No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

CHUI – RASPRODANO!

Do nedavno, nezamislivo!

chui

Ova je vijest stvarno vijest u punom značenju te riječi.
Do nedavno nezamislivo, da jedan moderni jazz band rasproda dvoranu danima prije koncerta, te da bi udovoljio zahtjevima potražnje, najavi još jedan koncert.

To se “dogodilo” našim “jazzerima“, grupi Chui.
Toni Starešinić i ekipa su u biti samo nastavili niz (pre) punih dvorana, jer se i ne pamti kad su posljednji put nastupili pred polupraznom dvoranom.

Počelo je prije pet godina kad je Toni oformio sastav Chui i s njime pokušao blendirati plesnu muziku, jazz, elektroniku i djelom rock.
Mješavina je bila toliko uspješna da su do sada kao bend snimili tri albuma.

Prvi album jednostavno nazvan po imenu benda im je otvorio vrata dvorana diljem Hrvatske, da bi drugim albumom „The Second Arrival“ pobrali lovorike ne samo jazz/fuzisjki orijentirane publike.

Pun pogodak je došao s trećim albumom “Third Sun From The Stone” (anagram Hendrixove teme!?), koji je po izlasku proglašen albumom godine.
U niz hvalospjeva ide i informacija da su briljirali na Inmusic festivalu, gdje su promovirali ovaj album, nastupom zasjenili daleko razvikanije izvođače.

chui2-696x463

(Paralelno sa sastavom Chui, Toni Starešinić radi s sastavima Mangroove i Super Funk Session, te tako svom opusu daje ogromnu širinu pristupa i izričaja.)

Koncert koji je najavljen za 01.Ožujka će se održati u suradnji s jazz orkestrom HRT-a.
Fešta se treba održati u Muzeju Suvremene Umjetnosti u dvorani Gorgona.

Kako je interes bio ogroman, pronađen je još jedna termin, te će se prvi koncert održati 28. Veljače.
Jazz orkestrom HRT-a će dirigirati dirigent Andreas Marinello.

Ne znam koji će biti repertoar, ali za očekivati je da budu izvodili pre-aranžirane stare kompozicije grupe Chui i poneku novu. Jer grupa užurbano radi na kompletiranju novog albuma, a prije nekoliko dana s lansirali i prvi video singl s njega.
Radi se o kompoziciji „Tebi putujem“, na kojem im gostuje Josipa Lisac.

Drago mi je donositi ovakve vijesti, jer u konačnici ipak na površini kad-tad ispliva ono što vrijedi i čime se možemo ponositi!


Chui feat Josipa Lisac – „Tebi putujem“

Chui – “Third Sun From The Stone” / koncert Tvornica Kulture

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 27.02.2017Pregledi: 1581

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana