MLP-U > Lovely Quinces - Quasimodo / 28. Listopada-2017. >

No Banner to display

Koncerti

Sara Renar (Solin Music Summer) – Solin / 16. Kolovoza-2018.
Psihomodo Pop (AJ CHA) – Split, Bedem Cornaro / 17. Kolovoza-2018.
Francesco & Southern Cooking – Slatine, Mačak / 18. Kolovoza-2018.
Dubioza Kolektiv (AJ CHA) – Split, Staro Hajdukovo / 18. Kolovoza-2018.
Rock In Solin 2018. – Solin / 24. Kolovoza-2018.
Kraftwerk – Pula, Arena / 29. Kolovoza-2018.
Darko Rundek – Split, Bedem Cornaro / 01. Rujna-2018.
Bryan Ferry – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 02. Rujna-2018.
Evo Ruke – Split, Đardin / 18. Srpnja – 09. Rujna-2018.
Trio Trabacool – Split, Circus (Monty Python) / 11. Rujna-2018.
Son Lux – Zagreb, Tvornicai kulture / 07. Listopada-2018.
Jethro Tull – Zagreb, Dom Sportova / 13. Listopada-2018.
David Garrett – Zagreb, Arena / 13. Listopada-2018.
Life Of Agony – Zagreb, Tvornica Kulture / 24. Listopad-2018.
David Eugene Edwards / Alexander Hacke – Zagreb, Tvornica Kulture / 06. Studenoga-2018.
Armored Saint – Zagreb, Močvara / 10. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.

Osvrti

LOVELY QUINCES – QUASIMODO / 28. LISTOPADA-2017.

Ukazanje!

Nakon putešestvija po bijelom svijetu, Lovely Quinces se napokon vratila u rodni grad, ovaj putu u Quasimoda.

Koncert je počeo s nešto zakašnjenja, poglavito jer se publika nije baš pretrgla ne samo doći na vrijeme, već se uopće pojaviti. Tako je ovaj put koncert održan pred polupraznim klubom.

Razlog koliko mogu razumjeti je u bogatstvu događanja u Splitu iste večeri. To ipak ne opravdava ovako slab posjet, posebno jer je Lovely Quinces izgradila reputaciju i postala ime.

Iako ponikla iz undergrounda i još uvijek u njemu pliva, svojim je angažmanom i suradnjama s eminentnim muzičarima, u posljednje vrijeme izronila iz opskurnosti podzemlja i udobno se smjestila u neku vrst progresivnog main-streama.

Bilo kako bilo, koncert je otvorila s impresivnom, „Mr.Lonely Boy“ i predstava je krenula.
Sama na sceni, ona i njena gitara!

Nije baš lako u tim okolnostima privući i zadržati pažnju publike, ali Lovely Quinces ima i te kako materijala da napravi baš to! (Osim dakako, ako niste papan i nemate pojma zašto ste tu, među publikom)

Očito naviknuta na samoću na bini, Lovely Quinces ili da ipak rečem, Dunja Ercegović, suvereno vlada malim prostorom bez da koraka napravi.
To može zahvaliti ponajprije svojim pjesmama koje su svaka za sebe posebna priča i svaka živi nekim svojim odvojenim životom, utopljena u atmosferu vapaja.
Kako i sama kaže, svi su njeni stihovi produkt čežnje za nekim ili nečim i u tim najjednostavnijim ljudskim porivima nalazi inspiraciju te isporučuje nesvakidašnji paket muzike.

Miješajući nebrojene utjecaje, od folka, bluesa, rocka, popa, pa čak i countryja/cajuna u dalekim naznakama, Lovely Quinces stvara svoj koktel muzičkog izričaja, za kojeg se baš i ne sjećam da sam imao prilike upoznati, čak i vani.

Ovom utisku pridonosi i jedna neobična obrada Led Zeppelina, koju iskreno nisam očekivao. “Rock’n Roll” je odsviran i otpjevan na način koji bi se sigurno svidio i samom Plantu.
Svi se u obradama trude biti što vjerniji originalu, ali i pri tome dati nešto svoje, što je izuzetno teško, ako ne i nemoguće. Dunja je pak na drugu stranu krenula svojim putem i to kojim!
Bez prenemaganja, potpuno prevrnuvši logiku kompozicije (upside-down), ali pri tom ne gubeći esencu originala, hm … kao zagriženi fan Led Zeppelina mogu samo reći, prst gore!

Nevjerojatna joj je artikulacija glasa, pogotovo u višim registrima, kojeg pak provlači kroz sequencer stvarajući eho, kako bi dobila efekt pratećeg (muškog?) vokala. Nemojte se nasmijati, ali na momente sam sanjao Cohena u pratnji!

Samom obradom svog glasa na pozornici Dunja je odskočila od armije sličnih. Kad zbrojimo energiju svirke, liriku koja plijeni, taj glas koji zarobljava, onda možete zamisliti kako sve skupa zvuči?
Odat ću vam tajnu, zvuči da glava zaboli!
„Meet me in Moscow“ je bio najbolji primjer za to!

Pri tom moram spomenuti kvalitetu zvuka.
Produkcija je bila dobro odrađena. Doduše, Dunja je imala primjedbu na njen monitor, ali to na publiku nije imalo nikakvog uticaja.

Dunja je svjetsko ime, možda ne još po gabaritima medijske slave, ali sigurno po kvaliteti i originalnosti koju isporučuje.

Već odavno nije mlada nada, i Split može biti ponosan, da je pored Sunnysidersa, 058, Black Coffee, … , iznjedrio još jedno veliko ime!

O njoj će se još ćuti i to oho-ho!


Lovely Quinces – Quasimodo / 28. Listopada-2017.


Foto album:

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 29.10.2017Pregledi: 631

Flash news

Slash potvrdio spekulacije u vezi novog album matične grupe Guns N’ Roses. Pri tom je kategorično demantirao da odustaje od solo karijere.
Habitants napokon objavio debut album, “One Self”.
Tom Morello (Rage Against the Machine, Audioslave) najavio novo solo izdanje “The Atlas Underground”.
Datum izlaska 12. Listopada.
Bob Dylan najavio kratku turneju.
Održat će 25 koncerata diljem Amerike. Prvi koncert je zakazan za 09. Listopada, a bit će održan u Midlandu u Texasu.
Robert Redford najavio povlačenje iz svijeta filma nakon što završi film na kojem upravo radi.
Bit će to veliki gubitak za sve nas, jer Robert Redford je ne samo vrhunski glumac koji u biti cijelog života nije glumio u ni jednom lošem filmu, već i vrhunski redatelj.
Svaki njegov film, bilo da je pred kamerama ili iza nje je veliki film!
Basista grupe Rush, Geddy Lee najavio knjigu “Big Beautiful Book of Bass”, u kojoj prikazuje povijest ovog instrumenta, od nekih početaka do danas.
Interesantno je da će se u knjizi naći opisi 250 najpoznatijih i najrjeđih bas gitara kao i razgovori s najvećim basistima koji su se pojavili na sceni.
Knjiga će se objaviti 04. Prosinca.
“Premda” je snimljen na Visu, “Mamma Mia! Here We Go Again”, sound track istoimenog filma je zasjeo na prva mjesta top lista s obje strane Atlantika!
Haken – “Vector”
4dB – “Animal”
Det Skandaløse Orkester – “Tenk Om Noen Ser Deg”
Monuments – “Phronesis”
Det Skandaløse Orkester – “Tenk Om Noen Ser Deg”
Phideaux – “Infernal”
Mogwai – “KIN: Original Motion Picture Soundtrack”
Haken – “Vector”
R-U Kauser – “Desde la Oscuridad”
Zevious – “Lowlands”
——————————