No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Lokalna scena, Vijesti

3RD THRILL BLUES FESTIVAL / PROGRAM

Finalna objava!

05

Organizator trećeg Blues Festivala u Trilju je finalizirao program.

U dva dana će se puno toga odvijati, od škole za „blues pačiće“, preko projekcija, izložbi, prezentacija, jama i naposljetku, svirke koja će obilježiti drugi dan festivala.

Sve detalje možete naći dolje, dok detalje o izvođačima možete naći ovdje!

Ako se kojim slučajem propustili prva dva festivala, nemojte ponoviti grešku, vidimo se za:

 

Petak, 05. Srpnja – 2019.

10 h – Blues At School – Gradsko kino

3rd Thrill Blues Festival započinje s Blues At School, već tradicionalnom glazbenom radionicom s najmlađima, u kojoj se djeca kroz priču i glazbu upoznavaju s važnosti bluesa kao izvorišta cjelokupne moderne glazbe. Blues At School je, uz sami koncert izvođača, najvažniji segment Festivala.
Hrepi
, kao voditelju radionice, su prijašnih godina u satu pomagali Miro Dimić iz Poprock škole, Tomislav Goluban te Eric Sardinas, a ove godine sudjelovat će Lorenzo Piccone i Ismaila Mbaye, talijansko-senegalski dvojac, koji imaju veliko iskustvo u radu s djecom u sličnim radionicama.

13 h – Blues izložba fotografija – Muzej Triljskog kraja

Od petka u podne, kada je otvaranje, pa do kraja Festivala pogledajte izložbu fotografija više autora s motivom prethodnih dvaju Festivala, a usput pogledajte eksponate samog muzeja i upoznajte se s bogatom kulturnom prošlošću Triljskog kraja.

20.00 h – Promocija knjige „Tvornica glazbe – priče iz Dubrave“ – Gradsko kino

Siniša Škarica predstavlja nam drugu knjigu iz svoje trilogije o povijesti ovdašnje glazbe i Jugotona koje opisuju sedamdesete i osamdesete godine prošlog stoljeća, zlatno doba vinila.

21.00 h – Promocija pjesme, videa i nagrade Keep The Blues Alive – Gradsko kino

Premijerno će se pogledati spot na pjesmu “Keep The Blues Alive”, koju su ovogodišnji hrvatski putnici na International Blues Challenge u Memphisu snimili u slavnom Ardent studiju.
Pjesma i spot je posveta hrvatskoj predanosti bluesu koja je i dovela do dobivanja svjetski prestižne nagrade Keeping The Blues Alive koja je članovima Hrvatskih Blues Snaga uručena u Memphisu a koja ćete moći vidjeti u sklopu premijere pjesme i spota.

21.30 – Welcome Jam – Gradsko kino

Za sami kraj prvog dana Festivala na pozornici Gradskog kina održati će se glazbeni session dobrodošlice. Na njemu će sudjelovati bendovi ili pojedinci koji će se tijekom lipnja prijavljivati u inbox Facebooka Festivala, a koje će odabrati voditelji Welcome Jama članovi grupe Thrill All Stars Yogi Lonich i Boris Hrepić koji će svirkom i otvoriti Welcome Jam koji će potrajati do sitnih sati prve noći Festivala.

Subota, 06. Srpnja – 2019.

11.00 h – Blues dokumentarac „Od Lonjskog Polja do Memphisa“ – Gradsko kino

U sklopu programa Festivala svake godine prikaže se blues dokumentarac domaćih autora. Ove godine to je film Mira Dimića, direktora Poprock škole iz Siska, o u Europi jedinstvenom Blues Kampu kojeg Poprock škola već pet godina organizira u netaknutom parku prirode Lonjsko polje. Polaznici kampa u tri su navrata u Memphisu predstavljali Hrvatsku u Youth kategoriji. Film će se emitirati tijekom cijelog koncerta.

Također u sklopu koncerta će biti i tradicionalni blues kviz kojeg će opet voditi majstor kviza Denis Bižaca, uz prigodne nagrade za gledatelje koji se budu natjecali!

17h – Koncert na velikoj bini

17.00 – 17.30 – DBLUZ
17.40 – 18.10 – POJAVE
18.20 – 18.50 – 4HOMBRES
18.55 – 19.00 – SLUŽBENO OTVARANJE
19.10 – 19.40 – GRUPA MI
19.50 – 20.20 – OZON
20.30 – 20.50 – THE SCREAMING WHEELS
20.55 – 21.00 – THE MEMPHIS EXPEDITION
21.15 – 22.00 – LORENCO PICCONE & ISMAILA MBAYE
22.10 – 22.40 – JAMES PERRI & THRILL ALL STARS BAND
22.50 – 23.35 – HARRISON KENNEDY
23.50 – 00.50 – MANU LANVIN & DEVIL BLUES

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 05.07.2019Pregledi: 3311

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana