No Banner to display

Koncerti

Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

BRUCE SPRINGSTEEN – “BORN IN THE U.S.A.”

Lipanj – 1984.

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A.Bruce Springsteen izdaje sedmi album “Born in the U.S.A.”!

Sav materijal za album je napisao Springsteen, dok je E Street Band zaslužan za studijske snimke.

Bio je to u biti prvi veliki Bossov album. Veliki u smislu prodaje, odjeka u medijima, pa i po statusu u političkom miljeu.

Sam naslov albuma i njegova naslovna tema asociraju na ljubav prema domovini i kao himna odzvanjaju stihovi refrena. Istina je u stvari na sasvim suprotnoj strani. Naslovna pjesma “Born in U.S.A.” je u potpunosti antiratna i s prezirom izlaže umiranje za nečije strane ciljeve, pokrivenim patriotskom patinom i zastavom na sprovodima.

Nije tajna da je poruka pjesme debelo krivo shvaćena od njena pojavljivanja, toliko pogrešno da je i Bijela Kućapopušila“, te ju je predsjednik Regan predstavio kao patriotsku pjesmu!

Sam je autor nekoliko puta nakon toga objašnjavao u medijima o čemu se u biti radi, ali patriotski naboj Reganove politike je bio toliko jak, da se pogrešno tumačenje vuče i do današnjih dana.

Ostatak albuma je sve samo ne ostatak. Na njemu se nalaze pjesme koje su redom kao singlice zauzimale top liste i to same vrhove.

Pored već spomenute naslovne kompozicije “Born in the U.S.A.”, kao singlice su izašle i “Dancing in the Dark”, “Cover Me”, I’m on Fire”, “Glory Days”, “I’m Goin’ Down” i “My Hometown”. Sve su zauzele mjesto ispod desete pozicije.

Album je proglašavan najvećim u povijesti i kićen sličnim atributima, jer su se kritičari utrkivali tko će ga okititi većim vijencem. Išlo se do ljigavosti.
Sam je Boss album smjestio možda na pravo mjesto, kazavši da je album dobar, ali da je “Nebraska” njegov umjetnički vrhunac.

Bilo kako bilo, “Born in the U.S.A.” je obilježio svoju eru kao album koji je američki rock izričaj smjestio u srca srednje Amerike. Za njim su tom stazom krenuli John Mellencamp, Tom Petty i Bob Seger, koji svi od reda danas predstavljaju američke legende moderne muzike.

Bruce+SpringsteenSam album se monstruozno prodavao, te je do 2012. godine prodan u 30 milijuna primjeraka.

Kad o prodaju govorim, još jedna napomena. Album “Born in the U.S.A.” je prvi album koji se u Americi izdao na CD formatu, proizvedenom u Americi. Do tada su svi audio CD-ovi bili uvezeni iz Japana.

“Born in the U.S.A.” i danas živi u američkom društvu, u nekim sredinama krivo shvaćen kao patriotski album, u nekim pravilno vrednovan kao muzičko djelo sa protestnom lirikom, a u mnogima kao jedan od najvećih ikada snimljen.

Ovo posljednje je ipak ono najbitnije!


Bruce Springsteen – “Born in the U.S.A.”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Bruce Sprengteena

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.06.2019Pregledi: 1040

Flash news

Još jedna trakavica vezana uz ime Led Zeppelin se nastavlja. Omot petog albuma „Houses of the Holy“, koji je 1974. godine dobio Grammyja kao najbolji omot albuma te godine, je zabranjen na Facebooku, jer krši uvjete korištenja mreže!? Sam se Facebook oglasio da rade na problemu (ma što to značilo!).
Dakle, nekada najbolji omot, danas zabranjen!
Koja vremena!
The Rolling Stones održali prvi koncert dugo očekivane turneje koja je bila odgođena zbog operacije Mick Jaggera. Koncert je održan na Soldier Field stadionu u Chicagu.
Boz Scaggs odgodio početak najavljene turneje.
Razlog, zdravlje.
David Gilmour rasprodao sve svoje gitare (osim jedne!). Dakako, najveću cijenu je „uhvatila“ …, zna se! Kako su svi svjetski magazini donijeli detaljne cifre za koje su gitare otišle, malo mi je glupo sve skupa ponavljati. Samo to, da je cijeli prihod otišao u dobrotvorne svrhe.
Koji beg!
Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
——————————
Tides From Nebula – “From Voodoo to Zen”
Fog Light – “New Element”
Mathukey – “Familiar Daydreams”
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana