No Banner to display

Koncerti

Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

PHIL KEAGGY, TONY LEVIN, JERRY MAROTTA – “THE BUCKET LIST” / NAJAVA!

Nakon čekanja … !

Napokon su se zvijezde nasmiješile, planeti ušli u konstelaciju, postotak vlage pao na točno određenu vrijednost i muze se smilovale, dugo najavljivani i očekivani album u progresivnom svijetu konačno će vidjeti svjetlo dana.
Bit će to sljedeće godine, jedanaestog dana, prvog mjeseca.

Poznavatelji i svi oni koji prate progresivnu underground scenu znaju da govorimo o albumu “The Bucket List”, neformalnog trija kojeg čine Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta.
Ovo neformalno je u biti formalno, jer sama činjenica da se u jednom trenutku na jednom mjestu mogu naći svo troje graniči s znanstvenom fantastikom. Doduše, sigurno je svaki posebno odradio svoje dionice, tisućama kilometara daleko jedan od drugog, ali ipak, u jednom trenutku su ipak trebali zajedno sjesti u isti studio i finalizirati sve skupa.

To se izgleda i dogodilo, kad je Toni Levin završio turneju s King Crimsonom i ima par dana slobodnog (Robert Fripp ne dozvoljava nikome duži odmor!).

Kad se zna o kojim se muzičarima radi, ona nije ni čudno nestrpljenje koje vlada komunom za ovaj instrumentalni album.

A za one koji ne znaju, samo par crtica o svakom.

Phil Keaggy je vjerovno najveća enigma na ovim prostorima, ali samo na ovim. Jer, Phil je najpoznatiji svjetski gitarista vjerske provenijencije, izdao preko 60 albuma tijekom 40 godina duge karijere. Jedan je od neutjecajnih gitarista današnjice. Sa svojim bendom Glass Harp je izdao osam albuma.

Tony Levin je najpoznatiji član trija, aktivno je radio i još uvijek radi s King Crimsonom, a prije toga angažmana je bio stalni član pratećeg benda Petera Gabriela. Poznat je još i kao bas multi instrumentalist, (klasični el. bas gitara, Chapman Stick, upright bas, i to sve uz obilnu upotrebu elektroničkih pomagala). Ni solo karijera, a ni kolaboracije s drugim umjetnicima nisu ništa manje uspješne, (Liquid Tension Experiment, Bruford Levin Upper Extremities, ProjeKct One i ProjeKct Four). Sa svojim bendom Stick Men izdaje visoko ocjenjene albume progresivnog usmjerenja.

Jerry Marotta je vrhunski prog bubnjar koji u posljednje vrijeme uglavnom snima i odlazi na turneje sa zvučnim imenima. Njegove usluge su koristili Peter Gabriel, Hall & Oats, Sarah McLachlan, John Mayer, Tears for Fears, Elvis Costello, Cher, Paul McCartney, Carly Simon, Lawrence Gowan, … , a trenutno je angažiran na turnejama s Flav Martinom, The Security Project, (neka vrsta cover benda ranih radova Peter Gabriela) i Marotta Brothers Banda with Rick Marottaom.

Album “The Bucket List” je rezultat zajedničkog napora sve trojice članova i kao takav je i potpisan, bez obzira što ipak netko dao u jednom trenutku više, a netko manje. Sastoji se od 12 kompozicija koje su redom svi instrumentali i to naravno, prog provenijencije.

Možda se ovo sve kupa nekome čini komplicirano, pa i dosadno, ali sjetite se, koliko je bendova danas koji u svojim redovima imaju osobe koje su snimale i nastupale radile s King Crimsonom, Peter Gabrielom, Pink Floyd, Yes, … .
Plus solo izdanja, plus suradnje, plus vlastiti bendovi.
Da glava zaboli!

Nadajmo se da će “The Bucket List” opravdati očekivanja!


Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta – “The Bucket List” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 10.12.2018Pregledi: 230

Flash news

Još jedna trakavica vezana uz ime Led Zeppelin se nastavlja. Omot petog albuma „Houses of the Holy“, koji je 1974. godine dobio Grammyja kao najbolji omot albuma te godine, je zabranjen na Facebooku, jer krši uvjete korištenja mreže!? Sam se Facebook oglasio da rade na problemu (ma što to značilo!).
Dakle, nekada najbolji omot, danas zabranjen!
Koja vremena!
The Rolling Stones održali prvi koncert dugo očekivane turneje koja je bila odgođena zbog operacije Mick Jaggera. Koncert je održan na Soldier Field stadionu u Chicagu.
Boz Scaggs odgodio početak najavljene turneje.
Razlog, zdravlje.
David Gilmour rasprodao sve svoje gitare (osim jedne!). Dakako, najveću cijenu je „uhvatila“ …, zna se! Kako su svi svjetski magazini donijeli detaljne cifre za koje su gitare otišle, malo mi je glupo sve skupa ponavljati. Samo to, da je cijeli prihod otišao u dobrotvorne svrhe.
Koji beg!
Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
——————————
Tides From Nebula – “From Voodoo to Zen”
Fog Light – “New Element”
Mathukey – “Familiar Daydreams”
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana