No Banner to display

Koncerti

Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
10. Gljevstock Festival – Gljev / 22. Lipnja-2019.
Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Osvrti

#5. SUPERUHO FESTIVAL 2018. – PRIMOšTEN / 07. KOLOVOZA-2018.

Drugo, „mišano“!

Drugi dan SuperUho festivala je iza nas.

Sad već postoje reference tako da se može govoriti o različitim danima festivala. Prvi dan je osim izleta u plesne vode (!!! (Chk Chk Chk) ) bio veoma kompaktan. Manje više svi su bendovi isporučivali žanrovski ujednačenu i ne previše disperziranu muziku. Prevladavao je alternativni izričaj uz visoki izlet u prošlost (Earthless).

Druga večer nam je donijela nešto drugačiji mod i u njoj se našlo za svakog po nešto. Različitost stilova i žanrova je dalo kolorit drugoj večeri te rijetko tko ima razloga za nezadovoljstvo ponuđenim. Uostalom, festivali s više pozornica se i organiziraju na taj način da zadovolje sve ukuse. Mogućnost izbora koncerta ili pak fokusiranje na samo jedan jest velika prednost ovakve organizacije.

Harvo Jay

Večer su otvorili Osječani Harvo Jay, koji su dok je sunce još bilo na nebu pred skoro praznim gledalištem odradi svoj set. Teško je govoriti o bendu na prvo slušanje, tako da bih se suzdržao od bilo kakvih komentara dok ih ne poslušam u živo na nekom drugom koncertu. Jedino što mogu reći, nakon prospavane noći, ne mogu se sjetiti ni jedne njihove note, a to i nije dobro.

Šumski

Šumski koji su nastupili na maloj pozornici nakon njih su ostavili daleko dublji dojam. Zaokruženog izričaja, blendom krauta, proga, čistog rocka ali i avangarde, Šumski je na veoma interesantan način prenio svoju poruku i ne bez razloga to odradio pred punim gledalištem.

S osobne strane, volio bih da su čelo i truba više zastupljeni u ukupnoj slici, jer trenuci kad su svi unisono upregnuti u isporuku zvučne slike su uistinu impresivni.

Pallbearer

Pallbearer su poznato ime i njihov nastup na velikoj pozornici je privukao popriličan broj ljudi. Iako su sljedbeništvo stekli u doom metal krugovima, posljednjim albumom su se donekle odmakli od njega i to u pravcu heavy metal sredine u kojoj plivaju bez problema.

U biti, kompozicije s novog albuma su u potpunosti okrenute čistoj rock esenci presvučene heavy metal ambalažom. Dokaz ove tvrdnje jest da se uz dobru aranžersku preinaku mogu elegantno provesti kao punokrvne melodične klasične rock kompozicije.

Prvi veliki adut večeri je ispunio očekivanja!

No Age

No Age su američki noise rock duo i svoj su nastup garnirali s obilnom količinom energije koja ipak nije prelazila okvire noise rock okvira. Nema se puno o ovim momcima, osim što su dobrano zagrijali auditorij za predstojeću atrakciju, Turbonegro.

Turbonegro

Od prvih trenutaka od kako su osvanuli na glavnoj pozornici Turbonegro su zaprijetili i ispunili obećanje, preoteli su večer svima i nametnuli se kao apsolutni headlineri ovog dijela festivala.

Iako skoro pa veterani svojim su „zavodljivim“ nastupom rasturili gledalište. Prema reakcijama bilo je očito da su njemu poklonici grupe, jer mnoštvo je pjevalo refrene i aktivno sudjelovalo u predstavi koju su pak Turbonegro majstorski vodili s pozornice.

Na stranu spolna orijentacija, jer u show businessu ima svega, kako prikrivenog tako i otkrivenog, ali Turbonegro na sceni djeluje kompaktno i moćno. Uigranost jest samo jedna strana medalje, jer pjevni refreni i ubitačni ritmovi su ti koji lome sve pred sobom.
Svaki član na pozornici ima svoj image i eksploatira ga u svom malom svijetu.

Mješavinom glam rocka, punka i teškog izričaja dobili su svoj stil kojeg često zovu “deathpunk”, ma što im to značilo.
Uostalom nije ni bitno, Turbonegro su svoj koncert održali pred prepunim gledalištem i oprostili se s podužim bisom.

Blue Hawaii

Nezahvalnu ulogu zatvaranja druge večeri i to nakon Turbonegroa su imali Kanađani, Blue Hawaii, koji su svojim elektronskim izričajem ipak privukli pristojan broj ljudi koji ih je bio voljan slušati.

Sve u svemu, druga večer je prikazala SuperUho u jednom drugom svjetlu koja se time u neku ruku naslonila na prvu tvoreći cjelinu u kojoj je raznolikost ponude zadovoljila sve ukuse.

Ono što je bitno i važno jest nivo kvalitete koju ovaj festival pruža i koji je u manje više svim slučajevima veoma visok.

Pogled na program treće večeri ostavlja dojam da je ipak ono najbolje ostavljeno za kraj.

Nema propuštanja!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 08.08.2018Pregledi: 553

Flash news

Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
Nakon pola stoljeća “kišanja”, najavljen je živi album grupe Creedence Clearwater Revival, koji je snimljen na prvom Woodstock festivalu.
Wendy Dio, supruga i dugogodišnji manager preminulog Ronnie Jamesa Dioa najavila dokumentarac o Diou. Film bi trebao pokriti razdoblje života ovog velikana zaključno s albumom “Heaven and Hell”, kojeg je snimio kao član Black Sabbath.
——————————
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
iamthemorning – “The Bell”
Fine Soft Day – “You Are Here”
Atom Works – “The Life Of Spice”
Oh Hiroshima – “Oscillation”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana