No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

NEW NEKTAR – “MEGALOMANIA” / NAJAVA!

Istina je!

Pomalo već zaboravljena progresivna grupa Nektar je ponovo na sceni. Kako bi izbjegli zabunu, nadjenuli su si ime New Nektar i time potvrdili da će pokušati nastaviti tamo gdje je “stariNektar stao i isto tako, pokušati napraviti nešto novo.

U bendu doduše nema nijednog originalnog člana, a najduže članstvo u novooformljenoj inkarnaciji ima Klaus Henatsch, koji je s grupom ukupno proveo punih jedanaest godina.
Uz Klaus Henatscha u grupi je Che, sin originalnog člana grupe Roye Albrightona, te Tom Fry i Alex Hoffmeister.

Novi album će se zvati “Megalomania” i najavljen izlazak je 07. Prosinca. “Megalomania” će biti nasljednik albuma “Time Machine”, koji je izdan 2013. godine.

Za istinske ljubitelje progresivne muzike prošlog stoljeća ime Nektar znači kvalitetu i pun angažman u progresivni izričaj.  Počeli su kao hard rock band koji je obogatio izričaj space rock elementima i protkao ga psihodelijom.

Debut album “Journey To The Centre Of The Eye” je grupu lansirao u nebo. Bio je to pun pogodak progresivaca koji su na tom albumu u jednoj jedinoj kompoziciji u trajanju od 40 minuta donijeli sve što je muzika tog doba mogla donijeti. Bili su prvi koji su konceptualnom albumu dali „endless loop“ ili jednostavnije rečeno, zadnjih 100 sekundi na „b“ strani albuma je bilo identično prvih 100 sekundi na „a“ strani albuma.

Tijekom sedamdesetih izdaju i dva visoko ocjenjena albuma “Remember the Future” (1973)i “Recycled” (1975), koji su redom prihvaćeni kao remek djela epohe i žanra.
Bend u izmijenjenim postavama djeluje do današnjih dana, dakako uz periode hibernacije.

Ono što je interesantno kod ove grupe, jest činjenica da ga 99, 99% poznavatelja muzike prošlog stoljeća smješta u Kraut Rock policu i tretiraju ga kao njemački bend. Istina je da su oformljeni u Hamburgu, ali su bili i ostali engleski bend i vjerojatno najveći krautrock bend na Otoku.

Za one koji se žele pak upoznati s ovom velikom grupom, postoji kompilacija jednostavno nazvana “Nektar”, koja i pored manjkavosti svojstvenih takvim izdanjima, prikazuje najbitnije i osnovne aspekte opusa grupe.

A one koji poznaju njihov opus, treba sačekati još par dana i vidjeti što će to donjeti novi album.


Kupite album grupe Nektar

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 04.12.2018Pregledi: 220

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana