No Banner to display

Koncerti

Špurijus – Split, Circus (Monty Python) / 22. Rujna-2018.
ŽEN – Split, Circus (Monty Python) / 29. Rujna-2018.
Son Lux – Zagreb, Tvornicai kulture / 07. Listopada-2018.
Spain – Zagreb, Tvornica Kulture / 11. Listopada-2018.
Jethro Tull – Zagreb, Dom Sportova / 13. Listopada-2018.
David Garrett – Zagreb, Arena / 13. Listopada-2018.
Life Of Agony – Zagreb, Tvornica Kulture / 24. Listopad-2018.
Parni Valjak – Zadar, Arsenal / 26. Listopada-2018.
Trio Trabacool – Split, Circus (Monty Python) / 30. Listopada-2018.
David Eugene Edwards / Alexander Hacke – Zagreb, Tvornica Kulture / 06. Studenoga-2018.
Josipa Lisac – Zadar, Arsenal / 10.Studenoga-2018.
Armored Saint – Zagreb, Močvara / 10. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.

Vijesti

MICHELLE HEIGHWAY – “ENERGY: A DOCUMENTARY ABOUT DAMO SUZUKI” / CROWDFUNDING!

Pomozite!

Michelle Heighway nije nepoznato ime u svijetu dokumentarnog filma i fotografije, ali nažalost ne i tako poznato da bi se novac vadio iz novčanika samo na njen poziv za pomoć.

Današnja vremena su okrutna i nema mjesta entuzijazmu bez financijske podloge. Doduše, uvijek je bilo tako, no današnji je trend gubljenje bilo kakve humane ambalaže u odlučivanju.

Kako bi umjetnici (i ne samo oni!) prikupili neka sredstva za ostvarivanje svojih ciljeva pokrenut je veliki projekt “crowdfunding”, što u prijevodu znači prikupljanje sredstva od mase istomišljenika koji su spremni odvojiti neki novac da bi pomogli ostvarenje zadanog (umjetničkog) cilja.

O crowdfundingu se puno pisalo i postoje nebrojeni primjeri, ne samo u umjetnosti, da su mali ulagači pomogli ostvarenje velikih snova i projekata.

U tom ozračju Michelle Heighway pokušava prikupiti sredstva za snimanje dokumentarnog filma o legendi Kraut Rocka, Damo Suzukiju, vokalnog soliste legendarne grupe Can.

Akcija je do današnjeg dana prikupila £13,073, dok je cilj na £20,000, koliko je potrebno za izradu filma. Kako novca još nedostaje, rok za zatvaranje akcije je produžen do 30. Rujna.

Akcija se provodi na crowdfunding Indiegogo platformi i možete je naći na adresi:

igg.me/p/2339650/twtr/51611

Damo Suzukiju je prije par godina dijagnosticiran rak debelog crijeva i od tada se bori s njime. No, kao i svi rockeri, ne prestaje s radom i nastupima. Lani je gostovao u Močvari.
Nažalost, mali MLP-U tim jednostavno nije smogao financija za hodočašće u metropolu, no svi izvještaji s koncerta su jedinstveni, vanvremenski!

Michelle Heighway planira u filmu opisati životni put Suzukija, njegov rad i utjecaj na muzička kretanja koja imaju svoj refleks do današnjih dana.

Znam da nikoga ne svrbi novac, ali ako ste u mogućnosti, odvojite par kuna!


Michelle Heighway – “Energy: A documentary about Damo Suzuki” / trailer

Michelle Heighway o filmu

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Can

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 28.06.2018Pregledi: 136

Flash news

Još jedno izdanje u povodu 30 godina od izlaska originalnog albuma .Ovaj puta ANTHRAX i njihov četvrti studijski album “State of Euphoria”.
Izdanje kreće u prodaju 05. Listopada.
Svečano izdanje će biti lansirano kao dupli CD, dupli vinil i kao limitirano izdanje žutog vinila.
DSL Dire Straits Legacy, kojeg sačinjavaju četvorica bivših članova originalne grupe (Alan Clark, Danny Cummings, Mel Collins i Phil Palmer) upravo kreće na prvu sjevernoameričku turneju.
Iako nije potvrđeno službeno, AC/DC rade na novom albumu. Koliko se za sada zna, materijal će bit sazdan oko rifova nastalih iz suradnje Angus i Malcolm Younga, a koji su nastali prije poprilično godina. (Malcolm je preminuo prošle godine!)
Bad Company najavili turneju po Americi. Tijekom turneje će kombinirati nastupe s Lynyrd Skynyrd i jedan nastup s Cheap Trick. Dakako, veći dio turneje će biti u solo aranžmanu.
Mick Ralphs neće krenuti s pajdašima radi zdravstvenog stanja, tako da će od originalne postave na pozornici biti samo Paul Rodgers i Simon Kirke (Boz Burrell je preminuo 2006. godine!)
Burt Reynold – R.I.P.!
Smoky odlazi u povijest!
Preminuo veliki šmeker filmskog platna iz prošlog stoljeća.
Conway Savage – R.I.P.!
Preminuo Conway Savage, pijanist grupe The Bad Seeds.
Conway je bio dugogodišnji suradnik Nick Cavea i neizostavni član svake njegove turneje.
Robbie Robertson najavio novi solo album. Istovremeno je najavio i obnovljeni katalog matične grupe The Band. Prije par dana je u prodavaonice stigla obnovljena i proširena verzija debut albuma grupe “Music From Big Pink”
BASta!² – “Vertigo”
Ed Wynne – “Shimmer into Nature”
Celeste – “Il Risveglio del Principe”
The Red Masque – “Fathomless”
Tacita Intesa – “FARO”
——————————