No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Recenzije

RAMMSTEIN – “RAMMSTEIN”

Poligon za nadogradnju!

Nakon uvjetno rečeno 10 -godišnje pauze njemački industrial metal genijalci Rammstein izdaju svoj sedmi album pod simboličnim imenom „Rammstein“.

Uvjetno jer su u zadnjih 10 godina izdali dva fenomenalna live albuma „Live in N.Y.“, te „Live in Paris“.

Samom izdavanju albuma „Rammstein“ prethodila je singlica „Deutschland“ s pripadajućim video spotom. Sam video spot izazvao je burne reakcije zbog eksplicitnog sadržaja. O njemu se i ovdje u Njemačkoj dosta žučno raspravljalo, naročito na desničarskim portalima.

U svakom slučaju video spot je obavio posao, o albumu se počelo pričati. Slijedio je umjereniji video uradak „Radio“ i napokon 17.05 – 2019., album „Rammstein“ je objavljen.

Album je dobar, ali, … !
Na albumu se nalazi ukupno 11 pjesama , možemo reći dosta ujednačene kvalitete. Ostavljaju utisak da su dugo „čučale“ u hibernaciji prije objavljivanja. Dakle Rammstein je tu, ali u malo mekšem izdanju.

Tekstovi su provokativni, britki i sarkastični. Humor i satira pršte na sve strane pogotovo u pjesmama „Auslander“ i „Puppe“.

U samom muzičkom izričaju fali malo improvizacije i slobode koja je bila prisutna na prethodnim albumima grupe. Prevladava zvuk bazičnog sintesajzera, kojeg maestralno svira Flake Lorenz. Zvuk sinta je ubačen u prvi plan umjesto orkestralnih aranžmana, koji su bili prisutni na prethodnim albumima.

Pažljivim slušanjem pjesme „Seks“, uočava se frapantna sličnost s jednom pjesmom grupe Depeche Mode (koja je to pjesma otkrijte sami?).
Pored nametnutog favorita „Deutschland“, na albumu su i konkurenti „Weit Weg“ te „Halloman“. U te dvije pjesme Rammstein su otpustili kočnice , te praše onako Rammsteinovski.

I to je možda ta karika koja nedostaje na albumu. Generalno, album zvuči kao poligon za nadogradnju. Naime, Rammstein uskoro počinje turneju i vjerojatno će pjesme s albuma dobiti nadogradnju koja će ispuniti prazninu prisutnu u svakoj pjesmi. („improvizacija“ ili bar njena forma!)

Album je produkcijski ispeglan do savršenstva. Stereo slika je duboka, svaki instrument je pravilno pozicioniran u prostoru. Možda je i to najveća vrijednost albuma. Bit će dobar medij za kalibriranje Hi-Fi sustava 🙂 !

I sada da zaključimo.
Album je dobar, ali je mogao biti bolji. Pjesme „Deutchland“, „Puppe“, „Weit Weg“ te „Halloman“, će imati dug koncertni život, ostale baš i ne.
Pa ipak, album ne nosi razočaranje.

Da li se očekivalo više?
Definitivno, DA!
Rammstein je ovim albumom igrao na sigurno, da svi budu zadovoljni, a to je nemoguće postići.
Zato ocjena 7/10.

Autor: Marin Hrabar

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Rammstein – “Radio”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Rammstein

Related Posts

Marin HrabarMarin Hrabar // 22.05.2019Pregledi: 454

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana