No Banner to display

Koncerti

Mark Knopfler – Slovenia, Stožice / 29.Lipnja-2019.
King Crimson – Njemačka, Berlin / 29. Lipnja-2019.
Flogging Molly – Zagreb, Tvornica kulture / 01. Srpnja-2019.
Tom Jones – Dubrovnik, 01. Srpnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
Fibra Fest 2019 – Split, Ljetno kino Bačvice / 05. Srpnja-2019.
3rd Thrill Blues Festival – Trilj, Gradski Park / 05.-06. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Verona / 08. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Torino / 10. Srpnja-2019.
Michael Kiwanuka – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 10. Srpnja-2019.
Regius Festival – Šibenik, Martinska / 12.& 13. Srpnja-2019.
Diana Krall – Opatija, Ljetna pozornica / 16. Srpnja-2019.
Split Blues Festival – Split, Zvončac / 18. Srpnja – 20. Srpnja-2019.
King Crismon – Italija, Perugia / 18. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.
Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

GONG – “RADIO GNOME TRILOGY” RE-IZDANJE!

“DO NOT BUY THIS RELEASE!”

gong in

Ovih je dana na netu osvanula obavijest grupe i članova Gonga, u kojem se negira legalnost najavljenog re-masteriranog izlaska “Radio Gnome Trilogy”.

Izdanje trilogije se sastoji od tri vinilna LP-a, potkrepljena bookletima i memorabilijama Gonga. Izdanje je organizirano u aranžmanu Charly i BYG Records, obje iz Francuske.

Na službenim stranicama Gonga (www.planetgong.co.uk) i Tim Blakea je osvanuo tekst u kojem se negira legalnost ovog izdanja te preporuča svim ljubiteljima grupe i potencijalnim kupcima da ne kupuju najavljeno izdanje.

Kao što je u tekstu navedeno, grupa ne raspolaže kapitalom da bi angažirala skupe advokate i na vrijeme spriječila izdavanje trilogije, te ovim apelom mole sve da se suzdrže od kupovine. Tim više, što je u pripremi i za par mjeseci se sprema izdanje autorizirane trilogije od strane matične kuće Virgin Records.

gong-3-flying-teapot-

Ovo je nažalost već stara i poznata priča. Kako se vinil na velika vrata vraća u svakodnevni život, lešinari ponovo osvaja muzičko nebo.

Povijest moderne muzike jest istovremeno povijest bezočnog pljačkanja i manipulacije sa umjetnicima, koji uz talent za muziku nisu posjedovali i talent za pravo i financije. Čak štoviše, kako bi im zamaglile sve poglede, diskografske kuće su nabavljale drogu, plaćale tulume, ukratko, brinule se da se puleni ne dosjete pitati o financijama.

Rijetki su od samih početaka „uzeli stvar u svoje ruke“, ali i oni tek nakon stjecanja globalne popularnosti i nakon oslobađanja okova prvih (robovlasničkih) ugovora. Nije tajna i to je već u par puta izneseno od strane članova Black Sabbath, da su prve novce dobili tek po izlasku PETOG albuma!

Ne raspolažem sa dovoljno informacija da kategorično potvrdim da je je apel iz tabora grupe Gong istinit, ali osobno sam i više nego uvjeren u to.

Tekst grupe Gong donosim u cijelosti, pa sami prosudite.
Ukoliko smatrate da je istinit, podijelite te ga i spriječite još jedno o milijun nepravdi počinjenih prema velikanima iz prošlog stoljeća!

gongg

Originalni tekst apela grupe Gong:

We, the surviving members of Gong, do NOT support Charly Records upcoming reissue of the Radio Gnome trilogy.
DO NOT BUY THIS RELEASE!
None of the surviving members of the lineups that created those recordings were ever signed to Charly Records.
The truth is that during the making of Flying Teapot in January 1973, the band learned that the record company – BYG Records (also known as Promodisc) – had gone bust, its Paris office stripped bare, no phones working. The band was abandoned at the Manor Studios midway through the album. Virgin – at the time just a chain of record stores and The Manor studios – was about to launch their record label.
Faced with an unpaid recording bill, they decided to cut their losses and release Flying Teapot as the second release on the new Virgin Records label. That’s the true story.
The booklet advertised as accompanying the Charly/BYG Release is full of untruths, lies and falsehoods claiming to represent Charly and BYG Records as some sort of poor victim of Virgin’s wickedness. The truth is that none of the musicians on those recordings has ever received a penny of royalty payments for the Charly/BYG releases, or even a statement. This is understandable because we NEVER signed to BYG or Charly Records as Gong.
Meanwhile, forty years later, we still receive statements from Virgin and, for those of us who cleared our advances, royalty payments, even though Virgin has since been sold to EMI and now is owned by Universal Records.
We know and can confirm as a 100% corroborated fact that the Original Masters of these albums reside in the Virgin Records Archive, and that Charly has never at any time been given access to them, so Charly’s claim to have used the Original Masters is false.
Charly has been brazenly abusing our rights as artists for decades. None of us are rich or powerful enough to sue them. All we can do is to let you, our lovely Gong fans, know that we do not support this release. We will be supporting a new boxed set to be released by Universal in a few months with our full collaboration.
REPEAT: DO NOT BUY THIS RELEASE!

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 16.06.2016Pregledi: 754

Flash news

Još jedna trakavica vezana uz ime Led Zeppelin se nastavlja. Omot petog albuma „Houses of the Holy“, koji je 1974. godine dobio Grammyja kao najbolji omot albuma te godine, je zabranjen na Facebooku, jer krši uvjete korištenja mreže!? Sam se Facebook oglasio da rade na problemu (ma što to značilo!).
Dakle, nekada najbolji omot, danas zabranjen!
Koja vremena!
The Rolling Stones održali prvi koncert dugo očekivane turneje koja je bila odgođena zbog operacije Mick Jaggera. Koncert je održan na Soldier Field stadionu u Chicagu.
Boz Scaggs odgodio početak najavljene turneje.
Razlog, zdravlje.
David Gilmour rasprodao sve svoje gitare (osim jedne!). Dakako, najveću cijenu je „uhvatila“ …, zna se! Kako su svi svjetski magazini donijeli detaljne cifre za koje su gitare otišle, malo mi je glupo sve skupa ponavljati. Samo to, da je cijeli prihod otišao u dobrotvorne svrhe.
Koji beg!
Bruce Springsteen je do sada prodao 40 000 primjeraka svog novog albuma „Western Stars“. Brojka za današnje pojmove dovoljna da gurne albume prema vrhovima top lista. Nekada, … , nekada je isto gurala album prema vrhovima top lista, ali lokalnih novina…
Guns N’ Roses objavili prve datume nastavka beskonačne turneje „Not In This Lifetime Tour“. Prvi koncert je najavljen (i rasprodan!), za 25. Rujna u Charlotteu.
Sestre Wilson napokon zakopale ratnu sjekiru i Heart kreće na turneju.
Zakazan prvi koncert holograma Roy Orbisona i Buddy Hollyja. “Rock ‘N’ Roll Dream Tour” starta 19. Rujna u San Franciscu, a za sada, završava koncertom u Torontu, 20. Studenoga.
Nije dobro!
Dave Mustaine obolio od raka grla!
Sudska trakavica zvana “Stairway to Heaven” se nastavlja. Led Zeppelin su nedavno bili pozvani pred sud kad im je saopćeno da se konačna presuda o plagijatu neće donijeti, već da će se u Rujnu nastavit ročišta. Ovaj put pred porotom u kojoj će se naći 11 porotnika.
Voljeli je ili ne, Celine Dion je postavila nesvakidašnji rekord. U proteklih 16 godina nastupanja u Las Vegasu (preminuli suprug je bio vlasnik kockarnice u kojoj je nastupala!), zaradila je ni manje, ni više nego, 681 milijun dolara!!
U povodu lansiranja novog albuma grupe The Who, Roger Daltrey je u javnost izašao s izjavom da je materijal na albumu najbolji još od legendarnog albuma “Quadrophenia”.
Živi bili, …
——————————
Tides From Nebula – “From Voodoo to Zen”
Fog Light – “New Element”
Mathukey – “Familiar Daydreams”
HFMC (Hasse Fröberg & Musical Companion) – “Parallel Life”
Alarmist – “Sequesterer”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana