No Banner to display

Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vijesti

MARK DAVID CHAPMAN OSTAJE TU GDJE JEST!

Još jedna odbijenica, YESSS!

Iako je od konačne odluke prošlo skoro mjesec dana, tek je nedavno službeno objavljeno da je ponovo odbijena molba za pomilovanje Marku Davidu Chapmanu.
Ovo je deseta po redu odbijenica i čini se ne i posljednja.

Prisjetimo se, Mark David Chapman je bez ikakvog povoda, a u cilju stjecanja slave, upucao John Lennona pred ulazom u stan u New Yorku. Prethodno mu je Lennon potpisao album “Double Fantasy”, te mu okrenuo leđa i krenuo prema vratima.
Mark David Chapman ga je potom hladnokrvno ustrijelio. Prva pomoć je mogla samo konstatirati smrt, jer je Lennon izdahnuo par minuta nakon ranjavanja.

Bila je to još jedna besmislena smrt koja je u negativnom kontekstu na svjetlo dana donijela Warholovu tezu o “pet minuta slave”.

Mark David Chapman nije ni pokušao bježati te je uskoro osuđen na “20-years-to-life”, što znači, mora odslužiti najmanje 20 godina prije prava na molbu za pomilovanje.

Dvadeset je godina odslužio i uskoro krenuo u pravnu bitku za svoje oslobođenje. Nisu mi poznate današnje uzance i pravni akti po kojima je odbijena posljednja molba, ali sjećam se veoma dobro da je na prvim molbama uvijek stajao veto Yoko Ono, udovice John Lennona.

Prema tadašnjim zakonima (za današnje ne znam!), da bi molba uopće krenula na put prema odboru za pomilovanje, obitelj žrtve je trebala dati pristanak za eventualno pomilovanje. Yoko je svih tih godina odbijala dati pristanak da Chapman uopće dođe do odbora.

Očito su se neke stvari promijenile čim je odbor ovaj put odlučivao, ali ponovo, pravedno, isto kao i u prethodnim slučajevima.
Objašnjenje odbora donosim u originalu kako bi se izbjegla pogrešna tumačenja (obratite pažnju na svaku riječ!!!):
“Would be incompatible with the welfare and safety of society and would so deprecate the serious nature of the crime as to undermine respect for the law.”
i u nastavku,
“You admittedly carefully planned and executed the murder of a world-famous person for no reason other than to gain notoriety!
While no one person’s life is any more valuable than another’s life, the fact that you chose someone who was not only a world renown person and beloved by millions, regardless of the pain and suffering you would cause to his family, friends and so many others, you demonstrated a callous disregard for the sanctity of human life and the pain and suffering of others.”

Možda bi i naši sudovi trebali pogledati preko Velike Bare, pogotovo u ozračju novih ubojstava na cestama diljem zemlje u kojima nevini stradavaju od bahatih vozača od kojih su neki uhvaćeni u alkoholiziranom stanju, a neki u ponovljenom prekršaju, ovaj put sa smrtnim posljedicama.

Sljedeću molbu za pomilovanje Chapman će moći uputiti u Kolovozu 2020. godine i nadam se s istim rezultatom!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 27.08.2018Pregledi: 237

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————