No Banner to display

Koncerti

The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

ROGER WATERS – “RADIO K.A.O.S.”

Lipanj – 1987.

Roger Waters - Radio K.A.O.S.Roger Waters izdaje drugi solo album “Radio K.A.O.S.”

Po isteku osmog desetljeća prošlog stoljeća, Waters je brusio svoje pero na političkim i monetarnim krizama koje su potresale zapadnu hemisferu.
Materijala mu nije falilo.

Kao i prethodnik, a pokazat će se, i nasljednici, “Radio K.A.O.S.” je konceptualni album i prati odrastanje mentalno zaostalog dječaka Billya, koji živi u Los Angelesu sa svojim stricem.

U svakodnevnoj komunikaciji s lokalnom radio stanicom (radio K.A.O.S.), Waters kroz prizmu dječaka kritizira tadašnju britansku primjerku Margaret Thatcher, podjelu koju je kreirao hladni rat i sistem monetarne politike zapadnih sila, koje su nametnule siromaštvo ostatku svijeta, da bi sebi zgrnuli ogromna bogatstva.

Album je dočekan s znatiželjom i ispraćen u život s odobravanjem kritike, pa i publike. Prve su impresije bile vezane za posljednji album matične grupe “Pink Floyd, “Final Cut”, koji je u biti Watersovo solo ostvarenje.

Kad je “Radio K.A.O.S.” izašao, neki su mu čak pridavali epitet nastavka velikog prethodnika.

r waters

Top liste su reagirale blago, daleko od statusa izdanja matične grupe Roger Watersa, ali ipak, album se smjestio po sredini manje više svih top lista na svijetu.

Interesantno je da su s albuma skinute čak četiri singlice, koje su redom postigle sličan uspjeh kao i album, odradivši svoj zadatak negdje po sredinama, s izuzetkom singlice “Who Needs Information”, koja nije omirisala top liste.

Interesantna je bila i turneja na koju je Waters krenuo nakon izlaska albuma. Osim dva završna koncerta na Wembleyju, cijela se turneja odvijala po sjevernoameričkom kontinentu. Koncerti su bili zamišljeni kao specijalno izdanje emisije radio stanice K.A.O.S.”. Jim Ladd je bio “master of ceremony“, koji je najavljivao svaku kompoziciju.

Kurioziteta radi, moram spomenuti da je u jednoj točki Billy (na velikom ekranu) svirao ploču na gramofonu. Pjesma koju je svirao je bila prva singlica matiče grupe Pink Floyd, “Arnold Layne”. Waters je ubacio ovu točku u čast Syd Barretta.

Turneja je bila totalni financijski podbačaj, te je radi enormnih troškova produkcije prekinuta. Pored medijske podrške, izostala je ona najbitnija, publika nije prepoznala izazov.


(Nepravedno podcjenjen album!
Možda bi bio i bolji ipak da Roger nije izbacio neke stvari iz već gotovog koncepta, “Molly’s Song”, “Going to live in LA”, “Folded Flags”, “Get back to the Radio”... .

Neke jednostavno nije doživljavao kao dio cjeline, a jedan dio je iskorišten za soundtrack “When the wind blows”. – op. Vjeran Stojanac)


Roger Waters – “Radio Waves”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Roger Watersa

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 26.06.2019Pregledi: 709

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana