No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Lokalna scena, Osvrti

ARTAN LILI – SPLIT, QUASIMODO / 22. PROSINCA-2018.

Večer dobrih vibracija

Malo sam toga znao o beogradskom bandu Artan Lili osim što sam nešto pročitao i poslušao nekoliko njihovi stvari koji su mi obećavali da bi ovo mogao biti sjajan koncert i vjerujte mi bio je.

Grupa Artan Lili iz Beograda dolaze nam u sastavu Bojan Slačala, bas vokal, Romana Slačala, vokal, Marko Ajković, bubnjevi i Ivan Skopolovič gitara.

Glazbeni izričaj se kreče negdje između noise popa i alternativnog rocka s tim da ovo pop označava vokalno harmoničnost i melodioznost sve ostalo je pravi žestoki underground band sa tekstovima iz stvarnog života koji je univerzalan i u kojemu se svi mi ponekad nađemo.

Grupa je do sada izdala dva albuma prvi “Artan Lili” i drugi “New Deal” koji su i prezentirali na koncertu u Quasimodu.

Sam koncert je počeo sa zakašnjenjem što je uobičajeno kod nas, ali publika je već tada dobro popunila prostor kluba koji je bio taman ispunjen da bi koncert mogao početi. Čekanje se isplatilo, jer band se popeo na binu i otvorio koncert sa žestokom stvari i odmah pokazao sve svoje kvalitete bučnog, žestokog melodioznog alternativnog rocka i s prvom pjesmom znao sam da će ovo biti koncert za pamćenje i nisam se prevario.

Grupa prolazi kroz svoja dva albuma redom sjajnim pjesmama. kao što su „Najboje što znam“, „Ispod kože“, „Srce“, „A što bi bilo da sam odustala od svog sna“, „Na vodi“, „Depra“, itd.
Suvereno vladajući pozornicom na nenametljiv i iskreno emotivan način Romana i Bojan se sjajno vokalno podudaraju dajući zvučnoj slici pop prizvuk, dok u pozadini doslovno manijakalno i bučno rušilački zvuči bubanj i gitara koja svemu daje onaj tako opasni zvuk underground banda koji se ne libi razvaliti i učiniti stvar moćnom i razarajućem.

Ta simbioza melodioznosti zaraznosti njihovih pjesama s bučnom razigranom i plesnom strukturom čine ovaj band nevjerojatno uzbudljivim i moćnim. Tijekom cijelog koncerta band maestralno drži pozornost svojom izvedbom i uzbudljivošću, ne dajući da stvar pređe u dosadu. Dodaju gas tako da je i publika, gledajući osmjehe na licima ljudi, dobila pravi rock koncert.

Regularni dio koncerta završava maestralno dodajući još malo goriva na ionako zapaljenu publiku koja traži još i to dobiva. Grupa na bis svira još dvije pjesme, a na zadnju, „Nije svejedno“, poziva publiku na binu da je zajedno otpjevaju i time zatvorila ovaj pravi rock hapening.

Poruka zadnje pjesme, da budemo jedno, je baš to i uprizorila. Dogodila se ogromna količina emocija i osjećaj zajedništva u onome što nam daje rock glazba, a to je univerzalni jezik koji ruši barijere i koji nas čini da budemo upravo jedno.

Artan Lili su održali sjajan koncert i prva misao koja mi je pala je bila da bih tako rado opet ih gledao.

To dovoljno govori kakve su impresije bile s ovog koncerta!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Related Posts

Joško BareJoško Bare // 24.12.2018Pregledi: 2910

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————