No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

PHIL KEAGGY, TONY LEVIN, JERRY MAROTTA – “THE BUCKET LIST” / NAJAVA!

Nakon čekanja … !

Napokon su se zvijezde nasmiješile, planeti ušli u konstelaciju, postotak vlage pao na točno određenu vrijednost i muze se smilovale, dugo najavljivani i očekivani album u progresivnom svijetu konačno će vidjeti svjetlo dana.
Bit će to sljedeće godine, jedanaestog dana, prvog mjeseca.

Poznavatelji i svi oni koji prate progresivnu underground scenu znaju da govorimo o albumu “The Bucket List”, neformalnog trija kojeg čine Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta.
Ovo neformalno je u biti formalno, jer sama činjenica da se u jednom trenutku na jednom mjestu mogu naći svo troje graniči s znanstvenom fantastikom. Doduše, sigurno je svaki posebno odradio svoje dionice, tisućama kilometara daleko jedan od drugog, ali ipak, u jednom trenutku su ipak trebali zajedno sjesti u isti studio i finalizirati sve skupa.

To se izgleda i dogodilo, kad je Toni Levin završio turneju s King Crimsonom i ima par dana slobodnog (Robert Fripp ne dozvoljava nikome duži odmor!).

Kad se zna o kojim se muzičarima radi, ona nije ni čudno nestrpljenje koje vlada komunom za ovaj instrumentalni album.

A za one koji ne znaju, samo par crtica o svakom.

Phil Keaggy je vjerovno najveća enigma na ovim prostorima, ali samo na ovim. Jer, Phil je najpoznatiji svjetski gitarista vjerske provenijencije, izdao preko 60 albuma tijekom 40 godina duge karijere. Jedan je od neutjecajnih gitarista današnjice. Sa svojim bendom Glass Harp je izdao osam albuma.

Tony Levin je najpoznatiji član trija, aktivno je radio i još uvijek radi s King Crimsonom, a prije toga angažmana je bio stalni član pratećeg benda Petera Gabriela. Poznat je još i kao bas multi instrumentalist, (klasični el. bas gitara, Chapman Stick, upright bas, i to sve uz obilnu upotrebu elektroničkih pomagala). Ni solo karijera, a ni kolaboracije s drugim umjetnicima nisu ništa manje uspješne, (Liquid Tension Experiment, Bruford Levin Upper Extremities, ProjeKct One i ProjeKct Four). Sa svojim bendom Stick Men izdaje visoko ocjenjene albume progresivnog usmjerenja.

Jerry Marotta je vrhunski prog bubnjar koji u posljednje vrijeme uglavnom snima i odlazi na turneje sa zvučnim imenima. Njegove usluge su koristili Peter Gabriel, Hall & Oats, Sarah McLachlan, John Mayer, Tears for Fears, Elvis Costello, Cher, Paul McCartney, Carly Simon, Lawrence Gowan, … , a trenutno je angažiran na turnejama s Flav Martinom, The Security Project, (neka vrsta cover benda ranih radova Peter Gabriela) i Marotta Brothers Banda with Rick Marottaom.

Album “The Bucket List” je rezultat zajedničkog napora sve trojice članova i kao takav je i potpisan, bez obzira što ipak netko dao u jednom trenutku više, a netko manje. Sastoji se od 12 kompozicija koje su redom svi instrumentali i to naravno, prog provenijencije.

Možda se ovo sve kupa nekome čini komplicirano, pa i dosadno, ali sjetite se, koliko je bendova danas koji u svojim redovima imaju osobe koje su snimale i nastupale radile s King Crimsonom, Peter Gabrielom, Pink Floyd, Yes, … .
Plus solo izdanja, plus suradnje, plus vlastiti bendovi.
Da glava zaboli!

Nadajmo se da će “The Bucket List” opravdati očekivanja!


Phil Keaggy, Tony Levin, Jerry Marotta – “The Bucket List” / promo

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 10.12.2018Pregledi: 99

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————