Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE – “ELECTRIC LADYLAND 50TH ANNIVERSARY”

Okrugli jubilej!

Pola je stoljeća prošlo od kako je Jimi Hendrix Experience ili bolje rečeno, Jimi Hendrix, izdao antologijski album “Electric Ladyland”

Album postaje najveće djelo ovog velikana i ujedno posljednji album koji je izašao pod kapom ovog benda. Sljedeći je bio projekt Band of Gypsys da bi ga smrt zatekla u jeku rada na nasljedniku, “The Cry of Love”, koji je kompletiran nakon njegove smrti. Da bi album dobio auru autora pobrinuo se Eddie Kramer, producent i tonac Jimi Hendrixa.

Album “Electric Ladyland” je nastao u studiju istog naziva i to na veoma neortodoksan način. Naime, Jimi je tijekom snimanja “držao otvorena vrata” studija te je u ulazio tko god je htio. Dakako, bilo je i poziva te u finalnoj verziji albuma sudjeluju mnoga poznata imena. (Opširnije o ovom albumu ovdje!)

Pola stoljeća nakon, u pripremi je veliko izdanje koje će sadržavati 3CD/1 Blu-ray set ili 6LP/1 Blu-ray set. Oba pakovanja će imati originalni dupli album, remasteriran s analognih traka koje su srećom sačuvane. Interesantno je da će se vinilna izdanja raditi u “direktnom” prijenosu analognog signala na vinil. (arhaična metoda koja je napuštena sredinom sedamdesetih)

Dakako, oba pakovanja će isto tako imati snimke koje su nastale za snimanja albuma ali se nisu našle na njemu.
I naposljetku, poslastica, Eddie Kramer je “sredio” originalni album u 5.1 surroundu.

Interesantno je se nigdje u reklamnoj kampanji, ali koliko je vidljivo i u izdanju, spominje originalni omot albama kojeg je sam Hendrix odabrao i na pritisak diskografske kuće zamijenio nakon što je album izašao na trzaste. (omot možete vidjeti ovdje i sami zakljućiti zašto?!)

Uglavnom, Experience Hendrix, L.L.C. and Legacy Recordings i Sony Music Entertainment su napravili velik posao i očito je da je u sve skupa uloženo mnogo, ali nema sumnje da će se i te kako vratiti.
Ne samo da će suvremenici kupovati ove setove već će se i iz mladih redova regrutiranih mirisom legende “mašiti” za džep, jer i dan danas, sve sto nosi potpis Jimi Hendrixa se i te kako prodaje.
Dok je tako, svi glavni akteri će pretumbavati sve moguće da oštancaju koju škudu. Uostalom, nikakva razlika od ogromnog borja starih rockera koji rade baš to.

Pola stoljeća je prošlo i zašto ih ne iskoristiti!

E da, setovi će biti dostupni 09, Studenoga!


Eddie Kramer o Jimiju i nastanku albuma

The Jimi Hendrix Experience – “Electric Ladyland 50th anniversary” / promo!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Jimi Hendrixa

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 19.10.2018Pregledi: 174

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————