Gov’t Mule – “Revolution Come…Revolution Go”

Lipanj – 2017.

Gov’t Mule izdaje album “Revolution Come…Revolution Go”!

Tim povodom u medije su puštene dvije singlice, “Stone Cold Rage” i “Sarah, Surrender”.

Album su djelom producirali Don Was i Gordie Johnson, a dijelom ga je brusio sam Warren Haynes, alfa i omega grupe.

U biti pravo je čudo da je album nekako finaliziran, jer je Haynes bio na sve strane zauzet „side“ projektima, dok je s Gov’t Mule istovremeno bio na beskonačnim turnejama diljem sjevernoameričkog kontinenta. Stoga nije ni čudo da su kompozicije, odnosno njihovi kosturi nastajali na pozornicama, za vrijeme jamova tokom izvedbi standarda grupe.


Gov’t Mule – “Stone Cold Rage”

Da, kažem standarda, jer Gov’t Mule je postala jedna od najvećih Southern rock akvizicija danas, koja je zajedno s Tedeschi Trucks Bandom zauzela prazan prostor koji je ostao nakon raspada/hibernacije najvećih, Allman Brothers Band (čiji su dugogodišnji članovi bili Warren Haynes i Derek Trucks!) i Lynyrd Skynyrd.

Nakon izlaska albuma Gov’t Mule kreče na turneju. Interesantno je da su na ovoj turneji, iako su mogli elegantno sami odraditi i napuniti velike dvorane i stadione, svirali zajedno s grupom Galactic i ponovo oformljenim legendama, BlackBerry Smoke.


Gov’t Mule – “Sarah, Surrender”

Legislativa Allman Brothers Banda je i te kako živa, te u današnje doba sve što miriše na ovu grupe se prodaje u ogromnim količinama. Još kad iza toga stoji neosporna kvaliteta i virtuoznost, onda komotno možemo govorit i nekoj vrsti nastavka života Southern Rocka.

Teško da su kreatori ovog pravca prije pola stoljeća mogli sanjati da će njihov san živjeti i nakon njih. Sljedbenici su ti koji pravac drže na životu, a oni se rađaju na kvaliteti i građenju veličine koja stoji na stvarnim nogama i dubokim temeljima.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci