No Banner to display

Koncerti

Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Just Split Jazz – Split, Paradox / 22. Ožujka-2019.
Mile Kekin – Split, Quasimodo / 23. Ožujka-2019.
Little sister – Split, Plan B / 23. Ožujka-2019.
Dreamers – Split, Versi / 23. Ožujka-2019.
Debeli precjednik + Stepped out Split, Circus (Monty Python) / 23. Ožujka-2019.
Juraj Belković Band – Zagreb, Sax / 28. Ožujka-2019.
Dan Stuart & Don Antonio – Šibenik, Azimut / 30. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Gert Taberner i Matteo E. Basta – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
The Strange – Zagreb, Vintage Industrial Bar / 11. Travnja-2019.
Disciplin A Kitschme – Split, Judino Drvo / 12. Travnja-2019.
Ogenj – Šibenik, Azimut / 12. Travnja-2019.
Black Coffee – Šibenik, Azimut / 18. Travnja-2018.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
FNC Diverzant Split, Circus (Monty Python) / 04. Svibnja-2019.
Laibach – Rijeka, Pogon kulture / 11. Svibnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
ABOP (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 13. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
Dream of Life (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
Foxy Head (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
King Fest #5 – Knin, Tvrđava / 14. Lipnja-2019.
Grefran (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
Punčke (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019

Vijesti

PHIL KEAGGY, TONY LEVIN, JERRY MAROTTA – “THE BUCKET LIST” / NAJAVA!

Nakon čekanja … !

Napokon su se zvijezde nasmiješile, planeti ušli u konstelaciju, postotak vlage pao na točno određenu vrijednost i muze se smilovale, dugo najavljivani i očekivani album u progresivnom svijetu konačno će vidjeti svjetlo dana.
Bit će to sljedeće godine, jedanaestog dana, prvog mjeseca.

Poznavatelji i svi oni koji prate progresivnu underground scenu znaju da govorimo o albumu “The Bucket List”, neformalnog trija kojeg čine Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta.
Ovo neformalno je u biti formalno, jer sama činjenica da se u jednom trenutku na jednom mjestu mogu naći svo troje graniči s znanstvenom fantastikom. Doduše, sigurno je svaki posebno odradio svoje dionice, tisućama kilometara daleko jedan od drugog, ali ipak, u jednom trenutku su ipak trebali zajedno sjesti u isti studio i finalizirati sve skupa.

To se izgleda i dogodilo, kad je Toni Levin završio turneju s King Crimsonom i ima par dana slobodnog (Robert Fripp ne dozvoljava nikome duži odmor!).

Kad se zna o kojim se muzičarima radi, ona nije ni čudno nestrpljenje koje vlada komunom za ovaj instrumentalni album.

A za one koji ne znaju, samo par crtica o svakom.

Phil Keaggy je vjerovno najveća enigma na ovim prostorima, ali samo na ovim. Jer, Phil je najpoznatiji svjetski gitarista vjerske provenijencije, izdao preko 60 albuma tijekom 40 godina duge karijere. Jedan je od neutjecajnih gitarista današnjice. Sa svojim bendom Glass Harp je izdao osam albuma.

Tony Levin je najpoznatiji član trija, aktivno je radio i još uvijek radi s King Crimsonom, a prije toga angažmana je bio stalni član pratećeg benda Petera Gabriela. Poznat je još i kao bas multi instrumentalist, (klasični el. bas gitara, Chapman Stick, upright bas, i to sve uz obilnu upotrebu elektroničkih pomagala). Ni solo karijera, a ni kolaboracije s drugim umjetnicima nisu ništa manje uspješne, (Liquid Tension Experiment, Bruford Levin Upper Extremities, ProjeKct One i ProjeKct Four). Sa svojim bendom Stick Men izdaje visoko ocjenjene albume progresivnog usmjerenja.

Jerry Marotta je vrhunski prog bubnjar koji u posljednje vrijeme uglavnom snima i odlazi na turneje sa zvučnim imenima. Njegove usluge su koristili Peter Gabriel, Hall & Oats, Sarah McLachlan, John Mayer, Tears for Fears, Elvis Costello, Cher, Paul McCartney, Carly Simon, Lawrence Gowan, … , a trenutno je angažiran na turnejama s Flav Martinom, The Security Project, (neka vrsta cover benda ranih radova Peter Gabriela) i Marotta Brothers Banda with Rick Marottaom.

Album “The Bucket List” je rezultat zajedničkog napora sve trojice članova i kao takav je i potpisan, bez obzira što ipak netko dao u jednom trenutku više, a netko manje. Sastoji se od 12 kompozicija koje su redom svi instrumentali i to naravno, prog provenijencije.

Možda se ovo sve kupa nekome čini komplicirano, pa i dosadno, ali sjetite se, koliko je bendova danas koji u svojim redovima imaju osobe koje su snimale i nastupale radile s King Crimsonom, Peter Gabrielom, Pink Floyd, Yes, … .
Plus solo izdanja, plus suradnje, plus vlastiti bendovi.
Da glava zaboli!

Nadajmo se da će “The Bucket List” opravdati očekivanja!


Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta – “The Bucket List” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 10.12.2018Pregledi: 162

Flash news

Organizator ovogodišnjeg Glastonbury Festivala objavio finalnu listu izvođača. Dakle, tko voli, nek’ izvoli.
Imena su: The Killers, The Cure, Stormzy, Kylie Minogue, Janet Jackson, George Ezra, Liam Gallagher, Miley Cyrus, Tame Impala, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Lauryn Hill, Janelle Monaé, Christine and the Queens, Billie Eilish, Hozier i Wu-Tang Clan.
Phil Collins najavio turneju simptomatičnog naziva, „Not Dead Yet“! Prvi koncert je najavljen za 23. Rujna u Dallasu. Većinu vremena na pozornici Phill će provoditi u invalidskim kolicima.
Objavljena finalna lista izvođača za The Woodstock 50. Pogled na nju baca nedoumice, a prva i najveća, rap na ovom festivalu je šaka u oko svakom rockeru. Potom ide ostalo.
Detalji uskoro!
“Live In Newcastle” je novo izdanje iz serije Collector’s Club, grupe King Crimson. Snimka je slučajno pronađena kod jednog od tonaca koji su producirali njihove koncerte daleke 1972. godine. Sam podatak da je snimka nastala neposredno prije nego je grupa ušla u studio i snimila antologijski album “Larks’ Tongues in Aspic”, daje joj pridjev MUST za sve ljubitelje ove grupe, ali i muzike uopće.
Datum izlaska 26. Travanj.
Francuska je prva zemlja koja je objavila da je streaming nadmašio fizičku prodaju nosaća zvuka ili brojkama, streaming je 2018. godine pokrivao 57 % od ukupne prodaje muzike.
Bernie Tormé – R.I.P.!
Preminuo gitarist koji je naslijedio Randy Rhoadsa u pratećem bendu Ozzy Osbournea. Bio je i gitarista Ian Gillan Benda.
Imao je 66 godina!
Alan White (Yes) najavio mogućnost izdavanja snimaka koje su nastale kao plod njegove suradnje s basistom Chris Squireom i Jimmy Pageom. Pri tom je pozvao Robert Planta da uđe u studio i “odradi” vokalni dio. Snimke su ostale iz perioda kad je lansirana kratkoživuća super grupa XYZ (Ex Yes & Led Zeppelin). Grupa nikad nije suživjela i raspala se poglavito radi još uvijek svježih rana koje su ostale odlaskom John Bonhama. No to je bio samo jedan od razloga.
——————————
Djam Karet – “A Sky Full of Stars for a Roof”
Inventions – “Logica”
Dreadnought – “Emergence”
Bjorn Riis – “A Storm Is Coming”
Huis – “Abandoned”
——————————