No Banner to display

Koncerti

Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vijesti

4TH INTERNATIONAL BLUES DAY – SPLIT, OVčICE / 02. & 03. KOLOVOZA-2019. / NAJAVA!

Uvertira u jubilej!

Već je uhodano da se u Splitu Međunarodni Blues Day slavi na Ovčicama.
Povodom tog praznika bluesa, Ovčice već tradicionalno organiziraju dvodnevni festival. Ove godine će to biti drugog i trećeg Kolovoza.

Njegujući tradiciju bluesa, ove godine festival će se malo odmaknuti od root izričaja i ugostiti Edi East Trance Blues, te Fire Rats drugu večer.

Dakako, prvu će začiniti Denis Bižaca sa svojim kvizom, dok će drugu večer otvoriti Go Lilly.

Vidljivo je oslanjanje na domaće snage, ali za poznavatelje naše blues scene to ne da je hendikep, već velika prednost domaćeg terena koju će sigurno iskoristiti svi izvođači. U biti, trenutno u Hrvatskoj djeluje dvadesetak vrhunskih blues bendova koji bi komotno mogli nastupiti u postojbini bluesa i da pri tom budu prepoznati u svojoj kvaliteti

Stoga je u neku ruku i šteta što festival traje samo dva dana, jer s obzirom na ponudu kvalitetnih blues bendova mogla bi se napraviti daleko veća fešta o’bluesa.

02. Kolovoza – 2019

Edi East Trance Blues / Denis Bižaca

EETB je relativno nova „pojava“ na našem medijskom nebu, što se ne bi moglo reći i za frontmana. Ime Edi Maružin je dobro poznato svima na našim prostorima, jer se tijekom vremena poistovjetilo s Gustafima, a oni su pak bili aktivni i prepoznatljivi dio uzburkane novovalne scene.

U svojim muzičkim lutanjima Edi je odlučio napraviti dramatičan zaokret i osnovao neformalni blues bend u kojem je trebalo biti što manje članova. Za prva je snimanja okupio malu ekipu muzičara „u prolazu“, no kako je sve skupa napredovalo i razvijalo se, ipak je ta mala neformalna grupa prerasla u bend i EETB se rodio.

Početkom godine su izdali album „Sumpor“ koji je redom pobrao visoke ocjene u svim specijaliziranim medijima.

Kako iza ovih ljudi stoji dugogodišnje scensko iskustvo, a novi materijali su se vinuli u nacionalno blues nebo, treba očekivati dooobar koncert i vrhunsku zabavu.

No, to nije sve, koncert će biti podijeljen u dva dijela, te će u pauzi Denis Bižaca uskočiti sa svojim kvizom. Tematika se zna, a nagrade, lani su bile slatke, valjda će i ove godine!

03. Kolovoza – 2019

Fire Rats / Go Lilly

Druga je večer rezervirana za cover atrakciju Fire Rats. Bend sastavljen od Yogija, Hrepe i Lea ne može omanuti, jer svaki za sebe predstavlja skoro pa instituciju nacionalne scene. Yogi Lonich iza sebe ima suradnju s nebrojeno bendova i solo umjetnika, toliko da bi samo nabrajanje bilo bespredmetno. Ako se samo spomene da je nastupao s The Doorsima (dakako bez Morrisona), sudjelovao na albumima Cat Stevensa, prijateljevao na sceni i van nje s Chris Cornellom , bio opcija za zamjenu Slasha kad je ovaj otišao iz G N’R, itd, itd ..

Hrepa pak na svoj ustranu, pored aktivnosti u promociji bluesa i samog načina života kojeg nameće, sa svojim Sunnysidersima plijeni gdje god stigne, a ni kolaboracija s nebrojenim rockerima mu nije strana.

Leo pak „drma“ na drugim frontovima, poglavito studijskim, gdje je kao producent već stekao reputaciju, ali i sa svojim bendom Baltazar. Multiinstrumentalista i showman Leo je muzičar kojeg bi svaki bend želio imati u svojim redovima.

Ovo im neće biti prvi nastup na Ovčicama. Ukazali su se prije par godina i priredili nezaboravan koncert, o kojem sve možete naći ovdje!

Drugu večer Blues Festivala će otvoriti splitski bend Go Lilly, koji će nastojati zagrijati publiku za glavnu atrakciju.


Sve u svemu, 4th International Blues Day će smjestiti Ovčice ta dva dana na mjesto koje zaslužuje na muzičkoj karti Splita, ali i šire. Ali ovaj festival je ujedno i uvod u nešto drugo, jer klub skoro slavi pet godina od kako je počela organizirana svirka te se i u tom smjeru poduzimaju koraci kako bi ih se obilježilo. Pet godina ipak nije malo, pogotovo u životu kluba kojem organizacija muzičkih događanja ne garantira opstanak, već u većini slučajeva i crvenu sumu ispod crte rekapitulacije.

A kad je to na snazi onda sve ovisi o ljubavi aktera da održe feštu iznad površine, no matter what.

Treba tomu dati kredite!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 01.08.2019Pregledi: 1423

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana