No Banner to display

Koncerti

Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crimson – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Osvrti

CHUI – SPLIT, KOCKA / 30. STUDENOG-2018.

Urnebes fuzijskog kaosa!

Postoje bendovi koje jednostavno volite, katkad znate, ali katkad i nemate pojma zašto, ali se svaki put uvjerite u opravdanost te simpatije na njihovom koncertu.

To je slučaj s grupom Chui koja je gostovala u Kocki i ponovo nam pokazala da je simpatija prema njima i te kako opravdana. Iako van svih struja i pravaca koji štancanju iole neku lovu, Chui beskompromisno gazi poljima kojima u nas rijetko tko kroči u formi izleta, a kamoli s cijelim opusom.

Iako možda neracionalno u ovom iracionalnom svijetu, Chui svojim pristupom i baš tom beskompromisnošću sebi privlači publiku koja možda nikada ne bi bila u stanju voljeti nešto slično da nije njih. Vjerojatno mnogi iz te male voske i ne znaju što je to što ih privlači njima, ali kao noćni leptiri na svjetlost, tako i oni dolaze na njihove koncerte i …, guštaju!

Sve se ovo događalo u Kocki, gdje je atmosfera na momente bila kao na koncertima, da prostite na izrazu, narodnjaka. Da, baš je takva atmosfera i vladala, ali u onom pozitivnom, odobravajućem smislu, kad je publika glasno izražavala svoje zadovoljstvo s događajima na pozornici.

Sublimirani do konciznosti u izričaj koji se razvija u svakoj kompoziciji i pri tom eskalira do krešenda u finalu, moćni trenutci su se samo smjenjivali jedan za drugim, isprekidani laganim pasažima koji su ih povezivali.

Tijekom koncerta su izvodili svoje standarde, ili kako je Toni najavio “hitove“. Nitko se nije nasmijao na ovo, jer tako je i bilo. Bio je to niz fuzijskih bisera protkanih eklektičnim tkanjem krauta, psihodelije i free jazza.

Imali smo priliku čuti jednu novu stvar, koja još nema svoje ime, a vjerojatno će se naći na novom albumu koji bi trebao izaći na proljeće.
Ako se išta može reći za nju na prvo slušanje onda su to dvije stvari, prva se zove “Weather Reprot”, a druga, kompozicija je toliko „ljepljiva“ da bi trebala doći na top liste. Dakako, pitanje je koje, ali to je tema za neki drugi elaborat.

Šteta je što je prostor Kocke bio napola prazan, ili napola pun, ovisi jeste li optimista ili pesimista, (iako je optimista slabo informirani pesimista!).

Šteta jer Chui u ovakvom sastavu, s ovakvim opusom i ovolikom količinom (fuzijske) energije zaslužuje dupkom puno gledalište i ovacije na kraju.

Ovacije je i dobio!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 01.12.2018Pregledi: 1299

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana