No Banner to display

Koncerti

Špurijus – Split, Circus (Monty Python) / 22. Rujna-2018.
ŽEN – Split, Circus (Monty Python) / 29. Rujna-2018.
Son Lux – Zagreb, Tvornicai kulture / 07. Listopada-2018.
Spain – Zagreb, Tvornica Kulture / 11. Listopada-2018.
Jethro Tull – Zagreb, Dom Sportova / 13. Listopada-2018.
David Garrett – Zagreb, Arena / 13. Listopada-2018.
Life Of Agony – Zagreb, Tvornica Kulture / 24. Listopad-2018.
Parni Valjak – Zadar, Arsenal / 26. Listopada-2018.
Trio Trabacool – Split, Circus (Monty Python) / 30. Listopada-2018.
David Eugene Edwards / Alexander Hacke – Zagreb, Tvornica Kulture / 06. Studenoga-2018.
Josipa Lisac – Zadar, Arsenal / 10.Studenoga-2018.
Armored Saint – Zagreb, Močvara / 10. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.

Vremeplov

BLUE ÖYSTER CULT – “FIRE OF UNKNOWN ORIGIN”

Lipanj – 1981.

BOC Fire Of Unknown originBlue Öyster Cult izdaju osmi album “Fire of Unknown Origin”.

Album je producirao “kućni” producent Martin Birch, te ukupno gledano, trebao je to biti jedan u nizu dobrih albuma ove velike grupe.

Pa i jest bio!

Uz ovaj album se vežu neke interesantne činjenice.

Na albumu se nalazi  kompozicija “Burnin’ for You”, koja se kao singlica penje na #1. mjesto Billboarda.

Bio je to nagovještaj povratka komercijalne komponente u muzici i istovremeno kraj “komercijalno sušnog” perioda koje je obilježilo posljednja dva albuma.
Da se razumijemo, sam izričaj ovime nije patio, grupa je i dalje ostala na svom kolosijeku, jedino se pristup donekle izmijenio, kako bi se lakše prodrlo do izgubljenog segmenta slušatelja.
Ništa lošeg u tome!

Nažalost, “Fire of Unknown Origin” je posljednji album originalne postave benda, koja će se ponovo okupiti tek 1988. godine, za snimanje albuma “Imaginos”.

bocNaime, nakon što je album “Fire of Unknown Origin” izašao, grupa je krenula na turneju, tokom koje su otpustili originalnog bubnjara Albert Boucharda.

Koji su točno bili razlozi, nije poznato, ali taj je čin označio početak osipanja grupe, koje će uslijediti nakon turneje.

Sam album “Fire of Unknown Origin” nastavlja tradiciju Blue Öyster Culta, pa čak i u segmentu suradnje.
Na albumu kao tekstopisac gostuje Patti Smith, koja tokom godina postaje bliski suradnik grupe.

No ono što jest posebno interesantno kod ovog albuma, jest činjenica da je većina kompozicija nastala u namjeri da bude dio muzike za film “Heavy Metal”. Čak je i lirika bila prilagođena tematici ovog animiranog filma.
Na kraju balade, u finalnoj verziji filma se našla samo jedna pjesma “Veteran of the Psychic Wars”, koja uopće nije bila pisana za film, niti je bila namijenjena da bude u njemu.

BOC Logo(Animirani film “Havy Metal” je bio jedan od najvećih projekata tog doba i okupio je oko sebe cijelu armiju najboljih scenarista, crtaća i rock kompozitora. Film danas uživa kult sljedbeništvo!)

“Fire of Unknown Origin” je u neku ruku album kojim Blue Öyster Cult zaokružuje prvu fazu svog aktivnog kreativnog postojanja.

Ovim se album prekida kontinuitet u izdavaštvu, no obrnuto proporcionalno sa izlascima albuma, raste slava benda koji se udobno smješta na sam vrh rock scene i tu egzistira do današnjih dana.


Blue Öyster Cult – “Burnin’ for You”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Blue Öyster Cult

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 21.06.2018Pregledi: 684

Flash news

Još jedno izdanje u povodu 30 godina od izlaska originalnog albuma .Ovaj puta ANTHRAX i njihov četvrti studijski album “State of Euphoria”.
Izdanje kreće u prodaju 05. Listopada.
Svečano izdanje će biti lansirano kao dupli CD, dupli vinil i kao limitirano izdanje žutog vinila.
DSL Dire Straits Legacy, kojeg sačinjavaju četvorica bivših članova originalne grupe (Alan Clark, Danny Cummings, Mel Collins i Phil Palmer) upravo kreće na prvu sjevernoameričku turneju.
Iako nije potvrđeno službeno, AC/DC rade na novom albumu. Koliko se za sada zna, materijal će bit sazdan oko rifova nastalih iz suradnje Angus i Malcolm Younga, a koji su nastali prije poprilično godina. (Malcolm je preminuo prošle godine!)
Bad Company najavili turneju po Americi. Tijekom turneje će kombinirati nastupe s Lynyrd Skynyrd i jedan nastup s Cheap Trick. Dakako, veći dio turneje će biti u solo aranžmanu.
Mick Ralphs neće krenuti s pajdašima radi zdravstvenog stanja, tako da će od originalne postave na pozornici biti samo Paul Rodgers i Simon Kirke (Boz Burrell je preminuo 2006. godine!)
Burt Reynold – R.I.P.!
Smoky odlazi u povijest!
Preminuo veliki šmeker filmskog platna iz prošlog stoljeća.
Conway Savage – R.I.P.!
Preminuo Conway Savage, pijanist grupe The Bad Seeds.
Conway je bio dugogodišnji suradnik Nick Cavea i neizostavni član svake njegove turneje.
Robbie Robertson najavio novi solo album. Istovremeno je najavio i obnovljeni katalog matične grupe The Band. Prije par dana je u prodavaonice stigla obnovljena i proširena verzija debut albuma grupe “Music From Big Pink”
BASta!² – “Vertigo”
Ed Wynne – “Shimmer into Nature”
Celeste – “Il Risveglio del Principe”
The Red Masque – “Fathomless”
Tacita Intesa – “FARO”
——————————