslušano i odgledano zaslužuje čistu 10-tku.
Bilo bi pogrešno reći da je album samo za Wilsonove fanove. Ovo je album za sve one koje žive i uživaju u prog izražaju. Odvojite vrijeme za ovo remek djelo. Vjerujte autoru vraćat će te mu se svakodnevno.

Ako niste sebi ništa poklonili za blagdane, kupite ovaj album, nikako samo CD, kupite prošireno Blu-Ray ili DVD izdanje, nećete zažaliti.

Imat će te u kolekciji REMEK DJELO!

Autor: Marin Hrabar

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Steven Wilson – “Home Invasion:In Concert at Royal Albert Hall” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Steven Wilsona

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 11.01.2019Pregledi: 764

Flash news

Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
Nakon pola stoljeća “kišanja”, najavljen je živi album grupe Creedence Clearwater Revival, koji je snimljen na prvom Woodstock festivalu.
Wendy Dio, supruga i dugogodišnji manager preminulog Ronnie Jamesa Dioa najavila dokumentarac o Diou. Film bi trebao pokriti razdoblje života ovog velikana zaključno s albumom “Heaven and Hell”, kojeg je snimio kao član Black Sabbath.
——————————
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
iamthemorning – “The Bell”
Fine Soft Day – “You Are Here”
Atom Works – “The Life Of Spice”
Oh Hiroshima – “Oscillation”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana