Gentle Giant – “Three Piece Suite”

Rujan – 2017.

U potpunoj medijskoj tišini, iza kulisa i mimo reflektora, odvija se nešto što bi da je pravde na ovom svijetu bilo popraćeno svim mogućim naslovnicama.

Steven Wilson ponovo jaše na opusu grupe Gentle Giant. Ovaj put nije riječ o remiksu nekog od albuma, koje je uostalom u velikom broju i odradio, već o jedinstvenom projektu koji sadrži izdvojene kompozicije s prva tri albuma grupe,  “Gentle Giant”, “Acquiring the Taste” i “Three Friends”.

Ne sumnjam u rezultat, jer Steven je već odavno dokazao da posjeduje nesvakidašnji senzibilitet spram progresivne muzike iz prošlog stoljeća i kad se na to nadoda znanje i ljubav prema istoj, dobivamo idealan spoj.

Uostalom, pored “sređivanja” albuma grupe Yes, Jethro Tull, Gentle Giant,…. sama činjenica da mu je Robert Fripp povjerio “face-lifting” albuma “Lizard”, dovoljno govori onome koji zna o čemu se radi.

Dakle, Steven Wilson se ponovo uhvatio u klinč s Gentle Giantom, ovaj put s dosad neviđenim konceptom, od tri koncept albuma napraviti jedan. Ma koliko to “prozirno” zvučalo, jednostavno na kraju je ispalo nešto nevjerojatno.

Nažalost, prilikom planiranja ovog projekta, otkriveno je da su neke master trake zauvijek nestale, te je Steven imao težak zadatak, iz preostalih traka izvući maksimumu.

O formatima je na kojima je album izašao je izlišno govoriti, CD/Blu-Ray i vinil. Istovremeno se lansirao i digipak, s miksom 96/24 PCM i DTS 5.1 surround. U setu su uz to još i sva tri originalna albuma, s kojih je skinut materijal za ovo izdanje.

Tu je i neizostavan booklet, u kojem se nalazi pregršt neobjavljenih fotografija, izjave članova grupe o prva tri albuma, interesantne priče iz pera novinara Anil Prasada, te naposljetku, sječanje legendarnog producenta Tony Viscontija na rad s grupom.

Sve u svemu, poslastica za sve progere i one koji se tako osjećaju!


Gentle Giant – “Giant” / (Steven Wilson Mix)


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci