No Banner to display

Koncerti

Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Just Split Jazz – Split, Paradox / 22. Ožujka-2019.
Mile Kekin – Split, Quasimodo / 23. Ožujka-2019.
Little sister – Split, Plan B / 23. Ožujka-2019.
Dreamers – Split, Versi / 23. Ožujka-2019.
Debeli precjednik + Stepped out Split, Circus (Monty Python) / 23. Ožujka-2019.
Juraj Belković Band – Zagreb, Sax / 28. Ožujka-2019.
Dan Stuart & Don Antonio – Šibenik, Azimut / 30. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Gert Taberner i Matteo E. Basta – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
The Strange – Zagreb, Vintage Industrial Bar / 11. Travnja-2019.
Disciplin A Kitschme – Split, Judino Drvo / 12. Travnja-2019.
Ogenj – Šibenik, Azimut / 12. Travnja-2019.
Black Coffee – Šibenik, Azimut / 18. Travnja-2018.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
FNC Diverzant Split, Circus (Monty Python) / 04. Svibnja-2019.
Laibach – Rijeka, Pogon kulture / 11. Svibnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
ABOP (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 13. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
Dream of Life (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
Foxy Head (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 14. Lipnja-2019.
King Fest #5 – Knin, Tvrđava / 14. Lipnja-2019.
Grefran (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
Punčke (Lovestock fest) – Kaštel Lukšić / 15. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019

Vijesti

MIKE WATT – “RING SPIEL TOUR ‘95”

Snimka prve solo turneje!

mw

Kad je 1995. godine Mike Watt po prvi put krenuo na solo turneju, teško je mogao pretpostaviti da će se stvari odvijati tokom kojim su se odvijale.

Naime, Mike Watt je bio zvijezda garažnog rocka, svojim sastavima MINUTEMEN i fIREHOSE je širom otvorio vrata garažnog rocka i ne samo to, smjestio ga je u mainstream.

Možda najpoznatiji sljedbenici tog pokreta je bila grupa Nirvana koja je zasjela na vrh svjetskog trenda i ustoličila se u jedan od najjačih sastava epohe.
Pored te aktivnosti i kolaboracije sa Nirvanom, Mike je svirao sa Blue Öyster Cultom u neobaveznim svirkama.

Njegovo shvaćanje rocka i legislative koju nosi je bilo sve samo ne konvencionalno. Pri tom mislim na status kojeg je moga uživati i sa malo, malo taktike, postati nedodirljiva zvijezda.
Ali on je odabrao drugo. Iznajmio je kombi, sjeo u njega i krenuo na turneju. Svirao je na sva moguća mjesta gdje su ga zvali i gdje je bilo više od jednog posjetitelja.

mwatt-foo-vedderTe 1995. godine, kad je prvi pt sjeo u kombi i krenuo, sa njim su bili Eddie Vedder, Dave Grohl i Pat Smear. I kao predgrupe su nastupali baš njihovi sastavi, Hovercraft i Foo Fighters.
Koja ekipa!

No ni to nije sve.
Na albumu kojeg je Mike snimio prije turneje, “ball-hog or tugboat?” ili kako je naknadno nazvan, “The Wrestling Album”, su sudjelovali pored Eddie Veddera, Dave Grohla i Pat Smeara, Henry Rollins, Flea, Thurston Moore, J Mascis, Adam Horovitz, Mike Diamond, Frank Black, Evan Dando i Nels Cline. Ili ukratko, „crème de la crème“ tadašnjeg garažnog rocka.

Turneji je dao ime “Ring Spiel Tour ‘95” i pod tim imenom će biti izdan album u digitalnom obliku 11. Studenog, a pet dana kasnije, 16. Studenog i vinilno izdanje.

Ne sumnjam da će album biti furiozan kao uostalom i svaki njegov nastup. A tomu smo se mogli uvjeriti na koncertu kojeg je održao u Močvari, kad je pred malobrojnom publikom pružio izvanredan koncert. I ne samo to. Nakon koncerta se družio sa publikom, dajući cijelom događaju izniman karakter (više o ovom možete pročitati u osvrtu „Mike Watt + Il Sogno del Marinaio – Močvara / 19.Listopada-2016.“)

Negirajući svoj status i prezentirajući se onim što jest, čovjek od krvi i mesa koji živi za muziku, Mike Watt i nije mogao dobiti drugačiji opisni nadimak od “the man in the van with a bass in his hands“.

Tih nekoliko riječi opisuje sve što jest i što čini Mike Watta (velikim), na zadovoljstvo svih nas koji volimo i pratimo njegov rad.


Mike Watt – “Big Train”

Mike Watt – “The Red and the Black”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 07.11.2016Pregledi: 447

Flash news

Organizator ovogodišnjeg Glastonbury Festivala objavio finalnu listu izvođača. Dakle, tko voli, nek’ izvoli.
Imena su: The Killers, The Cure, Stormzy, Kylie Minogue, Janet Jackson, George Ezra, Liam Gallagher, Miley Cyrus, Tame Impala, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Lauryn Hill, Janelle Monaé, Christine and the Queens, Billie Eilish, Hozier i Wu-Tang Clan.
Phil Collins najavio turneju simptomatičnog naziva, „Not Dead Yet“! Prvi koncert je najavljen za 23. Rujna u Dallasu. Većinu vremena na pozornici Phill će provoditi u invalidskim kolicima.
Objavljena finalna lista izvođača za The Woodstock 50. Pogled na nju baca nedoumice, a prva i najveća, rap na ovom festivalu je šaka u oko svakom rockeru. Potom ide ostalo.
Detalji uskoro!
“Live In Newcastle” je novo izdanje iz serije Collector’s Club, grupe King Crimson. Snimka je slučajno pronađena kod jednog od tonaca koji su producirali njihove koncerte daleke 1972. godine. Sam podatak da je snimka nastala neposredno prije nego je grupa ušla u studio i snimila antologijski album “Larks’ Tongues in Aspic”, daje joj pridjev MUST za sve ljubitelje ove grupe, ali i muzike uopće.
Datum izlaska 26. Travanj.
Francuska je prva zemlja koja je objavila da je streaming nadmašio fizičku prodaju nosaća zvuka ili brojkama, streaming je 2018. godine pokrivao 57 % od ukupne prodaje muzike.
Bernie Tormé – R.I.P.!
Preminuo gitarist koji je naslijedio Randy Rhoadsa u pratećem bendu Ozzy Osbournea. Bio je i gitarista Ian Gillan Benda.
Imao je 66 godina!
Alan White (Yes) najavio mogućnost izdavanja snimaka koje su nastale kao plod njegove suradnje s basistom Chris Squireom i Jimmy Pageom. Pri tom je pozvao Robert Planta da uđe u studio i “odradi” vokalni dio. Snimke su ostale iz perioda kad je lansirana kratkoživuća super grupa XYZ (Ex Yes & Led Zeppelin). Grupa nikad nije suživjela i raspala se poglavito radi još uvijek svježih rana koje su ostale odlaskom John Bonhama. No to je bio samo jedan od razloga.
——————————
Djam Karet – “A Sky Full of Stars for a Roof”
Inventions – “Logica”
Dreadnought – “Emergence”
Bjorn Riis – “A Storm Is Coming”
Huis – “Abandoned”
——————————