No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Osvrti

ŽEN – SPLIT, CIRCUS (MONTY PYTHON) / 29. RUJNA-2018.

Brutalni ŽENski šarm!

U povodu izlaska novog albuma „Sunčani ljudi“, grupa ŽEN je održala koncert u Circusu.

Iako je najava koncerta lansirana prije poprilično vremena, prostor kluba je na početku koncerta bio poprilično prazan, a ni do kraja koncerta se nije uspio potpuno napuniti.
Šteta, jer ŽEN su pružile malo kraći, ali pristojan koncert, na kojem su uz retrospektivu opusa predstavili svoj novi album.

Trio je izašao na pozornicu i odmah je bilo jasno da ŽEN imaju ono svoje, unikatno, bilo da se radi o konstrukciji kompozicije, koja je daleko od one utabane žanrom, ali i današnjom muzikom uopće, bilo da se radi o izmjenama ritma unutar iste.
Uz ritam su išli i modaliteti, tako da u jednom trenutku u istoj kompoziciji imate dva sasvim različita modaliteta i ritma kompozicije.
Lijepo i efektno!

ŽEN su prvenstveno instrumentalni bend, tekstovi su više pomoćno sredstvo nego sredstvo komuniciranja.
Instrumentalni dio je više nego dobar, na momente močan. Veoma mi se svidjela upotreba samplera u uvodima kompozicija, ali i kao pratnja u toku izvođenja. To je instrumentalnom djelu dalo širinu, ali i kolorit koji je bend na momente vodio prema psihodeliji.

Baš taj segment zvuka mi se posebno svidio, jer, ruku na srce, starom psych freaku svaka naznaka te vrste pada na pravo mjesto.
Bio je isto tako jedan prekrasan moment kad su se izričajem približili ranim Floydima s Barrettom, no, to je ipak igra asocijacija.

ŽEN su žestoki bend koji ženstveno isporučuje, a što drugo nego svoju šarmantnu verziju post punka, post rocka i koga sve ne “post-a”, pakovano u prihvatljivu ambalažu.

Teško je odoljeti zvuku ovih rock sirena i bogami nije teško biti muška šovinistička svinja i reći da samo ženski bend može ovakvu muziku isporučiti s ovoliko šarma i osmjeha.

Nema smisla o učesnicama na bini, jer Eva Badanjak (gitara, sint, vokal), Ivona Ivković (bas, sint, vokal) i Sara Ercegović (bubnjevi, vokal) su veoma uigrane, svjesne zvuka kojeg žele i kojeg isporučuju, te iako smo u sredini u kojoj jesmo, budućnost je ipak ispred njih.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 30.09.2018Pregledi: 1417

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana