No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Recenzije

STEVEN WILSON – “HOME INVASION:IN CONCERT AT ROYAL ALBERT HALL”

Potvrda genijalnosti

Najprije tko je Steven Wilson?

On je front man grupe Porcupine Tree koja je nažalost već dugo u hibernaciji. Zatim on je studijski guru koji vraća u novi život albume grupa Jethro Tull, King Crimson, Yes, Chicago... , uz to je autor nekih od naj albuma 21. stoljeća.

Steven Wilson je genije i mogu slobodno reći guru progresivnog muzičkog izričaja 21 stoljeća. On sam je unikatna ličnost. Genije multi-instrumentala, tehnički genije, studijski perfekcionist koji nam je to sve prezentirao na ovom albumu.

Koncert je snimljen na trećem (zadnjem) koncertu u Royal Albert Hallu. (Predmet recenzije je prošireno izdanje Blu-Ray + 2 CD-a.)

Jako je teško pisati recenzije Live albuma. Najčešće su to Best of kompilacije obrađene i prezentirane u novom pakovanju. Međutim postoje i izuzeci kao “Fillmore .. “ od Allmana, “Yessongs” od Yes, “Second out”, Genesisa, “Viva .. “ od Roxy Music, … . Live Albumi koji su za vijeke vjekova uhvatili *božji dodir trenutka*, te zacementirali besmrtnost umjetnika.

“Home Invasion” pripada tom uskom krugu naj live albuma odslušanih od autora recenzije.

Album je tehnički perfektan, slika na Blu Rayu je kristalno čista bez bloor efekata. Zvuk je senzacionalan. Svi instrumenti su izvanredno posloženi, te je stereo slika duboka i široka. Idealan CD za kalibrirati Hi-Fi sistem, ili ukratko Wilsonov standard.

U cca 2h i 30 min Wilson je prezentirao svoj prošlogodišnji album ‘To the Bone” , djelomično presjek svoje solo i karijere s Porcupine Tree.
Na albumu je ukupno 20 pjesama.

Album otvara pjesma ‘Nowhere Now’ , a poslije nje je prekrasan duet s Ninet, pjesma ‘Pariah’ . Osjeća se naboj na sceni koji se demonstriraju u prog složencu ‘Home invasion-Regret’. Fizički se osjeća uigranost benda te pozitivna strujanja na sceni.

Nastavlja se presjekom prijašnje karijere. Ističem genijalni ‘’Ancestral” pjesmu koja je progresivni nektar 21 stoljeća. Slijedi genijalna “Arriving Somewhere But Not Here” te ništa lošija pjesma “Sons of I” . Taj dio albuma zaključuje melakonlično malo remek djelo “Lazarus”.

Album se nastavlja redanjem uspješnica iz solo karijere te pjesama grupe Porcupine Tree, a završava u melankoličnom tonu pjesmom „The Raven That Refused To Sing“.

I to bi bilo to da nije Wilsonovog monologa prije pjesme ‘’Permanating’’. Ta pjesma je Wilsonov pogled na pop kulturu. Sam monolog publici postavlja pitanje, da li su snobovi, da li slušati ili ne slušati ABBU, te ostale pop grupe i grupice…. ?
Možda je ”Permanating ” odgovor…. !?

Odslušano i odgledano zaslužuje čistu 10-tku.
Bilo bi pogrešno reći da je album samo za Wilsonove fanove. Ovo je album za sve one koje žive i uživaju u prog izražaju. Odvojite vrijeme za ovo remek djelo. Vjerujte autoru vraćat će te mu se svakodnevno.

Ako niste sebi ništa poklonili za blagdane, kupite ovaj album, nikako samo CD, kupite prošireno Blu-Ray ili DVD izdanje, nećete zažaliti.

Imat će te u kolekciji REMEK DJELO!


Steven Wilson – “Home Invasion:In Concert at Royal Albert Hall” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Steven Wilsona

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 11.01.2019Pregledi: 602

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————