No Banner to display

Koncerti

Hologram – Kaštela, Red Lion / 17. Studenoga-2018.
Brit Floyd – Rijeka, Zamet Center / 21. Studenoga-2018.
An eagle in your mind – Split, Kocka / 23. Studenog-2018.
Wayne Kramer (ex-MC5) – Budimpešta / 24. Studenog-2018.
Hologram – Split, Rock- o Bar / 24. Studenoga-2018.
Emma Morton & The Graces – Šibenik, Azimut / 26. Studenoga-2018.
Chui – Split, Kocka / 30. Studenog-2018.
Clutch – Zagreb, Tvornica Kulture / 09.Prosinca-2018.
Go Lilly – Split, Circus (Monty Python) / 11. Prosinca-2018.
The Dead Daisies – Zagreb, Boogaloo / 11. Prosinac-2018.
Sana Garić – Split, Judino Drvo / 14. Prosinca-2018.
A Perfect Circle – Beč / 16. Prosinca-2018.
Velvet Insane – Zagreb, Hard Place / 10. Siječnja-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Built To Spilla – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.

Vremeplov

DIRE STRAITS – “COMMUNIQUé”

Lipanj – 1979.

Dire Straits - CommuniqeDire Straits izdaju drugi album, “Communiqué”.

Nakon meteorskog uspjeha prvijenca i okončane velike turneje, Dire Straits se povlači u Nassau i u studiju snimaju nasljednika. Nije bilo lako napraviti album koji će naslijediti veliki hit.

Da li su uspjeli, teško je jednoznačno odrediti, jer u biti pri bilo kakvom ocjenjivanju ovih dvaju albuma i njihove razlike gazimo po subjektivnom polju.

Ako se mene pita, jesu!

Prvijenac jest donio na scenu svježi izričaj, potpuno nov u prezentaciji i privlačan u pakovanju. Nošen hitom “Sultans of Swing”, album je lansirao grupu ravno u prvi razred otočkog, pa i svjetskog rocka.

“Communiqué” je izašao i po inerciji odmah zauzeo top liste. Ono što nije išlo po inerciji je bilo njegovo penjanje na listama. Jer recimo u Njemačkoj, postaje prvi ikada album koji je u sedmici svog izlaska dospio na #1 mjesto top liste. Podatak je još impresivniji ako se zna da je istovremeno album prvijenac bio na trećem mjestu.

Dire-Straits-Mark-Knopfler

Iako je od strane nekih kritičara ocjenjivan kao blijeda kopija prvijenca, publika je ipak mislila drugačije. Jer da je tomu baš tako, onda se album nakon početne euforije ne bi prodavao. A prodavao se i to monstruozno.

Tokom svog života, album je certificiran zlatnim priznajem u Americi, u Engleskoj je dobio platinasto. Ipak je Francuska rekorder, jer je u toj zemlji album dobio duplo platinasato priznaje.
Impresivno!

dirre

Iako je album nosila singlica “Lady Writer”, koja dolazi na #45. mjesto Billboarda i na #51. mjesto UK Singles Charta, album nedvojbeno krase kompozicije daleko markantnije od nje.

Uvodna “Once upon a Time in the West” postaje potpis benda u drugoj fazi postojanja, dok moj apsolutni favorit na albumu pa i šire, “Where Do You Think You’re Going?” donosi Dire Straits u neponovljivom izdanju, propitivanja bivstva lirikom i nevjerojatne originalnosti kreiranja atmosfere, na muzičkom planu.

I ostale teme na albumu su jednostavno dobre, te ipak sa ove vremenske distance mislim da je “Lady Writer” bila nepravedno isturena kao adut albuma.

Omot albuma je napravila agencija Grant Advertising UK. Te, 1979. godine omot nosi prestižnu nagradu za omot godine prema priznanju magazina NME!


Dire Straits – „Where Do You Think You’re Going“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Dire Straits

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 19.06.2018Pregledi: 647

Flash news

Alex Lifeson (ex Rush) i Marco Minnemann najavili suradnju. Još je neizvjesno tko će biti basista.
Nakon problema s infekcijom i otkazivanja koncerata, Ozzy Osbourne objavio nove datume “No More Tours 2” turneje po Sjevernoj Americi. Svi su datumi pomaknuti za sljedeću godinu. Prateći bend je već standardan, Zakk Wylde (gitara), Rob “Blasko” Nicholson (bas), Tommy Clufetos (bubnjevi) i Adam Wakeman (klavijature).
Sve koncerte će mu otvarati Megadeth.
Salebluesman Sale – R.I.P.!

Izgleda da najbolji uvik odlaze najbrže i nenadano.
Zbogom druže Salebluesman Sale. Hvala ti na spontanom i toplom prijateljstvu u Splitu, Pelješcu, Makedoniji, Skradinu i blues svemiru gdje vjerujem da si sada!
D.Bobanac
Risha – Tvornica kulture / 16.11

Inženjeri zvuka Edwards/Hacke…poznatiji pod zajedničkim imenom Risha/pero…na arap./ u utorak navečer su u novom ruhu zagrebačke Tvornice kulture svojim šamansko egzorcističkim nastupom doslovno pojeli publiku i istjerali nečastivog iz tristotinjak grešnih duša svojim psihodelično melankoličnim elektro noiseom…
Što reći….Sjajno…!!!
autor: Toni Pešutić
Lucas Ray Exp – “Sphinx”
Orion Dust – “Legacy”
Daniel Eliseev Project (D.E.P.) – “Night Shadow”
Progeland – “Harmony Of The Universe”
The John Irvine Band – “Metaphysical Attractions”
——————————