No Banner to display

Koncerti

Kosturi – Split, Circus (Monty Python) / 19. Veljače-2019.
Haiku Garden // Semafor i sat – Split, Kocka / 19. Veljače-2019.
Magul – Split, Circus (Monty Python) / 21. Veljače-2019.
BLUES Weekend – Split, Judino drvo / 22 & 23. Veljače-2019.
Petar Punk – Split, Circus (Monty Python) / 23. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
Harpoon Blues/Blues Weekend – Split, Judino Drvo / 23. Veljače-2019.
Feredon – Split, Circus (Monty Python) / 28. Veljače-2019.
Vojko V – Split, Quasimodo / 01. Ožujka-2019.
Chiapas (Rage Against The Machine Tribute) – Split, Circus (Monty Python) / 02. Ožujka-2019.
Barbara Munjas (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 07. Ožujka-2019.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 07. Ožujka-2019.
Mind Zoo (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 08. Ožujka-2019.
Kensington Lima (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 09. Ožujka-2019.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Let 3 & El Combo – Split, Judino drvo / 15. Ožujka-2019.
Mortal Kombat – Split, Circus (Monty Python) / 21. Ožujka-2019.
Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Treetop Flyers – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Lokalna scena, Vijesti

3. OVčICE BLUES DAYS / NAJAVA!

Tradicija se nastavlja!

I ove će godine Ovčice u Kolovozu biti središte splitske blues scene. Upravo je najavljen treći po redu blues festival, koji će se održati 3 i 4. Kolovoza.

Ovaj već tradicionalni festival će otvoriti grupa Be Ha Ve iz Zagreba, koja je poznata u blues krugovima kao jedna od najvjernijih sljedbenika ovog žanra.

Drugu večer će nastupiti engleski blues umjetnik Mike Francis i time zaokružiti ovo izdanje festivala.

Da sve ne bude samo u notama, pobrinut će se Denis Bižaca sa svojim kvizom. Dakako, kviz će biti tematski vezan za festival, te ne bi bilo zgorega da svi vi koji mislite doći na Ovčice malo prolistate knjige bluesa i rocka, jer pitanja i nisu baš lagana, a kako sam obavješten, nagrade nisu beznačajne!

Be Ha Ve nije nepoznata grupa na našim prostorima. Počeli su kao neformalna grupa 2012. godine.
Davor Buncic – Buna, Zoran Haramincic – Hara i Vedran Zanko, su nastupili na Timepieces Music Festivalu, posvećenom Eric Claptonu i njegovoj glazbi.
Kemija na pozornici je bila očita te je trio nastavio s nastupima. Između ostalog nastupili su na velikom tribute koncertu preminulom blues entuzijasti Draženu Buhin – Buhi i tom prilikom su se njihove snimke našle na zajedničkom CD-u.

Izdanje je odnijelo dva Porina, (“Najbolji Blues Album” i “Najbolji Kompilacijski Album”).
Sve do 2014. godine grupa nastupa kao trio, kad u sastav uvode ritam sekciju, Robert Jurceca – Muhu na bubnjevima i Miroslava Bjelajaca na basu.

Početak 2017. godine, točnije Veljača, je bila značajna za ovu grupu, izdali su album s autorskim materijalom, “One of these days”.

Od tada “krstare” našim prostorima, promoviraju svoje izdanje, ali i blues kao formu.

Stoga nema sumnje da će prva večer na Ovčicama biti blues većer u svom punokrvnom izdanju.

Drugu večer će “zauzeti” engleski bluesman Mike Francis.
Neizostavni čimbenik europske blues scene, Mike iza sebe ima bezbroj koncerata i nebrojeno suradnji, ponajviše iz blues miljea.

U medijima se danas Mike Francis identificira kao bluesman Mike Francis, jer je svojevremeno na medijskom nebu uzletjela talijanska zvijezda istog imena i time dugoročno naštetila ovom umjetniku. Stoga nije rijetkost, u biti, danas je pravilo da se Mike predstavlja kao bluesman Mike Francis.

