No Banner to display

Koncerti

Harpoon Blues – Hvar, Veneranda / 16. Veljaće-2019.
Kosturi – Split, Circus (Monty Python) / 19. Veljače-2019.
Haiku Garden // Semafor i sat – Split, Kocka / 19. Veljače-2019.
Magul – Split, Circus (Monty Python) / 21. Veljače-2019.
BLUES Weekend – Split, Judino drvo / 22 & 23. Veljače-2019.
Petar Punk – Split, Circus (Monty Python) / 23. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
Harpoon Blues/Blues Weekend – Split, Judino Drvo / 23. Veljače-2019.
Feredon – Split, Circus (Monty Python) / 28. Veljače-2019.
Vojko V – Split, Quasimodo / 01. Ožujka-2019.
Chiapas (Rage Against The Machine Tribute) – Split, Circus (Monty Python) / 02. Ožujka-2019.
Barbara Munjas (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 07. Ožujka-2019.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 07. Ožujka-2019.
Mind Zoo (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 08. Ožujka-2019.
Kensington Lima (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 09. Ožujka-2019.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Let 3 & El Combo – Split, Judino drvo / 15. Ožujka-2019.
Mortal Kombat – Split, Circus (Monty Python) / 21. Ožujka-2019.
Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Treetop Flyers – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Recenzije

TOMISLAV GOLUBAN FEAT. TONI STAREšINIć – “VELVET SPACE LOVE”

“Major Tom to Ground Control”

“This is Major Tom to Ground Control
I’m stepping through the door
And I’m floating in a most peculiar way
And the stars look very different today”©


Svakim danom naša scena dobiva po nekog aduta u rukavu, kojeg može izvući po potrebi. Bez obzira o kojoj se situaciji radi, taj adut je onaj koji pokazuje, dokazuje i ukazuje na postojanost, kvalitetu i nadasve inventivnu scenu koja u Hrvatskoj buja ispod površine.

Ovo uranjanje van main stream medija poglavito možemo zahvaliti općem trendu žutila koje prevladava manje-više svim medijima na ovim prostorima, ne dajući priliku ničemu, iole kvalitetnijem i različitom da ispliva na površinu.

Najbolji primjer jest album kojeg su snimili Tomislav Goluban i Toni Starešinić, dokazujući po tko zna koji put da ne postoje muzičke forme koje se ne mogu ljubiti do razine „vodonepropusnosti

Poznajući Golubana i njegov opus s jedne strane, te Tonija i njegov opus s druge strane, bilo je teško zamisliti kako bi mogao izgledati zajednički uradak.
No već je prva singlica, “Space Drive” raspršila sve sumnje i donijela na svjetlo dana novi zvuk, pa čak i izričaj, nepoznat na našim prostorima. (bar u ovom obliku)

Spajajući nespojivo, Tomislav na usnoj harmonici, Toni na “klavijaturama” isporučuju zvuk za uši i otvoreni um. Teško će ova muzika leći „kockastom“ umu i još teže onom ograničenom, ali za njih i nije napravljena.

Bez obzira na “genetske” predispozicije, album “Velvet Space Love” otvara jedno novo poglavlje u stvaralaštvu ovih umjetnika, a nama daje nesvakidašnji koktel eklektike, mješavinu bluesa, jazza, elektronike, space atmosfere i još mnogočega. To dakako upućuje na nemogućnost klasificiranja ove muzike u ikakvu ladicu. I što je još ljepše u ovoj prići, time gura na otvoreni prostor nevjerojatne opcije u kojem pravcu eventualni nastavak može krenuti.

Album je u biti sastavljen od četiri djela i svaki za sebe odskače u specifičnom muzičkom izričaju, pokušavajući se smjestiti u ravnopravni položaj u okruženju albuma.

U toj točki dolazimo do najslabije karike ovog albuma, jer uvodni modul “Deep Space Zone” lijepo funkcionira u nekim svojim gabaritima, dok se bez logičnog nastavka na njega naslanja “Still Dreaming” dio. Iako nije naslonjen na prethodne četiri kompozicije, “Still Dreaming” živi unutar albuma kao koncepta, dok “Remixed Zone” pak egzistira sam za sebe i nekom sasvim drugačijem okruženju, van prevladavajućeg koncepta i pored toga što je sastavljen od verzija kompozicija iz „Deep Space Zone“.

I naposljetku “Tribute Zone” u kojoj egzistira samo jedna kompozicija „Man With a Harmonica”. Zapravo radi se o (prekrasnoj!) obradi teme Ennnnia Morriconea, koja ipak lijepo liježe kao closer albuma.

Stilska nedosljednost koja je svoje opravdanje našla u lomljenju albuma u četiri (nejednake) cjeline ipak nije smanjila doživljaj albuma.

Tomislav i Toni su majstori onoga što rade i očito je da su za ovaj projekt žrtvovali veliki dio svog ega podređujući ga zajedničkom konačnom cilju.

Album se sluša s lakoćom.
Tijekom slušanja “vuče” mnogobrojne asocijacije, pogotovo radi višeslojnosti pa i same kvalitete prezentiranog.

Za sam kraj majka svih pitanja koje se nadvije nad ovim albumom!
Muzika novog stoljeća?
“Deep Space Zone” definitivno, DA!

Sklon sam uvjerenju da je suradnja Tomislava i Tonija na početku, jer album ostavlja iza sebe širok prostor koji teško itko može napuniti osim njih dvoje.
Kako i kojim smjerom, ostaje slatko iščekivanje i gledanje u blisku budućnost koja bi trebala donijeti nasljednika koji će potvrditi ono DA!


Tomislav Goluban feat. Toni Starešinić – “Space Drive”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 15.06.2018Pregledi: 671

Flash news

Jedna od najvećih otvorenih festivala Mountain Jam potvrdio da se seli s legendarne lokacije na novu, (Bethel Woods). Ove godine veliku feštu predvode Willie Nelson, Gov’t Mule, Avett Brothers, JRAD, ..
Lindsey Buckingham je podvrgnut hitnoj operaciji na srcu. Pri tom su mu oštećene glasnice??, te je neizvjesno hoće li ikada moći više pjevati. Nisam kirurg, ali ipak mi nije jasno kako se mogu oštetiti glasnice za vrijeme operacije na srcu?
Nick Mason i njegov bend Saucerful Of Secrets ne staje. Upravo su objavili da su dodali brojne datume novih koncerata za najavljenu turneju po Americi i Europi. Nama najbliže, Italija!
CNN je objavio bombastičnu vijest!
Postavlja pitanje načina na koji je preminuo James Brown. Službeno je objavljeno da je preminuo od zatajenja srca u bolnici, 2006. godine. No, na vidjelo su isplivale neke druge činjenice i sumnja se u nasilnu smrt. Vjerojatno će policija preuzeti istragu od novinske kuće nakon saznanja do kojih su došli u svojoj istraživačkoj seriji.
David Gilmour ipak ne prodaje sve gitare. Ona najvrjednija ipak ostaje!
Opširnije uskoro!
Slash featuring Myles Kennedy & the Conspirators najavili sjevernoameričku turneju, kojom će promovirati svoj posljednji album “Living the Dream”.
U pripremi i film o životu i radu Princa Tame, Ozzy Osbournea!
Trenutno ima malo informacija, samo se zna da na zahtjev Sharon i Ozzyja glavnu ulogu neće igrati nitko poznat iz svijeta filma.
Greta Van Fleet najavili novi album još u ovoj godini!
U pripremi je novi dokumentarac o the Beatlesima. (tko zna koji po redu!). Režiser Peter Jackson raspolaže s 50 sati rijetkih snimaka benda. Za sada se ne zna ime filma kao ni datum lansiranja.
——————————
Rhys Marsh – “October After All”
Karfagen – “Echoes from Within Dragon Island”
The Wrong Object – “Into The Herd”
Shumaun – “One Day Closer to Yesterday”
Grand Tour – “Clocks That Tick (But Never Talk)”
——————————