No Banner to display

Koncerti

Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

KORNI GRUPA – POVRATAK!

Nadam se!

Moram priznati, iznenadilo me je, Korni Grupa se planira vratiti na sceni. Da je to bilo povodom nekog događaja i s jednim koncertom, to bi bilo, hajmo reći, očekivano. Svako malo se velike grupe iz prošlosti vraćaju povodom nekog događaja, održe koncert i to je to.
No, Kornelije Kovač je rezolutan, Korni Grupa se vraća da bi ostala!

Vremena nisu ista, i ne samo to, toliko su se promijenila da će biti teško pridobiti nove sljedbenike dok je dio starijih otišao kod sv. Petra, veliki dio se osuo i veoma mala jezgra je ostala u nekim muzičkim krugovima.

Iz izjave lidera očito je da će za povratničke koncerte osnova biti stari repertoar, sastavljen poglavito od nekadašnjih hitova i pokoje prog teme. (‘Etida’, ‘Jedna žena’, ‘Moja generacija’, ‘Put za istok’, ‘Divlje jagode’, ‘Prvo svetlo…’).

S prvog albuma najavljen je samo “Put Za Istok”, što nije dobra vijesti, jer prvi album grupe jest taj analogijski koji ih dan danas drži na površini progresivnog pokreta na našim prostorima. Najmarkantnija kompozicija na albumu “Glas sa obale boja” jednostavno vapi za izvedbom, za skidanjem prašine s njenih leda. Ni “Moj bol”, a ni “Bezglave JA-HA horde” ne zaslužuju lošiji tretman. Stoga, vjerujem da će Kornelije dobro razmisliti o repertoaru koncerata koji bi trebali povratiti nekadanji sjaj ove velike i u mnogo čemu legendarne grupe.

Da se prisjetimo, Korni Grupa je oformljena 1968. godine, prije točno pola stoljeća, i u njoj su svirali i prodefilirali svi koji nešto znače u povijesti rock muzike na Balkanu. Spomenimo li da su grupi pjevali Dušan Prelević “Prele”, Dalibor Brun, Dado Topić, Zdravko Čolić i naposljetku Zlatko Pejaković, onda se postaje jasno.

Nema smisla spominjati Josipa Bočeka, majstora na gitari koji je s grupom proveo cijeli njen životni vijek. (izuzev kratkog period nakon osnutka kad je gitaru svirao Velibor Kacl “Borko”), ni bubnjare i basiste koji su svojim sviranjem obilježili epohu i naposljetku mastermind grupe Kornelije Kovač koji je po napuštanju Indexa osnovao Korni Grupu.

Kao i sve velike grupe u to vrijeme i Korni Grupa je imala dva paralelna života i lica. Pa stoga se ne treba čuditi već sagledati u kontekstu vremena da je Korni Grupa pored skladanja progresivnih kompozicija isto tako otišla na Pjesmu Eurovizije s pjesmom “Moja generacija” . Dakako imali su i drugih “mainstream” hitova.

Sve je to iza nas, a ispred su koncerti koje je najavio Kornelije Kovač. Prvi će se održati 30. Studenoga u Sava Centru u Beogradu. Drugi datumi i mjesta nisu objavljeni, ali obećano je da će se ukazati uskoro.

Držim fige za nešto južnije lokacije!!


Korni grupa – “Jedna žena”live 1987

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 21.10.2018Pregledi: 618

Flash news

Još jedna trakavica vezana uz ime Led Zeppelin se nastavlja. Omot petog albuma „Houses of the Holy“, koji je 1974. godine dobio Grammyja kao najbolji omot albuma te godine, je zabranjen na Facebooku, jer krši uvjete korištenja mreže!? Sam se Facebook oglasio da rade na problemu (ma što to značilo!).
Dakle, nekada najbolji omot, danas zabranjen!
Koja vremena!
The Rolling Stones održali prvi koncert dugo očekivane turneje koja je bila odgođena zbog operacije Mick Jaggera. Koncert je održan na Soldier Field stadionu u Chicagu.
Boz Scaggs odgodio početak najavljene turneje.
Razlog, zdravlje.
David Gilmour rasprodao sve svoje gitare (osim jedne!). Dakako, najveću cijenu je „uhvatila“ …, zna se! Kako su svi svjetski magazini donijeli detaljne cifre za koje su gitare otišle, malo mi je glupo sve skupa ponavljati. Samo to, da je cijeli prihod otišao u dobrotvorne svrhe.
Koji beg!
Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
——————————
Tides From Nebula – “From Voodoo to Zen”
Fog Light – “New Element”
Mathukey – “Familiar Daydreams”
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana