Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

MICHAEL JACKSON, “MICHAEL” KONTRAVERZA!

Maybe yes, maybe no!

Od prvog dana od kako je izdan prvi posthumni album Michael Jacksona, “Michael”, nad albumom se nadvilo pitanje autentičnosti vokala u pojedinim pjesmama.

Album je izdan 2010. godine, nešto više od godine dana od kako je umjetnik preminuo i prema tvrdnjama izdavača, sadrži autentične neobjavljene snimke Michael Jacksona.

Sporne pjesme su “Breaking News”, “Monster” i “Keep Your Head Up”, za koje se tvrdi da na njima ne pjeva Michael Jackson.

Prva su se govorkanja pojavila na socijalnim mrežama da bi nedugo nakon toga krenula lavina, ali bez nekog stvarnog i opipljivog rezultata.
I priča se kotrljala po kuloarima sve dok prije par mjeseci Sony nije upotrijebio baš te pjesme kao zvučnu kulisu za dokumentarac o Jacksonu. Odmah se javila zaklada (the Estate of Michael Jackson ) koja vodi računa o interesnima mrtvog umjetnika, tražeći od Sonyja ogromnu odštetu radi povrede autorskih prava.

No, Sony ne bi bio to što jest i kao što sam u flash vijestima svojevremeno naglasio, ne bi ugazio u „zabranjeno“ polje, a da nije 100% siguran da je s legalne strane zaštićen.
I baš se to dogodilo, jer Sony je jednostavno rekao da spomenute pjesme, iako su od strane zaklade potpisane da ih pjeva Jackson, ne pripadaju njemu, jer ih na albumu i ne pjeva.

Kontroverza je došla do vrhunca, jer se odjednom na svjetlo dana pojavila i mogućnost legalnog dokazivanja porijekla glasa na pjesmama.

Slučaj je tako došao na sud i kad su advokati zaklade vidjeli da gube bitku i okrenuli su ploču s tvrdnjom da, “even if the vocals weren’t Jackson’s’ as proof that they were indeed faked”.

Dakle pred lice pravde se donosi i slučaj prizivanja autentičnost izvedbe čak i kad netko imitira nekoga. Bio bi to presedan ako sudac odluči u korist tužitelja, ali i opasno nagrižen ugled zaklade koja je na album stavila snimke koje vokalno ne pripadaju Michael Jacksonu.

Kako bilo da bilo, neće bit i ugodno ni jednoj strani, jer na kraju balade, ne zaboravimo da je Sony izdavač Michael Jacksona.

Čekamo na rasplet događaja!


Michael Jackson – “Breaking News”

Michael Jackson – “Monster”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Michael Jacksona

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 13.09.2018Pregledi: 175

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————