No Banner to display

Koncerti

Kosturi – Split, Circus (Monty Python) / 19. Veljače-2019.
Haiku Garden // Semafor i sat – Split, Kocka / 19. Veljače-2019.
Magul – Split, Circus (Monty Python) / 21. Veljače-2019.
BLUES Weekend – Split, Judino drvo / 22 & 23. Veljače-2019.
Petar Punk – Split, Circus (Monty Python) / 23. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
Harpoon Blues/Blues Weekend – Split, Judino Drvo / 23. Veljače-2019.
Feredon – Split, Circus (Monty Python) / 28. Veljače-2019.
Vojko V – Split, Quasimodo / 01. Ožujka-2019.
Chiapas (Rage Against The Machine Tribute) – Split, Circus (Monty Python) / 02. Ožujka-2019.
Barbara Munjas (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 07. Ožujka-2019.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 07. Ožujka-2019.
Mind Zoo (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 08. Ožujka-2019.
Kensington Lima (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 09. Ožujka-2019.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Let 3 & El Combo – Split, Judino drvo / 15. Ožujka-2019.
Mortal Kombat – Split, Circus (Monty Python) / 21. Ožujka-2019.
Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Treetop Flyers – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Lokalna scena, Osvrti

058 – SPLIT, HOK / 30.STUDENOGA-2018.

Promocija novog singla i još poneka nota!

Nakon perioda medijske hibernacije, grupa 058 je izašla na pozornicu. Ovaj put u prostoru HOK-a, koji se pokazao skoro pa idealan za ovakvu vrst događanja. Crta “pre” akustičnosti radi same konstrukcije krova i poda nije previše zasmetala.

Povod ovog ukazanja grupe jest bila promocija novog singla “Rulet”, a i predstavljanje nove pjevačice Jelene Rade, koja je zamijenila Neru koja je otišla iz benda radi studija.

Uz decentno kašnjenje, bend je izašao na pozornicu i počela je predstava Americane u srcu Dalmacije.

Iako je primarni razlog ovog okupljanja bila promocija jedne pjesme, bend je održao skoro cjelovečernji koncert kojim su ponovo pokazali i dokazali da su jedinstvena pojava na našoj sceni i da svojim djelovanjem pune ogromnu prazninu koja zjapi u mnogim segmentima moderne muzike kod nas.


Kako sam već poprilično pisao o njima, ne bih se ponavljao osim u jednoj notornoj, ovo je bend koji vam vraća osmjeh na lice i drži ga dugo vremena nakon što utihnu note. Doduše, i sama muzika je takve vrste, lepršava i time po “defaultu” puna optimizma, tako da bend u biti samo treba svojim angažmanom naglasiti tu komponentnu i na kraju poentirati na njenoj izvornoj esenci.
To 058 radi u obilnim količinama.

Nova singlica “Rulet” je vani i na prvo slušanje je jasno da je poprilično odmaknuta od izvora Americane, ali to joj ne smeta da vam uđe u uho na prvo slušanje. I ne samo to, svakim ponovnim slušanjem se otvara i pokazuje raskoš konstrukcije kompozicije, logiku izlaganja fragmenata kao i pamtljivi refren. Ukratko, bez obzira na stil koji njeguje bend ovo je veliki potencijalni hit ne samo u segmentu auditorija koji voli Americanu i njene derivate.

Možda bi grupa mogla pogledati u prošlost i vidjeti da je rani Fleetwood Mac živio dva paralelna života i to na globalnom nivou. Jedan blues orijentiran, koji je išao maksimalno do njegove urbane verzije i jedan drugi život koji je obitavao na top listama i nosio je punokrvne rock hitove. Jasno je da su vremena bila takva onda i da je danas, danas, ali, eto, volio bih čuti još nešto od grupe u ovom smjeru, tko zna!

Predstavljanje nove pjevačice je isto tako proteklo u vedrom raspoloženju. Jelena je u potpunosti zamijenila Neru, tako da bend ima razloga za zadovoljstvo. Bespredmetno je razglabati koja je bolja od koje, svaka sa sobom nosi svoj pečat koji je omeđen glasom i njegovim mogućnostima i obje su se lijepo uklopile u izričaj kojeg njeguje bend.
Drugim riječima, Jelena je sada dio 058 i 058 je dio nje, tu sve počinje i završava!

Grupa ima velike planove, držimo im fige, jer rijetka su pojava i dio su naše kulturne baštine, koja živi tu, među nama i dio je svih nas

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 01.12.2018Pregledi: 806

Flash news

Kofi Burbridge – R.I.P.!
Preminuo klavijaturist i flautist Tedeschi Trucks Banda. Kofi je već neko vrijeme bolovao i nije krenuo s grupom na turneju koja je u tijeku.
Alan Parsons najavio novi album i turneju. “The Secret” će izaći 24. Travnja. Na njemu će gostovati Lou Gramm, originalni pjevač grupe Foreigner. Parsons je inače u svijet muzike ušao kao tonac Beatlesa i Pink Floyda.
Paul Rodgers najavio novi album matične grupe Bad Company. Bit će to prvo izdanje nakon kvarat stoljeća. Na albumu vjerojatno neće sudjelovati Mick Ralphs, koji je već duže vrijeme bolestan i preživio je srčani udar. No, Paul je jaka autorska ličnost i vjerojatno će sam iznijeti teret novog izdanja.
Paul McCartney izdaje prošireno izdanje albuma “Egypt Station”. Album je zauzeo prva mjesta top lista i time postao prvi #1 album ovog umjetnika nakon nekoliko desetljeća. “Egypt Station: Traveller’s Edition” izlazi 10. Svibnja i sadržavat će tri nove pjesme koje se nisu našle na originalnom izdanju. (“Frank Sinatra’s Party”, “Sixty Second Street” i proširena verzija pjesma “Who Cares”).
I Slash je potvrdio novi album Guns N’ Rosesa. Sada je već izgledno, jer u medije su se svi izredali s tom izjavom. Po običaju, nikakvih detalja nema, jer očito je da je medijska kampanja počela.
Jedna od najvećih otvorenih festivala Mountain Jam potvrdio da se seli s legendarne lokacije na novu, (Bethel Woods). Ove godine veliku feštu predvode Willie Nelson, Gov’t Mule, Avett Brothers, JRAD, ..
Lindsey Buckingham je podvrgnut hitnoj operaciji na srcu. Pri tom su mu oštećene glasnice??, te je neizvjesno hoće li ikada moći više pjevati. Nisam kirurg, ali ipak mi nije jasno kako se mogu oštetiti glasnice za vrijeme operacije na srcu?
Nick Mason i njegov bend Saucerful Of Secrets ne staje. Upravo su objavili da su dodali brojne datume novih koncerata za najavljenu turneju po Americi i Europi. Nama najbliže, Italija!
CNN je objavio bombastičnu vijest!
Postavlja pitanje načina na koji je preminuo James Brown. Službeno je objavljeno da je preminuo od zatajenja srca u bolnici, 2006. godine. No, na vidjelo su isplivale neke druge činjenice i sumnja se u nasilnu smrt. Vjerojatno će policija preuzeti istragu od novinske kuće nakon saznanja do kojih su došli u svojoj istraživačkoj seriji.
David Gilmour ipak ne prodaje sve gitare. Ona najvrjednija ipak ostaje!
Opširnije uskoro!
——————————
Semistereo – “Zabriskii”
HOIA – “Scavenger”
Periphery – “Periphery IV: Hail Stan”
Rhys Marsh – “October After All”
Karfagen – “Echoes from Within Dragon Island”
——————————