No Banner to display

Koncerti

Špurijus – Split, Circus (Monty Python) / 22. Rujna-2018.
ŽEN – Split, Circus (Monty Python) / 29. Rujna-2018.
Son Lux – Zagreb, Tvornicai kulture / 07. Listopada-2018.
Spain – Zagreb, Tvornica Kulture / 11. Listopada-2018.
Jethro Tull – Zagreb, Dom Sportova / 13. Listopada-2018.
David Garrett – Zagreb, Arena / 13. Listopada-2018.
Life Of Agony – Zagreb, Tvornica Kulture / 24. Listopad-2018.
Parni Valjak – Zadar, Arsenal / 26. Listopada-2018.
Trio Trabacool – Split, Circus (Monty Python) / 30. Listopada-2018.
David Eugene Edwards / Alexander Hacke – Zagreb, Tvornica Kulture / 06. Studenoga-2018.
Josipa Lisac – Zadar, Arsenal / 10.Studenoga-2018.
Armored Saint – Zagreb, Močvara / 10. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.

Vijesti

GRETA VAN FLEET – “ANTHEM OF THE PEACEFUL ARMY” / NAJAVA!

Napokon!

Nakon višemjesečnog iščekivanja, napokon je objavljeno ime i datum izlaska prvog albuma grupe Greta Van Fleet.
Album “Anthem Of The Peaceful Army” izlazi 19. Listopada i taj će dan vjerojatno biti dan velikog trijumfa ili razočaranja. Poglavito jer je ovaj debut album jedan od najočekivanijih albuma u novijoj povijesti muzike.

S dva EP-a, “Black Smoke Rising” i “From The Fires” Greta Van Fleet se nametnula kao nasljednik Led Zeppelina, i to radi pjevača Josh Kiszka , za kojeg je sam Plant rekao da zvuči kao on u mladim danima.

Bend je nedavno izdao singlicu “When The Curtain Falls”, kojom su u biti najavili svoj prvi album.

Trenutno se nalazi na turneji po sjevernoameričkom kontinentu, a po izlasku albuma prelazi Atlantik. Nažalost, u sklopu turneje na listi nema ni jednog grada iz Hrvatske.

Greta Van Fleet je “ruknula” u trenutku kad su stupili na sceni i svojom svirkom i vokalom neizmjerno podsjetili na početke Led Zeppelina i u biti, početke jedne velike priče.
Koliko će golobradi mladići uspjeti u svom naumu da krenu stopama velikana prošlosti, teško je predvidjeti, poglavito jer su danas neka sasvim druga vremena. Auditorija za ovu grupu ima i to u obilnim količinama, jer američki kontinent je kao lijevano željezo, dugo zadržava latentnu toplinu, pa tako i nada za uspjeh na tom kontinentu poprima ozbiljne razmjere.

U Europi je situacija nešto drugačija, no ipak, na kraju balade, sve ovisi o prvom albumu i sposobnosti ovog benda da krene stopama kojima do sada nije nitko ni pokušao, a kamoli krenuo.

Što drugo, kao okorjeli fan Led Zeppelina želim im svu sreću u naumu, iako s druge strane, poznajući svaku notu svih albuma Led Zeppelina, teško da će naći oštrijeg kritičara od mene.

Vrijeme će pokazati, i to veoma skoro!


Greta Van Fleet – “Watching Over”

Greta Van Fleet – službena najava!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 08.09.2018Pregledi: 112

Flash news

Još jedno izdanje u povodu 30 godina od izlaska originalnog albuma .Ovaj puta ANTHRAX i njihov četvrti studijski album “State of Euphoria”.
Izdanje kreće u prodaju 05. Listopada.
Svečano izdanje će biti lansirano kao dupli CD, dupli vinil i kao limitirano izdanje žutog vinila.
DSL Dire Straits Legacy, kojeg sačinjavaju četvorica bivših članova originalne grupe (Alan Clark, Danny Cummings, Mel Collins i Phil Palmer) upravo kreće na prvu sjevernoameričku turneju.
Iako nije potvrđeno službeno, AC/DC rade na novom albumu. Koliko se za sada zna, materijal će bit sazdan oko rifova nastalih iz suradnje Angus i Malcolm Younga, a koji su nastali prije poprilično godina. (Malcolm je preminuo prošle godine!)
Bad Company najavili turneju po Americi. Tijekom turneje će kombinirati nastupe s Lynyrd Skynyrd i jedan nastup s Cheap Trick. Dakako, veći dio turneje će biti u solo aranžmanu.
Mick Ralphs neće krenuti s pajdašima radi zdravstvenog stanja, tako da će od originalne postave na pozornici biti samo Paul Rodgers i Simon Kirke (Boz Burrell je preminuo 2006. godine!)
Burt Reynold – R.I.P.!
Smoky odlazi u povijest!
Preminuo veliki šmeker filmskog platna iz prošlog stoljeća.
Conway Savage – R.I.P.!
Preminuo Conway Savage, pijanist grupe The Bad Seeds.
Conway je bio dugogodišnji suradnik Nick Cavea i neizostavni član svake njegove turneje.
Robbie Robertson najavio novi solo album. Istovremeno je najavio i obnovljeni katalog matične grupe The Band. Prije par dana je u prodavaonice stigla obnovljena i proširena verzija debut albuma grupe “Music From Big Pink”
BASta!² – “Vertigo”
Ed Wynne – “Shimmer into Nature”
Celeste – “Il Risveglio del Principe”
The Red Masque – “Fathomless”
Tacita Intesa – “FARO”
——————————