No Banner to display

Koncerti

Špurijus – Split, Circus (Monty Python) / 22. Rujna-2018.
ŽEN – Split, Circus (Monty Python) / 29. Rujna-2018.
Son Lux – Zagreb, Tvornicai kulture / 07. Listopada-2018.
Spain – Zagreb, Tvornica Kulture / 11. Listopada-2018.
Jethro Tull – Zagreb, Dom Sportova / 13. Listopada-2018.
David Garrett – Zagreb, Arena / 13. Listopada-2018.
Life Of Agony – Zagreb, Tvornica Kulture / 24. Listopad-2018.
Parni Valjak – Zadar, Arsenal / 26. Listopada-2018.
Trio Trabacool – Split, Circus (Monty Python) / 30. Listopada-2018.
David Eugene Edwards / Alexander Hacke – Zagreb, Tvornica Kulture / 06. Studenoga-2018.
Josipa Lisac – Zadar, Arsenal / 10.Studenoga-2018.
Armored Saint – Zagreb, Močvara / 10. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.

Vijesti

MICHAEL JACKSON, “MICHAEL” KONTRAVERZA!

Maybe yes, maybe no!

Od prvog dana od kako je izdan prvi posthumni album Michael Jacksona, “Michael”, nad albumom se nadvilo pitanje autentičnosti vokala u pojedinim pjesmama.

Album je izdan 2010. godine, nešto više od godine dana od kako je umjetnik preminuo i prema tvrdnjama izdavača, sadrži autentične neobjavljene snimke Michael Jacksona.

Sporne pjesme su “Breaking News”, “Monster” i “Keep Your Head Up”, za koje se tvrdi da na njima ne pjeva Michael Jackson.

Prva su se govorkanja pojavila na socijalnim mrežama da bi nedugo nakon toga krenula lavina, ali bez nekog stvarnog i opipljivog rezultata.
I priča se kotrljala po kuloarima sve dok prije par mjeseci Sony nije upotrijebio baš te pjesme kao zvučnu kulisu za dokumentarac o Jacksonu. Odmah se javila zaklada (the Estate of Michael Jackson ) koja vodi računa o interesnima mrtvog umjetnika, tražeći od Sonyja ogromnu odštetu radi povrede autorskih prava.

No, Sony ne bi bio to što jest i kao što sam u flash vijestima svojevremeno naglasio, ne bi ugazio u „zabranjeno“ polje, a da nije 100% siguran da je s legalne strane zaštićen.
I baš se to dogodilo, jer Sony je jednostavno rekao da spomenute pjesme, iako su od strane zaklade potpisane da ih pjeva Jackson, ne pripadaju njemu, jer ih na albumu i ne pjeva.

Kontroverza je došla do vrhunca, jer se odjednom na svjetlo dana pojavila i mogućnost legalnog dokazivanja porijekla glasa na pjesmama.

Slučaj je tako došao na sud i kad su advokati zaklade vidjeli da gube bitku i okrenuli su ploču s tvrdnjom da, “even if the vocals weren’t Jackson’s’ as proof that they were indeed faked”.

Dakle pred lice pravde se donosi i slučaj prizivanja autentičnost izvedbe čak i kad netko imitira nekoga. Bio bi to presedan ako sudac odluči u korist tužitelja, ali i opasno nagrižen ugled zaklade koja je na album stavila snimke koje vokalno ne pripadaju Michael Jacksonu.

Kako bilo da bilo, neće bit i ugodno ni jednoj strani, jer na kraju balade, ne zaboravimo da je Sony izdavač Michael Jacksona.

Čekamo na rasplet događaja!


Michael Jackson – “Breaking News”

Michael Jackson – “Monster”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Michael Jacksona

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 13.09.2018Pregledi: 92

Flash news

Još jedno izdanje u povodu 30 godina od izlaska originalnog albuma .Ovaj puta ANTHRAX i njihov četvrti studijski album “State of Euphoria”.
Izdanje kreće u prodaju 05. Listopada.
Svečano izdanje će biti lansirano kao dupli CD, dupli vinil i kao limitirano izdanje žutog vinila.
DSL Dire Straits Legacy, kojeg sačinjavaju četvorica bivših članova originalne grupe (Alan Clark, Danny Cummings, Mel Collins i Phil Palmer) upravo kreće na prvu sjevernoameričku turneju.
Iako nije potvrđeno službeno, AC/DC rade na novom albumu. Koliko se za sada zna, materijal će bit sazdan oko rifova nastalih iz suradnje Angus i Malcolm Younga, a koji su nastali prije poprilično godina. (Malcolm je preminuo prošle godine!)
Bad Company najavili turneju po Americi. Tijekom turneje će kombinirati nastupe s Lynyrd Skynyrd i jedan nastup s Cheap Trick. Dakako, veći dio turneje će biti u solo aranžmanu.
Mick Ralphs neće krenuti s pajdašima radi zdravstvenog stanja, tako da će od originalne postave na pozornici biti samo Paul Rodgers i Simon Kirke (Boz Burrell je preminuo 2006. godine!)
Burt Reynold – R.I.P.!
Smoky odlazi u povijest!
Preminuo veliki šmeker filmskog platna iz prošlog stoljeća.
Conway Savage – R.I.P.!
Preminuo Conway Savage, pijanist grupe The Bad Seeds.
Conway je bio dugogodišnji suradnik Nick Cavea i neizostavni član svake njegove turneje.
Robbie Robertson najavio novi solo album. Istovremeno je najavio i obnovljeni katalog matične grupe The Band. Prije par dana je u prodavaonice stigla obnovljena i proširena verzija debut albuma grupe “Music From Big Pink”
BASta!² – “Vertigo”
Ed Wynne – “Shimmer into Nature”
Celeste – “Il Risveglio del Principe”
The Red Masque – “Fathomless”
Tacita Intesa – “FARO”
——————————