No Banner to display

Koncerti

Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crimson – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

3. OVčICE BLUES DAYS / NAJAVA!

Tradicija se nastavlja!

I ove će godine Ovčice u Kolovozu biti središte splitske blues scene. Upravo je najavljen treći po redu blues festival, koji će se održati 3 i 4. Kolovoza.

Ovaj već tradicionalni festival će otvoriti grupa Be Ha Ve iz Zagreba, koja je poznata u blues krugovima kao jedna od najvjernijih sljedbenika ovog žanra.

Drugu večer će nastupiti engleski blues umjetnik Mike Francis i time zaokružiti ovo izdanje festivala.

Da sve ne bude samo u notama, pobrinut će se Denis Bižaca sa svojim kvizom. Dakako, kviz će biti tematski vezan za festival, te ne bi bilo zgorega da svi vi koji mislite doći na Ovčice malo prolistate knjige bluesa i rocka, jer pitanja i nisu baš lagana, a kako sam obavješten, nagrade nisu beznačajne!

Be Ha Ve nije nepoznata grupa na našim prostorima. Počeli su kao neformalna grupa 2012. godine.
Davor Buncic – Buna, Zoran Haramincic – Hara i Vedran Zanko, su nastupili na Timepieces Music Festivalu, posvećenom Eric Claptonu i njegovoj glazbi.
Kemija na pozornici je bila očita te je trio nastavio s nastupima. Između ostalog nastupili su na velikom tribute koncertu preminulom blues entuzijasti Draženu Buhin – Buhi i tom prilikom su se njihove snimke našle na zajedničkom CD-u.

Izdanje je odnijelo dva Porina, (“Najbolji Blues Album” i “Najbolji Kompilacijski Album”).
Sve do 2014. godine grupa nastupa kao trio, kad u sastav uvode ritam sekciju, Robert Jurceca – Muhu na bubnjevima i Miroslava Bjelajaca na basu.

Početak 2017. godine, točnije Veljača, je bila značajna za ovu grupu, izdali su album s autorskim materijalom, “One of these days”.

Od tada “krstare” našim prostorima, promoviraju svoje izdanje, ali i blues kao formu.

Stoga nema sumnje da će prva večer na Ovčicama biti blues većer u svom punokrvnom izdanju.

Drugu večer će “zauzeti” engleski bluesman Mike Francis.
Neizostavni čimbenik europske blues scene, Mike iza sebe ima bezbroj koncerata i nebrojeno suradnji, ponajviše iz blues miljea.

U medijima se danas Mike Francis identificira kao bluesman Mike Francis, jer je svojevremeno na medijskom nebu uzletjela talijanska zvijezda istog imena i time dugoročno naštetila ovom umjetniku. Stoga nije rijetkost, u biti, danas je pravilo da se Mike predstavlja kao bluesman Mike Francis.

No to je ipak samo na površini. Mike redovno nastupa diljem kontinenta, a neovisno o svojim obavezanima, rado posjećuje razna mjesta, pa je tako lani i Vis došao na njegovu listu.
Tom prilikom je nastala kompozicija “‘What side of the Cactus are you on?”, koju će dakako izvesti na koncertu, a koja će se naći na njegovom novom album.

Kao i Be Ha Ve večer prije, i Mike će svojom svirkom odvesti auditorij u neke druge predjele pa i neka druga vremena, kad su note ipak drugačije zvučale nego danas.
Prenijeti ih i pri tom zadržati to nešto drugačije, to uspjeva samo rijetkima, a po svemu sudeći, Mike je jedan od njih.
Iako nije medijski toliko eksponiran, ipak redovno dobiva pozivnice na koncerte i festivale, te su stoga Ovčice ovaj put “samo stale uz bok” najvećim organizatorima koji prepoznaju dugovječnost i kvalitetu ovog umjetnika.

Vidimo se !


Be Ha Ve – “Save Me from Your Spell”

Mike Francis (Kansas Joe McCoy and Memphis Minnie) – “When the Levee Breaks”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

 

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 03.08.2018Pregledi: 1972

Flash news

Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
Matična kuća davno upokojene grupe The Velvet Underground najavila izdanje vinyl box seta, koji će se sastojati isključivo od snimaka nastalih na nizu koncerata iz 1969. godine, koji su održani u San Franciscu.
The B-52’s nastavljaju s turnejom na kojoj slave 40 godina rada. Novi koncerti će se protegnuti diljem desetak zemalja i dakako, po sjevernoameričkom kontinentu.
Debbie Harry najavila izdavanje memoara ove jeseni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
Lazleitt – “Perpetually Under Idle Grounds”
The Messthetics – “Anthropocosmic Nest”
IQ – “Resistance”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana