No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

THE RESIDENTS – “INTRUDERS” / NAJAVA!

I ja bih uselio!

A muke ti ježove, Psychofon Records lansira vijest da The Residents izdaju novi album i … , i onda niente, ništa, nothing, nessuno, … duž i poprijeko neta, nema nikakvih informacija osim par crtica matične diskografske kuće.

Nema smisla izmišljati, ovo nije žuti portal, stoga, ono malo dostupnih informacija koje dolaze od komentara sljedbenika grupe. Ne bih se začudio da je neki od komentatora član grupe koji na taj način pod pseudonimom (Karl Sebastian Sollenhag? )dotura ” informacije.

Dakle, 19. Listopada The Residents izdaju novi album “Intruders”.

Kao što sam naslov kaže radnja ovog konceptualnog (a kojeg drugog) albuma se “vrti” oko uljeza u našu svijest.

The Residents ih donose u priči kao neka alternativna bića koja borave u mračnim kutovima naše svijesti.

U 11 pjesama tijekom albuma autori eksploatiraju njihovo kretanje uzduž i poprijeko naše podsvijesti, ali i onog svjesnog, bilo da se radi o duhovima, anđelima, vanzemaljcima, bivšim ljubavnicima ili je pak u pitanju obična ljuta i čangrizava starica s gorkim osmjehom koji ledi krv u žilama.

Ono što je nepredvidivo u njihovom ponašanju jest da nikada ne znamo u koji će dio svijesti ubosti i time preokrenuti naš dan iz sunčanog u noćnu moru ili pak obrnuto.

Mrzili ih, voljeli ih ili jednostavno ih tolerirali, moramo se pomiriti s njihovom prisutnošću i prihvatiti ih onakvim kakvi jesu.
U ovom posljednjem se možda, možda naslućuje paradigma cijelog albuma, jer oko svih nas su ljudi koji nam baš i nisu dragi, ali s kojima provodimo neke trenutke, te ih  jednostavno moramo prihvatit onakvima kakvi jesu da bi opstali u socjalnom okruženju.
Možda… ?

To je otprilike poruka albuma i njegov ispričani sadržaj. Dakako, tu je još muzički dio, koji je ne sumnjam, elokventan i lucidan.

Pored digitalne verzije (streaming, download i CD), a album će biti izdan u četiri  vinilne edicije:

  • Standardni crni vinil
  • Žuti vinil (250 kopija)
  • Crni/ljubičasti/žuti vinil (200 kopija)
  • Die Hard Edition (111 kopija), koja uključuje fluorescentni crni vinil + 7″ vinil (“The Intruder”)

To bi bilo to!

Ako se po posljednjem albumu (“The Ghost of Hope“ ) nasljednik poznaje, onda će to biti još jedan pun pogodak najnepoznatijeg benda u povijesti muzike.


The Residents – “Frank’s Lament”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe The Residents

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 29.09.2018Pregledi: 332

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana