No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Osvrti

ELIZABETH FRASER

“Glas Božji”

Lice Elizabeth Fraser, s trajnim melanholičnim izrazom, uvijek se činilo dobro prilagođeno njezinoj lirskoj isporuci.
Kako bi pomogla u prevladavanju vlastite sumnje u sebe, okrenula se poeziji i glazbi, te je tijekom svoje karijere ostala duboko skromna unatoč svog uzvišenog talenta.

Njezini tekstovi kreću se od jednostavnih engleskih sve do krajnje nerazumljivih rečenica (idioglossia) i apstraktne glazbe usta.
Za neke snimke, rekla je da je koristila strane riječi bez da zna što znače – riječi su imale značenje samo dok ih je pjevala.

Njezini jedinstveni vokalni stilovi i tajanstveni, ponekad neodgonetivi tekstovi tijekom godina izazvali su veliku raspravu, štaviše, stekla je reputaciju glazbenice koja se bavila uzvišenim – čak su njen vokal neki nazivali “Glasom Božjim”.

Dok je bila sastavni dio Cocteau Twins-a, Elizabeth je također surađivala s brojnim umjetnicima. Pojavila se na 4AD projektu “This Mortal Coil (‘It’ll End In Tears’)” zajedno s njezinim Cocteau Twins kolegama, gdje je njezin doprinos najbolje vidljiv u cover verziji Tim Buckley-eve pjesme “Song To The Siren”.

Od raskida Cocteau Twins-a 1997. Elizabeth je sporadično surađivala s nizom izvođača, uključujući The Future Sound Of London (‘Lifeforms’ EP), Elliot Goldenthal, Craig Armstrong (‘The Space Among Us’), Massive Attack (snimila je čak tri pjesme za album ‘Mezzanine’ uključujući i internacionalni singl “Teardrop”) i Peter Gabriel (‘Millenium Project OVO’), koji je pozvao da svojim spektakularnim glasom posveti projekt ‘Milenium Dome Project’ u Velikoj Britaniji 1999. godine.

Također je pridonijela glazbi iz nekoliko filmova, uključujući ‘In Dreams’, ‘Cruel Intentions’, ‘Winter Guest’, ‘The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring’ i‘The Lord Of The Rings: The Two Towers’.

Mnogi kad je prvi put čuju imaju osjećaj da pjeva anđeoskim jezikom. No, anđeoski jezik morao bi biti nedostupan za smrtnike, vječno se razvijajući dok anđeli doživljavaju nove emocije, nove dijelove svemira, jer definiraju božanske neologizme kako bi opisali novu osobitost u nebeskoj besmrtnosti.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Cocteau Twins – “Beatrix”

This Mortal Coil – “Song To The Siren”

Elizabeth Fraser – “Lament For Haldir”

Elizabeth Fraser – “Lament For Gandalf (Lothlorien)”

Massive Attack feat. Liz Fraser – “Teardrop”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Božidar CelićBožidar Celić // 07.11.2018Pregledi: 371

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————