No Banner to display

Koncerti

BLUES Weekend – Split, Judino drvo / 22 & 23. Veljače-2019.
Petar Punk – Split, Circus (Monty Python) / 23. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
Harpoon Blues/Blues Weekend – Split, Judino Drvo / 23. Veljače-2019.
Feredon – Split, Circus (Monty Python) / 28. Veljače-2019.
Vojko V – Split, Quasimodo / 01. Ožujka-2019.
Chiapas (Rage Against The Machine Tribute) – Split, Circus (Monty Python) / 02. Ožujka-2019.
Cloud 68 – Zagreb, Močvara / 03. Ožujka-2019.
Barbara Munjas (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 07. Ožujka-2019.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 07. Ožujka-2019.
Mind Zoo (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 08. Ožujka-2019.
Kensington Lima (FIDO fest) – Split, Circus (Monty Python) / 09. Ožujka-2019.
Screaming Females – Zagreb, Močvara / 09. Ožujka-2019.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Let 3 & El Combo – Split, Judino drvo / 15. Ožujka-2019.
Mortal Kombat – Split, Circus (Monty Python) / 21. Ožujka-2019.
Jon Spencer – Zagreb, Vintage Industrial / 22. Ožujka-2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Treetop Flyers – Šibenik, Azimut / 09. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 12. Lipnja-2019.
King Crismon – Njemačka, Frankfurt / 13. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Vremeplov

SANTANA – “WELCOME”

Studeni – 1973.

Santana Welcome

Santana izdaje peti album “Welcome”.

U biti ispravno bi bilo reći da Santana Bend izdaje taj album, ali se tijekom vremena Santana poistovjetio s bendom, kojeg je ionako sam osnovao, vodio i u njemu imao presudnu riječ.

Album “Caravanserai” je ispunio svoj zadatak. Proslavio je Santanu na sasvim drugom polju i donio ga kao kompetentnog glazbenika koji je sposoban plivati u fuzijskim vodama.

Negdje u to vrijeme uzima duhovno ime Devadip, te se posvećuje meditativnim tehnikama pod patronatom Sri Chinmoya, a u društvu s McLaughlinom.

To će druženje iznjedriti prekrasan album “Love, Devotion and Surrender”, koji je izašao nešto prije albuma “Welcome”, te se neminovno na njemu osjeća uticaj ne samo McLaughlina i te meditativne faze, već i samog albuma. Da taj utjecaj bude definitivno zacementiran, pridonijela je činjenica da se na njemu nalazi kompozicija “Love, Devotion and Surrender”.

Santana je u svom traženju novoga izgubio par vjernih suradnika, prvenstveno Neil Schona i Gregg Roliea, koji su krenuli u novu avanturu zvanu Journey i zamijenio ih novim suradnicima, Tom Costerom, Richard Kermodeom i Leon Thomasom, daleko više „umočenim“ u fuziju i jazz.

Uz stalnu ekipu koju je oformio za snimanje album “Welcome”, na njemu sudjeluje McLaughlin, Alice Coltrane, s kojom je snimio isto tako prekrasan album “Illuminations”, te Flora Purim, latio jazz pjevačica i supruga isto tako velikog latino perkusioniste, Airto Moreire.

santana in

“Welcome” je u biti neka vrst nastavka albuma “Caravanserai”, iako je po mnogim mjerilima slabiji od njega. Tako je i prošao na top listama, ali i pod perima kritičara.
Kako onda, tako i sada, ne slažem se s tim ocjenama, prvenstveno jer je “Welcome” jednostavno dio evolucije koja teče, koja je proizašla iz izričaja kojeg je determinirao “Caravanserai”.

Naviše svega, koliko god “Caravanserai” bio muzički superioran i obilovao instrumentalima, “Welcome” je zaorao još dublje po tom polju.
Stoga, album “Welcome” stoji i kao samostojeće djelo i kao nastavak jednog puta na koje je Santana krenuo nakon trećeg albuma matičnog sastava.

“Welcome” se jednostavno mora promatrati i uzeti kao ravnopravni dio opusa ovog umjetnika, opusa meditativne faze u kojem stanuju “Caravanserai” , “Love Devotion and Surrender”, „Illuminations”

Činjenica da je to u biti prvi album s kojeg Santana nije skinuo ni jedan singl, dovoljno govori o vrsti i ozbiljnosti pristupa i realizacije.
Dokaz tomu je i dug život ovog albuma koji je i dan danas rado slušan od strane ozbiljnih ljubitelja muzike.


Santana – “Going Home”

Santana – “Love, Devotion & Surrender”

Santana – “Welcome”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Carlosa Santane

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 13.11.2018Pregledi: 391

Flash news

Peter Tork – R.I.P.!
Preminuo basista i vokal grupe Monkees.
Ozzy otkazao i koncerte po Australiji, Novom Zelandu i Japanu!
Kofi Burbridge – R.I.P.!
Preminuo klavijaturist i flautist Tedeschi Trucks Banda. Kofi je već neko vrijeme bolovao i nije krenuo s grupom na turneju koja je u tijeku.
Alan Parsons najavio novi album i turneju. “The Secret” će izaći 24. Travnja. Na njemu će gostovati Lou Gramm, originalni pjevač grupe Foreigner. Parsons je inače u svijet muzike ušao kao tonac Beatlesa i Pink Floyda.
Paul Rodgers najavio novi album matične grupe Bad Company. Bit će to prvo izdanje nakon kvarat stoljeća. Na albumu vjerojatno neće sudjelovati Mick Ralphs, koji je već duže vrijeme bolestan i preživio je srčani udar. No, Paul je jaka autorska ličnost i vjerojatno će sam iznijeti teret novog izdanja.
Paul McCartney izdaje prošireno izdanje albuma “Egypt Station”. Album je zauzeo prva mjesta top lista i time postao prvi #1 album ovog umjetnika nakon nekoliko desetljeća. “Egypt Station: Traveller’s Edition” izlazi 10. Svibnja i sadržavat će tri nove pjesme koje se nisu našle na originalnom izdanju. (“Frank Sinatra’s Party”, “Sixty Second Street” i proširena verzija pjesma “Who Cares”).
I Slash je potvrdio novi album Guns N’ Rosesa. Sada je već izgledno, jer u medije su se svi izredali s tom izjavom. Po običaju, nikakvih detalja nema, jer očito je da je medijska kampanja počela.
Jedna od najvećih otvorenih festivala Mountain Jam potvrdio da se seli s legendarne lokacije na novu, (Bethel Woods). Ove godine veliku feštu predvode Willie Nelson, Gov’t Mule, Avett Brothers, JRAD, ..
——————————
On The Raw – “Climbing The Air”
Cosmograf – “Mind Over Depth”
O.R.k. – “Ramagehead”
Mortanius – “Till Death Do Us Part”
Grice – “one thousand birds”
——————————