No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Lokalna scena, Osvrti

PARTIBREJKERS – SPLIT, QUASIMODO / 14. PROSINCA-2018.

Razbijači partija odradili party!

Iako su u Splitu gostovali u par navrata, teško se sjetiti kad su posljednji put bili. Stoga i ne ćudi da je prostor Quasimodo kluba bio (pre) pun i prije početka koncerta, koji je za divno čudo, počeo u “normalnu uru” 🙂 .

Bend je istrčao na pozornicu, Cane & Co su počeli.
Bez velikih bravura i filozofije, prašili su standardni repertoar koji se već ustalio od prije nekog vremena. Vješto i dobro balansirani materijal (staro/novo) je svakom tko je slušao i gledao prema pozornici pružio dovoljno materijala da se dobro zabavi, ali i raspleše, ako je imao mjesta u “sardina style” ambijentu kluba.

Iako su ipak rutinski „odvalili“ koncert, ni u jednom trenutku se nije gubio kontakt s publikom. O intenzitetu bi se moglo raspravljati, jer i pored poziva s pozornice, publika nije uvijek reagirala na način na koji se očekivalo. No sve su to sitnice, u usporedbi s ukupnim dojmom s koncerta.

Partibrejkers su u biti baš to što im ime kaže, u stilu legende, pok. Belushija, razbijaju partije i sheme na kojima leže i razvaljuju novim, žešćim.

Interesantno je bilo vidjeti profil publike, jer pred pozornicom su se “nacrtale” sve moguće generacije, što je očit znak da su na koncertu bili suvremenici benda, ali i njihova djeca koja su počela hvatati konce rock kulture na ovim prostorima.
Za svaku pohvalu!

Ono što nije baš za pohvalu, a potvrđuje tradiciju i već uhodanu praksu, poprilično posjetitelja nije imalo pojma zašto su tu i tko je na pozornici. Neprestano brbljanje pa čak i uz glasan zvuk koji je dolazio s pozornice, nije baš pridonio da se koncert doživi u punoći u kojoj je zaslužio. (ovo se poglavito odnosi na stražnji dio kuba, ali ipak!)

Te mi stvari nikada neće biti jasne, platiti kartu i doći na koncert kojeg ćeš ignorirati od prve do posljednje note, ne znam, to je valjda neki “đir”, nemam pojma, ne vidim neku logiku, ali sigurno postoji duboko zakopana u onom meditativno filozofskom aspektu ove senzacije koja vapi za kulturno-sociološkom analizom nekog stručnijeg od mene.

Sastavi kao što je Partibrejkers ili Arnold Layne i Alhemija su svjetionici našeg vremena. Iako dolaze iz (danas) druge države, pa i nekih drugih vremena, nema razlike, a ni teškoće u razumijevanju tekstova koji sa sobom nose jednostavne, ali efektne poruke.

Partibrejkers će uvijek biti omiljen bend i dok god budu svoji, a bit će vjerujem do svog kraja, dotle će prepuni klubovi biti pravilo, a zadovoljna publika zakon.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 15.12.2018Pregledi: 2173

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————