No Banner to display

Koncerti

Kosturi – Split, Circus (Monty Python) / 19. Veljače-2019.
Haiku Garden // Semafor i sat – Split, Kocka / 19. Veljače-2019.
Magul – Split, Circus (Monty Python) / 21. Veljače-2019.
BLUES Weekend – Split, Judino drvo / 22 & 23. Veljače-2019.
Petar Punk – Split, Circus (Monty Python) / 23. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
Harpoon Blues/Blues Weekend – Split, Judino Drvo / 23. Veljače-2019.
Feredon – Split, Circus (Monty Python) / 28. Veljače-2019.
Vojko V – Split, Quasimodo / 01. Ožujka-2019.
Chiapas (Rage Against The Machine Tribute) – Split, Circus (Monty Python) / 02. Ožujka-2019.
Barbara Munjas (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 07. Ožujka-2019.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 07. Ožujka-2019.
Mind Zoo (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 08. Ožujka-2019.
Kensington Lima (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 09. Ožujka-2019.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Let 3 & El Combo – Split, Judino drvo / 15. Ožujka-2019.
Mortal Kombat – Split, Circus (Monty Python) / 21. Ožujka-2019.
Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Treetop Flyers – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

HARDY FOX – R.I.P.!

Obećao je da će umrijeti ove godine i to je ispunio!

Hardy Fox je otišao u svom stilu, onako kako je cijeli život radio i djelovao. Možda će se učiniti bizarno, ali njegov posljednji post na web stranici je bila objava skore smrti i kratki resume svog života i rada.

Pišući o sebi u trećem licu kao da je već preminuo, Hardy Fox je po tko zna koji put, ali nažalost i posljednji, pokazao i dokazao da je jedinstvena pojava na umjetničkom nebu. Pišem “umjetničkom”, a ne muzičkom, jer matična grupa the Residents, čiji je član od osnutka sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća, je uz muziku stvorila još puno toga. Bivajući pioniri digitalizacije (prvi CD Rom!), videa (prvi video clipovi!), pa i kratkometražnih dokumentaraca na temeljima dadaizma, The Residents i Hardy Fox kao nezaobilazni član, udarili su temelje ne samo današnjoj muzici već multimedijalne umjetnosti uopće.

The Residents su bili grupa bez identiteta ili detaljnije, identitet članova se tajio sve do prije godinu dana, kad je bilo jasno da je „NO ID MODE“ ispunio svoju svrhu te su Homer Flynn i Hardy Fox „isplivali“ kao članovi koji su u grupi od njenog osnutka.

Iako je grupu napustio 2015. godine ostaje s njom u sjeni, pored solo projekata, radi s Homerom na novim The Residents projektima, pa čak i na posljednjim “Intruders”, koji je objavljen prije par dana. Vjerojatno je i sam Homer požurio s izdavanjem ovog albuma kako bi preduhitrio smrt.

I jest, Hardy je preminuo s još jednom „umjetničkom reckom” u svom opusu!

A imao ih je, hm, teško ih je taksativno i pobrojiti, a kamo li ih sažeti u neki smisleni tekst koji je kraći od romana „Rat i Mir“.

Samo broj pseudonima koje je upotrebljavao, (Dead Eye Dick, Max, Combo de Mechanico, Sonido de la Noche, Chuck, Charles Bobuck, Charles Bobuck Contraption, Carlos Bobuck, Bobuck, Bob Uck, TAR, Tar and the Cry Babies), ukazuje na iznimno bogatstvo opusa, ali i diversifikacije djelovanja na svim mogućim poljima muzičkog izričaja.

Ispunjavajući ultimativno obećanje Hardy Fox ne samo da je napravio ono što nitko nije prije njega, već je samim takvim odlaskom potvrdio osnovni moto matične grupe. „Ništa nije dovoljno uvrnuto da se ne bi moglo primijeniti u svakodnevnom životu“.

The Residents i njihov duh će postojati još dugo vremena, vjerojatno će nadživjeti svih nas i mimo biološkog sata koji otkucava.

The Residents više nije grupa, pa ni projekt, The Residents je ideja, a one ne umiru!

R.I.P. Chuck!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 31.10.2018Pregledi: 210

Flash news

Kofi Burbridge – R.I.P.!
Preminuo klavijaturist i flautist Tedeschi Trucks Banda. Kofi je već neko vrijeme bolovao i nije krenuo s grupom na turneju koja je u tijeku.
Alan Parsons najavio novi album i turneju. “The Secret” će izaći 24. Travnja. Na njemu će gostovati Lou Gramm, originalni pjevač grupe Foreigner. Parsons je inače u svijet muzike ušao kao tonac Beatlesa i Pink Floyda.
Paul Rodgers najavio novi album matične grupe Bad Company. Bit će to prvo izdanje nakon kvarat stoljeća. Na albumu vjerojatno neće sudjelovati Mick Ralphs, koji je već duže vrijeme bolestan i preživio je srčani udar. No, Paul je jaka autorska ličnost i vjerojatno će sam iznijeti teret novog izdanja.
Paul McCartney izdaje prošireno izdanje albuma “Egypt Station”. Album je zauzeo prva mjesta top lista i time postao prvi #1 album ovog umjetnika nakon nekoliko desetljeća. “Egypt Station: Traveller’s Edition” izlazi 10. Svibnja i sadržavat će tri nove pjesme koje se nisu našle na originalnom izdanju. (“Frank Sinatra’s Party”, “Sixty Second Street” i proširena verzija pjesma “Who Cares”).
I Slash je potvrdio novi album Guns N’ Rosesa. Sada je već izgledno, jer u medije su se svi izredali s tom izjavom. Po običaju, nikakvih detalja nema, jer očito je da je medijska kampanja počela.
Jedna od najvećih otvorenih festivala Mountain Jam potvrdio da se seli s legendarne lokacije na novu, (Bethel Woods). Ove godine veliku feštu predvode Willie Nelson, Gov’t Mule, Avett Brothers, JRAD, ..
Lindsey Buckingham je podvrgnut hitnoj operaciji na srcu. Pri tom su mu oštećene glasnice??, te je neizvjesno hoće li ikada moći više pjevati. Nisam kirurg, ali ipak mi nije jasno kako se mogu oštetiti glasnice za vrijeme operacije na srcu?
Nick Mason i njegov bend Saucerful Of Secrets ne staje. Upravo su objavili da su dodali brojne datume novih koncerata za najavljenu turneju po Americi i Europi. Nama najbliže, Italija!
CNN je objavio bombastičnu vijest!
Postavlja pitanje načina na koji je preminuo James Brown. Službeno je objavljeno da je preminuo od zatajenja srca u bolnici, 2006. godine. No, na vidjelo su isplivale neke druge činjenice i sumnja se u nasilnu smrt. Vjerojatno će policija preuzeti istragu od novinske kuće nakon saznanja do kojih su došli u svojoj istraživačkoj seriji.
David Gilmour ipak ne prodaje sve gitare. Ona najvrjednija ipak ostaje!
Opširnije uskoro!
——————————
Semistereo – “Zabriskii”
HOIA – “Scavenger”
Periphery – “Periphery IV: Hail Stan”
Rhys Marsh – “October After All”
Karfagen – “Echoes from Within Dragon Island”
——————————