No Banner to display

Koncerti

Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vremeplov

BLACK SABBATH – “SABBATH BLOODY SABBATH”

Prosinac – 1973.

Četvrti album ih je ustoličio na tron teškog izričaja, a turneja koja je uslijedila je već počela pokazivati pukotine na do tada čvrstom oklopu grupe.

Tommi Iommi , Ozzy Ozbourne, Geezer Butler i Bill Ward su se odmah po završetku turneje povukli u studio u Los Angeles, ali za ludu. Bili isu potpuno iscrpljeni neprestanim angažmanom i koncertima, ideje jednostavno nisu dolazile. Sve se počelo svoditi na Tommievu inicijativu, a i onda kad bi nešto stiglo od njega, ostatak benda je inertno čekao, … nisu ni sami znali što.

Vidjevši da samo gube novac, otkazuju sve i vraćaju se u Englesku, ulaze u Record Plant Studios, te uzimaju u najam kuću na Bel Airu, kako bi tamo našli neki mir, inspiraciju i početak nečega što bi na kraju trebao biti album.

Ni tu nije bilo bajno, pogotovo jer je droga zauzela svoje mjesto u dnevnom rasporedu članova, te se disfunkcionalnost nametnula kao rutina.

U tim i takvim okolnostima nastaje novi album grupe Black Sabbath, “Sabbath Bloody Sabbath”.

Sve loše što ga je pratilo u nastajanju i snimanju je kao rukom odneseno po izlasku albuma. Biva dočekan veoma toplo, što je za taj žanr kojeg su „kritičari obožavali mrziti“ bilo sve samo ne uobičajeno. Stoga se album “Sabbath Bloody Sabbath” već od prvog trenutka pozicionirao kao prvi album Heavy izričaja kojeg je pored publike prigrlila i kritika.

Samim time album “Sabbath Bloody Sabbath” predstavlja prekretnicu u kojem je ovaj smjer moderne muzike napokon zauzeo mjesto koje mu pripada, te se album mora promatrati i kroz tu prizmu.

Bilo je to nečuveno to doba, ali eto, netko je trebao biti prvi.

U biti, iako je najplodniji dio opusa originalne inkarnacije grupe bio iza njih, Black Sabbath tek s ovim albumom počinju ubirati plodove svog rada. Bilo je to vrijeme bezočne eksploatacije umjetnika od strane diskografskih kuća, te stoga i ne ćudi činjenica, koju je potvrdio i Ozzy u jednom od razgovora za medije, da grupa od prva četiri albuma nije vidjela ni jedne jedine cente.

Inače, kompozicije na albumu su redom postale „hitovi“ u metalnoj komuni, a naslovna “Sabbath Bloody Sabbath”, je dobila svoje verzije od nebrojeno muzičara i dan danas se obrađuje nesmiljenim tempom ( Slash, Mastodon, Metallica, …)

Nakon ovog albuma grupa prolazi kroz potpuno dijametralne faze, uspjeh i totalna dezintegracija koja ih je odvela na stranputicu do te mjere da se postavilo pitanje opstanka grupe.

Do 1980 godine su snimili još nekoliko albuma, koji su redom ostali u sjeni prethodnika, ali je zato popularnost grupe proporcionalno rasla.

Naposljetku, Ozzy biva otpušten iz grupe, umjesto njega dolazi Ronnie James Dio i s njime jedan drugi život grupe.


Black Sabbath – “Sabbath Bloody Sabbath”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Black Sabbath

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 13.12.2018Pregledi: 97

Flash news

Ted McKenna – R.I.P.!
Preminuo bubnjar iz sjene. Ted McKenna je radio s Michael Schenkerom, Ian Gillanom, Rory Gallagherom, the Sensational Alex Harvey Bandom, … .
Greta Van Fleet počela s medijskim otklonom od uspoređivanja s Led Zeppelin. Očito je ovaj medijski balon ispunio očekivanja i postao smetnja grupi. No, komparacije se ne otklanjanju izjavama, već radom. Stoga, GVF je i dalje u sjeni LZ, do sljedećeg albuma, a potom ćemo vidjeti.
The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
——————————
Protomythos – “Heavy Crowns”
Mythopoeic Mind – “Mythopoetry”
Swifan Eolh & The Mudra Choir – “The Key”
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
——————————