No to je ipak samo na površini. Mike redovno nastupa diljem kontinenta, a neovisno o svojim obavezanima, rado posjećuje razna mjesta, pa je tako lani i Vis došao na njegovu listu.
Tom prilikom je nastala kompozicija “‘What side of the Cactus are you on?”, koju će dakako izvesti na koncertu, a koja će se naći na njegovom novom album.

Kao i Be Ha Ve večer prije, i Mike će svojom svirkom odvesti auditorij u neke druge predjele pa i neka druga vremena, kad su note ipak drugačije zvučale nego danas.
Prenijeti ih i pri tom zadržati to nešto drugačije, to uspjeva samo rijetkima, a po svemu sudeći, Mike je jedan od njih.
Iako nije medijski toliko eksponiran, ipak redovno dobiva pozivnice na koncerte i festivale, te su stoga Ovčice ovaj put “samo stale uz bok” najvećim organizatorima koji prepoznaju dugovječnost i kvalitetu ovog umjetnika.

Vidimo se !


Be Ha Ve – “Save Me from Your Spell”

Mike Francis (Kansas Joe McCoy and Memphis Minnie) – “When the Levee Breaks”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

 

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 03.08.2018Pregledi: 1821

Flash news

Kofi Burbridge – R.I.P.!
Preminuo klavijaturist i flautist Tedeschi Trucks Banda. Kofi je već neko vrijeme bolovao i nije krenuo s grupom na turneju koja je u tijeku.
Alan Parsons najavio novi album i turneju. “The Secret” će izaći 24. Travnja. Na njemu će gostovati Lou Gramm, originalni pjevač grupe Foreigner. Parsons je inače u svijet muzike ušao kao tonac Beatlesa i Pink Floyda.
Paul Rodgers najavio novi album matične grupe Bad Company. Bit će to prvo izdanje nakon kvarat stoljeća. Na albumu vjerojatno neće sudjelovati Mick Ralphs, koji je već duže vrijeme bolestan i preživio je srčani udar. No, Paul je jaka autorska ličnost i vjerojatno će sam iznijeti teret novog izdanja.
Paul McCartney izdaje prošireno izdanje albuma “Egypt Station”. Album je zauzeo prva mjesta top lista i time postao prvi #1 album ovog umjetnika nakon nekoliko desetljeća. “Egypt Station: Traveller’s Edition” izlazi 10. Svibnja i sadržavat će tri nove pjesme koje se nisu našle na originalnom izdanju. (“Frank Sinatra’s Party”, “Sixty Second Street” i proširena verzija pjesma “Who Cares”).
I Slash je potvrdio novi album Guns N’ Rosesa. Sada je već izgledno, jer u medije su se svi izredali s tom izjavom. Po običaju, nikakvih detalja nema, jer očito je da je medijska kampanja počela.
Jedna od najvećih otvorenih festivala Mountain Jam potvrdio da se seli s legendarne lokacije na novu, (Bethel Woods). Ove godine veliku feštu predvode Willie Nelson, Gov’t Mule, Avett Brothers, JRAD, ..
Lindsey Buckingham je podvrgnut hitnoj operaciji na srcu. Pri tom su mu oštećene glasnice??, te je neizvjesno hoće li ikada moći više pjevati. Nisam kirurg, ali ipak mi nije jasno kako se mogu oštetiti glasnice za vrijeme operacije na srcu?
Nick Mason i njegov bend Saucerful Of Secrets ne staje. Upravo su objavili da su dodali brojne datume novih koncerata za najavljenu turneju po Americi i Europi. Nama najbliže, Italija!
CNN je objavio bombastičnu vijest!
Postavlja pitanje načina na koji je preminuo James Brown. Službeno je objavljeno da je preminuo od zatajenja srca u bolnici, 2006. godine. No, na vidjelo su isplivale neke druge činjenice i sumnja se u nasilnu smrt. Vjerojatno će policija preuzeti istragu od novinske kuće nakon saznanja do kojih su došli u svojoj istraživačkoj seriji.
David Gilmour ipak ne prodaje sve gitare. Ona najvrjednija ipak ostaje!
Opširnije uskoro!
——————————
Semistereo – “Zabriskii”
HOIA – “Scavenger”
Periphery – “Periphery IV: Hail Stan”
Rhys Marsh – “October After All”
Karfagen – “Echoes from Within Dragon Island”
——————————