No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

TRAFFIC – “TRAFFIC”

Listopad – 1968.

Traffic izdaje drugi album istog naziva.

Nakon uspješnog debut albuma „Mr. Fantasy“, Dave Mason napušta bend.

Iako se wunderkind Winwood nametnuo kao neprikosnoveni lider grupe, njegov talent i multi-instrumentalno umijeće ipak nije bilo dovoljno da grupa materijalizira sve zamisli, te je Mason po ulasku grupe u studio prije snimanja drugog albuma ponovo pozvan u bend.

Svojim je kompozicijama dao onu prepoznatljivu pop boju izričaju, ali i potvrdio nedostatak homogenosti između njega i ostatka benda. Na jednu stranu su bili jazz i prog folk, a na drugu stranu pop. Nesvjesni da baš ta simbioza nosi dobitnu kombinaciju, po završetku snimanja albuma Mason ponovo napušta grupu i „Traffic“ postaje ujedno i posljednji album grupe Traffic koji je snimila originalna ekipa koja ju je oformila.

Traffic nakon ovog albuma nestaje s pozornice, ali stjecajem okolnosti ili bolje rečeno nesporazuma, grupa snima još jedna album „John Barleycorn Must Die“, koji umjesto solo albuma Winwooda postaje najbolji album grupe u njenom turbulentnom postojanju.

Album „Traffic“ je po izlasku pobrao pozitivne kritike. Na njemu su se našli i budući standardi grupe (ako se tako može reći, jer jedino što je bilo postojano u grupi je bila njena nepostojanost!). Iako su sve kompozicije na albumu veoma ujednačene, ipak se izdvaja „Feelin’ Alright“, koja kao singlica dolazi na top liste.
U nekom drugom, paralelnom svemiru, „Forty Thousand Headmen“ je ta koja ga nosi.

Traffic je od prvog momenta od kada je osnovan postao jedna od najrafiniranijih grupa u rock muzici uopće i taj će status uz Procol Harum zadržati do današnjih dana.

Iako relativno skromnog opusa, grupa je zlatnim slovima ispisala muzički izričaj kojeg su obogatili jazzom, folkom, progresivnom komponentom i dakako samo sebi svojstvenom verzijom popa.


Traffic – „Forty Thousand Headmen“

Traffic – „Feelin’ Alright“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Traffic

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 08.10.2018Pregledi: 257

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana