No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

HARDY FOX – R.I.P.!

Obećao je da će umrijeti ove godine i to je ispunio!

Hardy Fox je otišao u svom stilu, onako kako je cijeli život radio i djelovao. Možda će se učiniti bizarno, ali njegov posljednji post na web stranici je bila objava skore smrti i kratki resume svog života i rada.

Pišući o sebi u trećem licu kao da je već preminuo, Hardy Fox je po tko zna koji put, ali nažalost i posljednji, pokazao i dokazao da je jedinstvena pojava na umjetničkom nebu. Pišem “umjetničkom”, a ne muzičkom, jer matična grupa the Residents, čiji je član od osnutka sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, je uz muziku stvorila još puno toga. Bivajući pioniri digitalizacije (prvi CD Rom!), videa (prvi video clipovi!), pa i kratkometražnih dokumentaraca na temeljima dadaizma, The Residents i Hardy Fox kao nezaobilazni član, udarili su temelje ne samo današnjoj muzici već multimedijalne umjetnosti uopće.

The Residents su bili grupa bez identiteta ili detaljnije, identitet članova se tajio sve do prije godinu dana, kad je bilo jasno da je „NO ID MODE“ ispunio svoju svrhu te su Homer Flynn i Hardy Fox „isplivali“ kao članovi koji su u grupi od njenog osnutka.

Iako je grupu napustio 2015. godine ostaje s njom u sjeni, pored solo projekata, radi s Homerom na novim The Residents projektima, pa čak i na posljednjim “Intruders”, koji je objavljen prije par dana. Vjerojatno je i sam Homer požurio s izdavanjem ovog albuma kako bi preduhitrio smrt.

I jest, Hardy je preminuo s još jednom „umjetničkom reckom” u svom opusu!

A imao ih je, hm, teško ih je taksativno i pobrojiti, a kamo li ih sažeti u neki smisleni tekst koji je kraći od romana „Rat i Mir“.

Samo broj pseudonima koje je upotrebljavao, (Dead Eye Dick, Max, Combo de Mechanico, Sonido de la Noche, Chuck, Charles Bobuck, Charles Bobuck Contraption, Carlos Bobuck, Bobuck, Bob Uck, TAR, Tar and the Cry Babies), ukazuje na iznimno bogatstvo opusa, ali i diversifikacije djelovanja na svim mogućim poljima muzičkog izričaja.

Ispunjavajući ultimativno obećanje Hardy Fox ne samo da je napravio ono što nitko nije prije njega, već je samim takvim odlaskom potvrdio osnovni moto matične grupe. „Ništa nije dovoljno uvrnuto da se ne bi moglo primijeniti u svakodnevnom životu“.

The Residents i njihov duh će postojati još dugo vremena, vjerojatno će nadživjeti svih nas i mimo biološkog sata koji otkucava.

The Residents više nije grupa, pa ni projekt, The Residents je ideja, a one ne umiru!

R.I.P. Chuck!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 31.10.2018Pregledi: 311

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana