No Banner to display

Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

GLASTONBURY 2019. & LED ZEPPELIN!

Medijski trik ili stvarni napor!

Organizatori Glastonbury festivala za sljedeću godinu najavili headlinere, Fleetwood Mac i … ujedinjene Led Zeppelin.

Od kako su organizatori izašli s ovom informacijom, ne prestaju rasprave na netu u kojima dominira ipak skeptičnost spram realizacije ovog projekta. Dovoljno se prisjetiti da je svojevremeno na stolu bilo 700 milijuna funti (skoro milijardu eura), da bi Led Zeppelin odradili povratničku turneju.
Richard Branson, koji je ponudio ovu sumu je kasnije ipak demantirao njenu visinu, ali ipak, u anale ostaje upisana.

Bilo o kojoj se sumi radilo, Plant je bio rezolutan, ujedinjenja Zeppelina nema!

Stoga i ova najava pomalo bode oči, jer Plant je i ovaj put rekao da je šansa za ujedinjenje pa makar i za jedan koncert mala, skoro nikakva.

Isto tako, prisjetimo se povijesti ujedinjenja grupe. Posljednji nastup Led Zeppelin su imali daleke 2007., kad su organizirali koncert “Celebration Day”, a u čast pokojnog Ahmet Erteguna koji je najzaslužniji da su Led Zeppelin postali to što jesu. On im je pružio šansu nakon prvog albuma koji je “neslavno propao“. Pod njegovom su tiketom (Atlantic) izdali drugi album i onda je sve krenulo.

Otišli su na turneju nakon izlaska prvog albuma kao totalni „looseri“, a vratili se s nje nakon dvije godine i drugog albuma kao najveći bend na svijetu.

No prije ovog ujedinjenja koje je proteklo u nebeskoj atmosferi Led Zeppelin su se ujedinili povodom Live Aida i svi se slažu u samo jednom, taj se nastup mora što prije zaboraviti. Bila je to velika katastrofa.

Dakle, sagledavajući sve pro i kontra kao i okolnosti, osobno ne vjerujem i sklon sam uvjerenju da je organizator ipak posegnuo za medijskim trikom kako bi dodatno povećao interes i s tim i posjetu festivalu.
Na drugu pak stranu, hm, hajdemo biti pošteni do kraja i priznati jedno. Prema posljednjim informacijama, Glastonbury Festival 2019. je u potpunosti rasprodan te se pitanje samo nameće.

Čemu onda sva ova pompa?

Vjerujem da odgovor nećemo trebati puno čekati!


Zašto je ujedinjenje Led Zeppelina upitno?!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 17.10.2018Pregledi: 240

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————