No Banner to display

Koncerti

Sillycons – Split, Circus (Monty Python) / 15. Studenoga-2018.
Acoustic Night / EMIR HOT – Split, Circus (Monty Python) / 16. Studenoga-2018.
Kries – Split, Judino Drvo / 16. Studenoga-2018. h
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 16. Studenog-2018.
Triangl – Split, Paradox / 16. Studenoga-2018.
Hologram – Split, Galway Pub / 16. Studenoga-2018.
Hologram – Kaštela, Red Lion / 17. Studenoga-2018.
Brit Floyd – Rijeka, Zamet Center / 21. Studenoga-2018.
An eagle in your mind – Split, Kocka / 23. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Hologram – Split, Rock- o Bar / 24. Studenoga-2018.
Emma Morton & The Graces – Šibenik, Azimut / 26. Studenoga-2018.
Chui – Split, Kocka / 30. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
Go Lilly – Split, Circus (Monty Python) / 11. Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
Sana Garić – Split, Judino Drvo / 14. Prosinca-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Built To Spilla – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.

Vijesti

KORNI GRUPA – POVRATAK!

Nadam se!

Moram priznati, iznenadilo me je, Korni Grupa se planira vratiti na sceni. Da je to bilo povodom nekog događaja i s jednim koncertom, to bi bilo, hajmo reći, očekivano. Svako malo se velike grupe iz prošlosti vraćaju povodom nekog događaja, održe koncert i to je to.
No, Kornelije Kovač je rezolutan, Korni Grupa se vraća da bi ostala!

Vremena nisu ista, i ne samo to, toliko su se promijenila da će biti teško pridobiti nove sljedbenike dok je dio starijih otišao kod sv. Petra, veliki dio se osuo i veoma mala jezgra je ostala u nekim muzičkim krugovima.

Iz izjave lidera očito je da će za povratničke koncerte osnova biti stari repertoar, sastavljen poglavito od nekadašnjih hitova i pokoje prog teme. (‘Etida’, ‘Jedna žena’, ‘Moja generacija’, ‘Put za istok’, ‘Divlje jagode’, ‘Prvo svetlo…’).

S prvog albuma najavljen je samo “Put Za Istok”, što nije dobra vijesti, jer prvi album grupe jest taj analogijski koji ih dan danas drži na površini progresivnog pokreta na našim prostorima. Najmarkantnija kompozicija na albumu “Glas sa obale boja” jednostavno vapi za izvedbom, za skidanjem prašine s njenih leda. Ni “Moj bol”, a ni “Bezglave JA-HA horde” ne zaslužuju lošiji tretman. Stoga, vjerujem da će Kornelije dobro razmisliti o repertoaru koncerata koji bi trebali povratiti nekadanji sjaj ove velike i u mnogo čemu legendarne grupe.

Da se prisjetimo, Korni Grupa je oformljena 1968. godine, prije točno pola stoljeća, i u njoj su svirali i prodefilirali svi koji nešto znače u povijesti rock muzike na Balkanu. Spomenimo li da su grupi pjevali Dušan Prelević “Prele”, Dalibor Brun, Dado Topić, Zdravko Čolić i naposljetku Zlatko Pejaković, onda se postaje jasno.

Nema smisla spominjati Josipa Bočeka, majstora na gitari koji je s grupom proveo cijeli njen životni vijek. (izuzev kratkog period nakon osnutka kad je gitaru svirao Velibor Kacl “Borko”), ni bubnjare i basiste koji su svojim sviranjem obilježili epohu i naposljetku mastermind grupe Kornelije Kovač koji je po napuštanju Indexa osnovao Korni Grupu.

Kao i sve velike grupe u to vrijeme i Korni Grupa je imala dva paralelna života i lica. Pa stoga se ne treba čuditi već sagledati u kontekstu vremena da je Korni Grupa pored skladanja progresivnih kompozicija isto tako otišla na Pjesmu Eurovizije s pjesmom “Moja generacija” . Dakako imali su i drugih “mainstream” hitova.

Sve je to iza nas, a ispred su koncerti koje je najavio Kornelije Kovač. Prvi će se održati 30. Studenoga u Sava Centru u Beogradu. Drugi datumi i mjesta nisu objavljeni, ali obećano je da će se ukazati uskoro.

Držim fige za nešto južnije lokacije!!


Korni grupa – “Jedna žena”live 1987

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 21.10.2018Pregledi: 222

Flash news

Alex Lifeson (ex Rush) i Marco Minnemann najavili suradnju. Još je neizvjesno tko će biti basista.
Nakon problema s infekcijom i otkazivanja koncerata, Ozzy Osbourne objavio nove datume “No More Tours 2” turneje po Sjevernoj Americi. Svi su datumi pomaknuti za sljedeću godinu. Prateći bend je već standardan, Zakk Wylde (gitara), Rob “Blasko” Nicholson (bas), Tommy Clufetos (bubnjevi) i Adam Wakeman (klavijature).
Sve koncerte će mu otvarati Megadeth.
Salebluesman Sale – R.I.P.!

Izgleda da najbolji uvik odlaze najbrže i nenadano.
Zbogom druže Salebluesman Sale. Hvala ti na spontanom i toplom prijateljstvu u Splitu, Pelješcu, Makedoniji, Skradinu i blues svemiru gdje vjerujem da si sada!
D.Bobanac
Risha – Tvornica kulture / 16.11

Inženjeri zvuka Edwards/Hacke…poznatiji pod zajedničkim imenom Risha/pero…na arap./ u utorak navečer su u novom ruhu zagrebačke Tvornice kulture svojim šamansko egzorcističkim nastupom doslovno pojeli publiku i istjerali nečastivog iz tristotinjak grešnih duša svojim psihodelično melankoličnim elektro noiseom…
Što reći….Sjajno…!!!
autor: Toni Pešutić
Lucas Ray Exp – “Sphinx”
Orion Dust – “Legacy”
Daniel Eliseev Project (D.E.P.) – “Night Shadow”
Progeland – “Harmony Of The Universe”
The John Irvine Band – “Metaphysical Attractions”
——————————