No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

CARAVAN – “BACK TO FRONT”

Srpanj – 1982.

Kad su se početkom osamdesetih ponovo našli originalni članovi Canterbury grupe Caravan, malo tko je očekivao ovako nepovoljan tijek događaja.

Po raspadu deceniju prije, Caravan je bio među onima koji su postavili temelje Canterbury scene i bio jedan od najeksponiranijih bendova u okruženju.
I ne samo to, albumi su im se prelijevali i van žanra svjedočeći o fleksibilnosti i kvaliteti izričaja.

Rasipanje članova je neminovno donosilo skretanja pa i padove u kvaliteti, no Caravan je uvijek nekako uspijevao ostati na površini.

Tako se očekivalo i ovaj put, kad su Richard Coughlan, Pye Hastings, Richard Sinclair i David Sinclair ušli u studio, prvi put zajedno od davne 1971. godine.

Rezultat je bio u najmanju ruku, blago razočaravajući. Daleko od toga da na albumu nije bilo lijepih trenutaka, ali očekivanja su bila daleko iznad isporučenog. Pa i najokorjeliji sljedbenici Canterbury scene su morali priznati da ipak u izričaju žanra postoje rupe, a Caravan je ovim albumom baš otvorio jednu od njih.

Album je jednostavno neinventivan, prepun prožvakanih “fora i sastavljen od kompozicija koje na momente čak izazivaju dosadu. Zašto je originalna postava koja je pronijela ime Canterbury ovako nešto napravila, teško je čak i s ove vremenske distance odgovoriti, jer očito su imali dobru namjeru, ali muza ih nije htjela.

Suhoparnost izričaja na albumu podcrtavaju neinventivni “prog” pasaži, kojih se u to vrijeme moglo naći na tone i na albumima van Canterbury scene.

U biti najveći “krimen” albumu jest koketiranje s idiotskim muzičkim formama na njihovom nivou. Ako su već krenuli u tom smjeru, trebali su je ili ih, prilagoditi izričaju, a ne se prilagođavati trendu u kojem se u tom trenutku od smeća nije vidjela nota.

Bilo kako bilo, rijetko tko će danas posegnuti za ovim albumom, a pogotovo će ga rijetko tko, ako itko kupiti, pa neka ova crtica iz povijesti muzike ostane kao spomen na to da i u najingenioznijim i originalnim žanrovima ima promašaja kao što je ovaj.

Možda i treba postojati, jer kako bi znali cijeniti one koje su pogodili u punu metu, pa i nakon desetak godina hibernacije, ali i prostituiranja.


Caravan – “Proper Job” /”Back to Front”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Caravan

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 21.07.2019Pregledi: 303

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana