No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

4TH INTERNATIONAL BLUES DAY – SPLIT, OVčICE / 02. & 03. KOLOVOZA-2019. / NAJAVA!

Uvertira u jubilej!

Već je uhodano da se u Splitu Međunarodni Blues Day slavi na Ovčicama.
Povodom tog praznika bluesa, Ovčice već tradicionalno organiziraju dvodnevni festival. Ove godine će to biti drugog i trećeg Kolovoza.

Njegujući tradiciju bluesa, ove godine festival će se malo odmaknuti od root izričaja i ugostiti Edi East Trance Blues, te Fire Rats drugu večer.

Dakako, prvu će začiniti Denis Bižaca sa svojim kvizom, dok će drugu večer otvoriti Go Lilly.

Vidljivo je oslanjanje na domaće snage, ali za poznavatelje naše blues scene to ne da je hendikep, već velika prednost domaćeg terena koju će sigurno iskoristiti svi izvođači. U biti, trenutno u Hrvatskoj djeluje dvadesetak vrhunskih blues bendova koji bi komotno mogli nastupiti u postojbini bluesa i da pri tom budu prepoznati u svojoj kvaliteti

Stoga je u neku ruku i šteta što festival traje samo dva dana, jer s obzirom na ponudu kvalitetnih blues bendova mogla bi se napraviti daleko veća fešta o’bluesa.

02. Kolovoza – 2019

Edi East Trance Blues / Denis Bižaca

EETB je relativno nova „pojava“ na našem medijskom nebu, što se ne bi moglo reći i za frontmana. Ime Edi Maružin je dobro poznato svima na našim prostorima, jer se tijekom vremena poistovjetilo s Gustafima, a oni su pak bili aktivni i prepoznatljivi dio uzburkane novovalne scene.

U svojim muzičkim lutanjima Edi je odlučio napraviti dramatičan zaokret i osnovao neformalni blues bend u kojem je trebalo biti što manje članova. Za prva je snimanja okupio malu ekipu muzičara „u prolazu“, no kako je sve skupa napredovalo i razvijalo se, ipak je ta mala neformalna grupa prerasla u bend i EETB se rodio.

Početkom godine su izdali album „Sumpor“ koji je redom pobrao visoke ocjene u svim specijaliziranim medijima.

Kako iza ovih ljudi stoji dugogodišnje scensko iskustvo, a novi materijali su se vinuli u nacionalno blues nebo, treba očekivati dooobar koncert i vrhunsku zabavu.

No, to nije sve, koncert će biti podijeljen u dva dijela, te će u pauzi Denis Bižaca uskočiti sa svojim kvizom. Tematika se zna, a nagrade, lani su bile slatke, valjda će i ove godine!

03. Kolovoza – 2019

Fire Rats / Go Lilly

Druga je večer rezervirana za cover atrakciju Fire Rats. Bend sastavljen od Yogija, Hrepe i Lea ne može omanuti, jer svaki za sebe predstavlja skoro pa instituciju nacionalne scene. Yogi Lonich iza sebe ima suradnju s nebrojeno bendova i solo umjetnika, toliko da bi samo nabrajanje bilo bespredmetno. Ako se samo spomene da je nastupao s The Doorsima (dakako bez Morrisona), sudjelovao na albumima Cat Stevensa, prijateljevao na sceni i van nje s Chris Cornellom , bio opcija za zamjenu Slasha kad je ovaj otišao iz G N’R, itd, itd ..

Hrepa pak na svoj ustranu, pored aktivnosti u promociji bluesa i samog načina života kojeg nameće, sa svojim Sunnysidersima plijeni gdje god stigne, a ni kolaboracija s nebrojenim rockerima mu nije strana.

Leo pak „drma“ na drugim frontovima, poglavito studijskim, gdje je kao producent već stekao reputaciju, ali i sa svojim bendom Baltazar. Multiinstrumentalista i showman Leo je muzičar kojeg bi svaki bend želio imati u svojim redovima.

Ovo im neće biti prvi nastup na Ovčicama. Ukazali su se prije par godina i priredili nezaboravan koncert, o kojem sve možete naći ovdje!

Drugu večer Blues Festivala će otvoriti splitski bend Go Lilly, koji će nastojati zagrijati publiku za glavnu atrakciju.


Sve u svemu, 4th International Blues Day će smjestiti Ovčice ta dva dana na mjesto koje zaslužuje na muzičkoj karti Splita, ali i šire. Ali ovaj festival je ujedno i uvod u nešto drugo, jer klub skoro slavi pet godina od kako je počela organizirana svirka te se i u tom smjeru poduzimaju koraci kako bi ih se obilježilo. Pet godina ipak nije malo, pogotovo u životu kluba kojem organizacija muzičkih događanja ne garantira opstanak, već u većini slučajeva i crvenu sumu ispod crte rekapitulacije.

A kad je to na snazi onda sve ovisi o ljubavi aktera da održe feštu iznad površine, no matter what.

Treba tomu dati kredite!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 25.06.2019Pregledi: 1132

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana