No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vijesti

GONG – “RADIO GNOME TRILOGY” RE-IZDANJE!

“DO NOT BUY THIS RELEASE!”

gong in

Ovih je dana na netu osvanula obavijest grupe i članova Gonga, u kojem se negira legalnost najavljenog re-masteriranog izlaska “Radio Gnome Trilogy”.

Izdanje trilogije se sastoji od tri vinilna LP-a, potkrepljena bookletima i memorabilijama Gonga. Izdanje je organizirano u aranžmanu Charly i BYG Records, obje iz Francuske.

Na službenim stranicama Gonga (www.planetgong.co.uk) i Tim Blakea je osvanuo tekst u kojem se negira legalnost ovog izdanja te preporuča svim ljubiteljima grupe i potencijalnim kupcima da ne kupuju najavljeno izdanje.

Kao što je u tekstu navedeno, grupa ne raspolaže kapitalom da bi angažirala skupe advokate i na vrijeme spriječila izdavanje trilogije, te ovim apelom mole sve da se suzdrže od kupovine. Tim više, što je u pripremi i za par mjeseci se sprema izdanje autorizirane trilogije od strane matične kuće Virgin Records.

gong-3-flying-teapot-

Ovo je nažalost već stara i poznata priča. Kako se vinil na velika vrata vraća u svakodnevni život, lešinari ponovo osvaja muzičko nebo.

Povijest moderne muzike jest istovremeno povijest bezočnog pljačkanja i manipulacije sa umjetnicima, koji uz talent za muziku nisu posjedovali i talent za pravo i financije. Čak štoviše, kako bi im zamaglile sve poglede, diskografske kuće su nabavljale drogu, plaćale tulume, ukratko, brinule se da se puleni ne dosjete pitati o financijama.

Rijetki su od samih početaka „uzeli stvar u svoje ruke“, ali i oni tek nakon stjecanja globalne popularnosti i nakon oslobađanja okova prvih (robovlasničkih) ugovora. Nije tajna i to je već u par puta izneseno od strane članova Black Sabbath, da su prve novce dobili tek po izlasku PETOG albuma!

Ne raspolažem sa dovoljno informacija da kategorično potvrdim da je je apel iz tabora grupe Gong istinit, ali osobno sam i više nego uvjeren u to.

Tekst grupe Gong donosim u cijelosti, pa sami prosudite.
Ukoliko smatrate da je istinit, podijelite te ga i spriječite još jedno o milijun nepravdi počinjenih prema velikanima iz prošlog stoljeća!

gongg

Originalni tekst apela grupe Gong:

We, the surviving members of Gong, do NOT support Charly Records upcoming reissue of the Radio Gnome trilogy.
DO NOT BUY THIS RELEASE!
None of the surviving members of the lineups that created those recordings were ever signed to Charly Records.
The truth is that during the making of Flying Teapot in January 1973, the band learned that the record company – BYG Records (also known as Promodisc) – had gone bust, its Paris office stripped bare, no phones working. The band was abandoned at the Manor Studios midway through the album. Virgin – at the time just a chain of record stores and The Manor studios – was about to launch their record label.
Faced with an unpaid recording bill, they decided to cut their losses and release Flying Teapot as the second release on the new Virgin Records label. That’s the true story.
The booklet advertised as accompanying the Charly/BYG Release is full of untruths, lies and falsehoods claiming to represent Charly and BYG Records as some sort of poor victim of Virgin’s wickedness. The truth is that none of the musicians on those recordings has ever received a penny of royalty payments for the Charly/BYG releases, or even a statement. This is understandable because we NEVER signed to BYG or Charly Records as Gong.
Meanwhile, forty years later, we still receive statements from Virgin and, for those of us who cleared our advances, royalty payments, even though Virgin has since been sold to EMI and now is owned by Universal Records.
We know and can confirm as a 100% corroborated fact that the Original Masters of these albums reside in the Virgin Records Archive, and that Charly has never at any time been given access to them, so Charly’s claim to have used the Original Masters is false.
Charly has been brazenly abusing our rights as artists for decades. None of us are rich or powerful enough to sue them. All we can do is to let you, our lovely Gong fans, know that we do not support this release. We will be supporting a new boxed set to be released by Universal in a few months with our full collaboration.
REPEAT: DO NOT BUY THIS RELEASE!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 16.06.2016Pregledi: 811

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana